NICOLE: takže, zaprvé si článek přečti, hovoří se i o možnosti zcela obecného zákazu kouření v autech, bez ohledu na osazenstvo, za druhé mi vysvětli, proč se tedy nezákaže kouření jako takové - vždyť rodiče přeci mohou týrat své děti kouřem i doma (a dělají to). Jaký je v tom rozdíl?
CISLO42: Hezký příspěvek, ale totálně mimo. Jednak jde o zákaz kouření v autě, ne při řízení. Čili je to zákat kouření i pro spolucestující. A jedna je to přeci úplně absurdní, existuje milion způsobů, jak ztrati při jízdě soustředění a kouření je z nich ten nejmenší. To můžeme rovnou zakázat za jízdy jíst, pít, mluvit, poslouchat rádio, pozorovat billboardy u cesty. Jaký je sakra rozdíl v tom, jestli mluvím se spolucestujícím nebo s někým v telefonu? Většina lidí stejně nejezdí s oběma rukama na volantu. Jaký je rozdíl, jestli mám ruku na řadící páce anebo v ruce cigáro? Jak mi cigáro ohrozí v jízdě? Jak mi zhorší soustředění?? Totální nesmysl.
V tom návrhu prostě nejde o bezpečnost jízdy, jde o ochranu plic. A proto je to šílené.