• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYZákazy ve společnosti
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Finský boj s alkoholem: Pokus o řízenou substituci kořalky pivem | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/finsky-boj-s-alkoholem-pokus-o-rizenou-substituci-koralky-pivem/
    ANIMAK
    ANIMAK --- ---
    PATISLAV: tak pamatniku tu je spousta ale rekl bych ze tady by to zas nikoho neiritovalo natolik jako v usa....jen doufam ze se nedockame stylu policejni stat i u nas v takovem meritku jaky je na tom videu
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANIMAK: máme něco podobného někde u nás? Že bych si taky šel zatančit nebo zazpívat....
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Islandský boj s alkoholem: zakázali pivo, povolili kořalku, prokázali marnost regulací | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/islandsky-boj-s-alkoholem-zakazali-pivo-povolili-koralku-prokazali-marnost-regulaci/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Klasická hláška: "If we can protect just one child, we've done our job".

    Pedobear on KRQE News - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=71MCA59Krls


    _BENNY
    _BENNY --- ---
    zakaz nepodvadeni a nelhani

    Řecký statistik nechtěl falšovat údaje o zadlužení, hrozí mu doživotí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/251880-recky-statistik-nechtel-falsovat-udaje-o-zadluzeni-hrozi-mu-dozivoti.html?ref=zpravy-dne
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    v jihlavě jednomu známému soused pod okny topí penumatikami a podobným hnusem a bojuje s tím jak to jde, natáčí na video co hoří, jakým kouřem to hoří a jak daleko od okna mu to hoří a stejně to nějak nejde vyřešit.., nevím jestli je nabourání soukromí kontrolou kamen adekvátní, ale praxe pálit kdo-chce-co-chce v outdooru se mi nelíbí
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    ENKIE: nejake moc toxicke to asi nebude, to by asi doma nespaloval

    - ha ha ha. lidi přece njesou hloupí, nikdo z nich :))

    a když už jsi nakous to vlastnictví, bych to viděla tak, že ano, ať si na svém pozemku spaluje kdo chce co chce, ale ať zajistí, aby mě na mém neobtěžovali jeho splodiny.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ENKIE: proč by to neměly být toxické odpadky? Moje babička právě v Karviné svého času pálila PET lahve, aby ušetřila za komunální odpad. Dobrá věc je to pro ozvduší a tedy pro nás všechny. Nevidím důvod, proč bych měl kvůli nějakému debilovi dýchat jedy a škodliviny.

    Tvoje řešení je totální demence a převrácení principu svobody.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PATISLAV: Dobra vec pro koho? Pro tebe? Nebo pro toho, kdo se tim spalovanim zahriva? Nebo snad pro tu neexistujici "spolecnost"?

    Jinak pokud nekomu vadi, ze jeho soused spaluje odpadky (nejake moc toxicke to asi nebude, to by asi doma nespaloval...), tak existuje zcela jednoduche reseni - nabidnout sousedovi vyhodny odkup jeho pozemku. Na svem vlastnim pozemku si pak muzes dle sve libosti rozhodovat o tom, co budes a nebudes spalovat. Nebo ho jakkoliv jinak vystrnadit za pomoci vlastnich zdroju - treba soukrome bezpecnostni agentury. Kazdopadne ne na ukor svobod a za zdroje nekoho jineho prostrednictvim statu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ENKIE: mám pocit, že jste trochu mimo oba, ty i pan ministr. Bránit tomu, aby lidi doma spalovali odpadky a různé jiné srágory je jednoznačně dobrá věc. Řešit to nabouráváním soukromí je ovšem totální ptákovina.

    Každopádně se ale věc má tak, že pan ministr ještě vůbec netuší, jak přesně by ke kontrolám docházelo. Já osobně bych to řešil spíše cukrem než bičem - cenově zvýhodněným topením, jež spalování podobného typu materiálu neumožňuje. Jenže to by se lidi nesměli už dřív spálit na nabídkách levnější topné elektřiny nebo plynu, které byly levnější jen chvilku...
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Ministr Chalupa chce kontrolovat, čím topí domácnosti - ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/703691

    Velice moralni prava zviratek a kyticek jsou evidentne dulezitejsi nez sobecky zajem chudych nezemrit v zime mrazem a nemuset poustet fizlujici strazce spolecnosti do sveho soukromi. Jak humanisticke a prokrokove!


    Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) chce kvůli znečištěnému ovzduší kontrolovat, čím topí jednotlivé domácnosti. Kontroly na celém území republiky by měly zamezit spalování odpadků a nekvalitního paliva. Ministr se domnívá, že to ústava umožní. Prolomit ústavní právo na ochranu soukromí chce ve jménu práva na čisté životní prostředí.
    MARMOLAK
    MARMOLAK --- ---
    Finové zakázali kvůli Simpsonům pivo Duff - E15.cz/magazín
    http://magazin.e15.cz/pel-mel/finove-zakazali-kvuli-simpsonum-pivo-duff-701057
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Zdravotní pojišťovny chtějí znát skutečná bydliště lidí, hrozí pokutou - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci.aspx?c=A110930_200100_domaci_brm

    To bude snad jedina instituce, ktera chce nejen trvale bydliste, ale i skutecne. Kazdopadne je to skvely priklad toho, jak socialisticke ekonomicke nesmysly primo vedou k omezovani svobody jednotlivcu, k fizlovani obcanu a k celkove fasisticky mentalite mezi lidma.

    Soukroma organizace si musi vystacit sama se svymi prostredky a hezky lezt klientovi do zadku, aby neodesel ke konkurenci. Zatimco vedeni VZP si jako spravna mafianska skupina prosadi u svych kamaradicku politiku zakon, ktery k podrizeni se donuti lidi nasilim - ktere si sami navic zaplati ze sve kapsy, protoze ani fizlove nedelaji pro "spolecnost" zadarmo.

    A takovahle vlada mafianu podporovanych neschopnym lidskym dobytkem je pry cena za "demokracii".
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    _BENNY: ja to nechapu. co to musi bejt za kundu, ze mu nestaci, ze do obchodu v nedeli nemusi, ale chce, aby tam druhej nesmel?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    CISLO42:
    Kouření v autech mi přijde na stejné úrovni jako telefonování, a telefonování je poměrně logicky zakázané. Člověk ztrácí soustředění a při krizové situaci, kterou může i sám s vyšší pravděpodobností zavinit, nezareaguje dost rychle.

    to je -- s prominutim -- blbost.

    TMA
    TMA --- ---
    MARMOLAK, _BENNY: Pro zakaz jednoho druhu short sellingu bych i byl. Pro zakaz 'naked short'. Tj. prodavani veci, ktere nemam a ani je od nikoho nemam pujcene. Jinak je sjortovani uzitecne a zadouci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    MARMOLAK: zakaz padani cen!
    MARMOLAK
    MARMOLAK --- ---
    Short sell zakázán – zní nadále ze Španělska, Itálie, Francie i Belgie. Německo se nepřidalo - Patria.cz
    http://www.patria.cz/zpravodajstvi/1888971/short-sell-zakazan--zni-nadale-ze-spanelska-italie-francie-i-belgie-nemecko-se-nepridalo.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam