na FUMBBLu se ted objevil novej turnaj ve velmi zajimavym formatu. udajne je to preklopeni nejaky francouzsky tabletop ligy do online.
Lutèce Cup Challenge - Applications Open! :: FUMBBL :: Online Blood Bowl League
http://www.fumbbl.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1855
pravidla ve strucnosti:
- 6 zapasu svycarskym systemem
- hraje se ressurection stylem, hraci neziskavaji zadne SPP, permanentni zraneni/smrt se neprenasi, proste tym se po kazde hre vyresetuje
- rozpocet je 1,150,000, *musi* v tom byt nejaky inducement, ten je pak k dispozici v kazde hre. nesmi to byt wizard nebo mercenary (najimat mercenary by ale nemelo v tomhle rulesetu zadny smysl, takze je to v pravidlech jen pro uplnost...). jinak cokoliv, bloodweiser babes, star playeri, bribes, karty...
- mezi hrace lze rozdelit 4 normal skills a 1 double. hrac nemuze dostat vic nez jeden skill navic. skilly se zvoli pred prvni hrou a pak zustavaji stejne.
prijde mi to hodne zajimavy, ten ressurection styl sice z Blood Bowlu odnima team building, ale na druhou stranu odpadaji frustrujici hry potom, co vam v prvni hre vybijou pulku tymu, ClawPOMB onanie atd. atp. zvyhodnuje to podle me agilitni AV7 tymy, coz nemusi kazdymu sedet, ale podle me to povede k zabavnejm hram, hodne golu. navic to znevyhodnuje spis jenom bash tymy s dlouhym vyvojem (Nurgle, Chaos), ti co maji do zacatku rozumny skilly (dorf, chaos dorf, undead, orc) jsou podle me uplne v pohode a naopak budou taky patrit mezi silny.
a je velika legrace vymejslet, co vsechno se da postavit. od nejobycejnejsich variant - postavim normalni tym a vezmu jako povinnej inducement to nejlevnejsi co je (tzn. jedny babes) pres ruzny varianty se star playerema (libili se mi elfove s Hubris Rakarthem nebo lizardmeni se Slibli) az po uplny zbesilosti - human team s 5 dirty trick kartama apod. ja nakonec postavil gobliny a vyuzil ten double skill na bombardiera s Hail Mary Pass :D
moznosti je neurekom.