JIKE: Tak už je mám doma - Warriora 20 a NAITECH CREE Q3. Warrior má skvělej tvar reflektoru a menší rozptyl než Triton. Zřejmě dosvítí dál. Chtěl jsem je porovnat, ale Triton měl vybitý baterie - svítil slabě a pak se sám přepínal do nižších módů. Myslel jsem, že elektronika tu sílu svícení ohlídá - zřejmě ne zcela...
Warrior je skvělej, ale jak jsem se díval do reflektoru, myslím, že u mého zboží není dioda úplně přesně vycentrována na prostředek reflektoru. Vadí to? Při svícení problém nevidím - je vytvořen spíše menší ostře ohraničený osvícený prostor a díky hloubce a tvaru reflektoru paprsky neunikají "pánubohu do oken"...
Další věc: nemohu ten reflektor vyndat, abych ho vyměnil za ten hladkej. Jako by byl přilepen... Můžeš, prosím, zkusit, jestli u Tvého Warriora to jde? Teď nabíjím baterky do Tritona, ale vyzkouším to asi zítra.
Ale co mne mile překvapilo, byl ten nejmenší přírůstek. Není sice zpracován jako Olight, ale ten protější barák přes dvě ulice - asi stopadesát metrů - osvítil naprosto výrazně a úzkým paprskem - a v tomto testu oba Olighty hladce porazil (jen 170 lm)!!! Ta čočka se reguluje prostým posunem hlavy svítilny a nemá žádné módy. Ale může mít extrémně velký rozptyl, nebo naopak úzký paprsek, který nablízko promítne na zeď obrázek diody a na dálku osvítí ostře patro ve 150 metrech. Až bude na trhu něco nad 500 lm se zoom optikou a čočkou, opravdu to bude stát za to!
Pak sem hodím fotky...