• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Červený mód jsem na HM61R našel :D a funguje, takže netřeba filtr.

Pro LR35R není, leda koupit dražší https://www.kronium.cz/nabijeci-patraci-svitilna-fenix-lr35r-pro/prod_2957.html .
    Což leda pokud by někdo chtěl "obyč" LR35R, jinak dvě skutečně neupotřebuji.
    SWIST
    SWIST --- ---
    NAVARA: nebo ID PROTIWEN by mohl vědět
    JIKE
    JIKE --- ---
    NAVARA: napsal bych na Kronium...

Červený Filtr Fenix AOF-S+ V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/cerveny-filtr-fenix-aof-s-v2-0/prod_2762.html?
    JIKE
    JIKE --- ---
    Vysvětlení a použití

1) Fenix filtr AOF‑S+ V2 Red Filter Adapter

jednoduchý červený filtr od Fenix – malý adaptér, který se nasazuje přes čočku (typicky na hlavu svítilny).

určen zejména pro menší svítilny s průměrem hlavy ~25-27 mm (např. některé PD/EDC modely) – kompatibilitu vždy ověřte u prodejce nebo v tabulce kompatibility Fenix
    Fenix Store
    .

2) Červený filtr Fenix AOF‑S+ V2.0

alternativa předchozího filtru (někdy jiná značka/variant). Odpovídá stejnému typu AOF-S+ V2 modelu, opět vhodný pro menší světlomety.

3) Fenix Červený filtr AOF‑S

starší/standardní verze filtru AOF-S – podobný účel jako AOF-S+.

4) Fenix filtr AOF‑L

“L” verze filtru (větší) – pokud hlava svítilny má větší průměr, tento typ může lépe sedět.

Kompatibilita s Fenix HM61R

Fenix HM61R má integrované červené světlo v režimech světel – lze přímo přepnout bez externího filtru.
    Fenix Lighting

Externí filtry jako AOF-S/AOF-S+ nejsou explicitně uváděny jako kompatibilní v oficiálních tabulkách; jejich použití závisí na průměru čočky. Pokud průměr lampy HM61R odpovídá průměru filtru (např. ~26-28 mm), lze je zkusit nasadit, jinak nebudou dobře sedět.

Kompatibilita s Fenix LR35R

Fenix LR35R je výkonný searchlight (10000 lm) s relativně velkou čočkou a tělem a nemá oficiální filtrové příslušenství jako AOF-S/AOF-L uvedené pro menší svítilny.
    Fenix Lighting

Výrobce oficiálně neuvádí červený filtr pro LR série ve standardních příslušenstvích (nízká pravděpodobnost, že AOF-S/AOF-L sedne).
    Fenix Lighting

Pokud filtr pro LR35R potřebujete, máte dvě možnosti:

Externí improvizace:
    – pořídit tzv. „clip-on“ nebo 3rd-party velký barevný filtr s průměrem odpovídajícím čočce LR35R (měření průměru optiky je nutné).
    – obecné filtry nebo gelové filtry od výrobců jako Rosco/LEE + obyčejný držák filtru může fungovat, pokud fyzicky sedí.

DIY řešení:
    – některé komunity flashaholiců doporučují improvizované kryty (např. z červených folií/gely), protože oficiální příslušenství pro LR modely neexistuje.
    Reddit

Alternativní light:
    – pokud červené světlo často potřebujete, může být efektivnější mít menší svítilnu/světlo s podporou červeného světla.

Shrnutí

Pro Fenix HM61R: spíše využijte vestavěné červené režimy; externí filtry AOF-S/AOF-S+ nemusejí pasovat standardně, záleží na průměru čočky.

Pro Fenix LR35R: oficiální červený filtr není běžně dostupný – doporučuji řešit přes univerzální/DIY filtr nebo externí menší světlo s červeným režimem.

Tipy při nákupu

Před objednáním filtru změřte průměr hlavy svítilny (v mm), aby filtr správně seděl.

Pro specifickou kompatibilitu vždy kontaktujte prodejce či výrobce a ověřte modelový průměr filtru.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nevíte, dá se sehnat červený filtr pro Fenix LR35R a Fenix HM61R?
    JIKE
    JIKE --- ---
    taky se mi to moc libi tyhle svítilny. ale obrovsky problem je životnost... integrováne články, nebo proprietární ... dost problem. životnost dle užívání a kvality článku. často u shitových integrovaných je 1_2_3 Max roky, u lepších a kvalitních s nižším zatížení až 5 let. vyjímečně až 10 let - mám u nízko odběrových zařízení LI-POL.. pak vyhodit nebo umět si poradit - objednat, otevřít, napájet...

Důvod proč je mám taky na klíče - počítám s tím. a Důvod proč preferuji Fenix apod. Kvalitní elektronika, kvalitní zpracování, vyměnitelné články, vysoká životnost. a spolehlivost... Viz před časem výměna RCR123 u RUBY Fenix.. tam je problém u první MICRO-USB verze, že mi odešla izolace na nabíjecí slot - guma :-( nicméně i to se dá řešit... obecně řečeno, integrované články u vysoko-výkonostních svítilen jsou problém. jde o teplo + spotřeba v čase... U Fenixu vim že dávají kvalitní. mám svítilnu už 4tym rokem a paradoxně při měření kapacity, je kapacita vyšší než udávána maximální výrobcem. Nizke výkony, menší využití, pravidelné dobíjení i bez použití co 3 -6 měs...KOnkretne model FENIX E03R klíčenka. RED + White celokovová tělo. Za me velmi kvalitní.

pozn od kamarada: jeho přítelkyně nabíjela tuto svítilnu v kůlně, po kabelu při nabíjení tekla voda - kapky do USBC - došlo zkratem k explozi - díky konstrukci mikroqgranát. rozmetaný po celé kulně moc se toho nenašlo - nebyla nutnost hasit.. Proto je lepší SILIKON záslepky a ne GUMA - při izolaci svítilen - jejich napájecích slotů (USB-C příkladně)
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    "NEBO" je taková lepší čína, tohle je taková ideová obdoba nitecore edc, ale fakt se mi libí hw volič režimů, funguje to parádně a je to mnohem lepší než cvakání. Snad jen jestli to nebude trochu choulostivé.. Vypínač je vzadu.

OODOOW
    OODOOW --- ---
    RSZ: V US je na běh teď dost oblíbený tzv. "waist light". Má to výhody v mlze, že spíš dosvítíš na zem.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KUBLAJ: hele v klidu, taky na Ali sem tam něco koupím a někdy fakt dobrý, teď mě docela překvapila ta nitecore edc kopie asi za 150 a nastrkal jsem to do tašek a do auta:)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ale shit to bejt může, to nevylučuju. Jak jsem psal, bral jsem v potaz nadšení recenzenta z videa o čelovkách, kde se nad ní rozplýval. Max jsem vyhodil 250 korun, uvidíme. .
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    RSZ: volíš jen z jedné z nich. Vzal jsem červenou.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KUBLAJ: tyjo ty barvy by mě asi okamžitě odradily
    MATT
    MATT --- ---
    KUBLAJ: jakou cinu pls? narazil jsem napr. na Trustfire, ktery jsou evidentne kopiema Fenixe.

https://www.aliexpress.com/item/1005005532342825.html
    vs
    Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby-v2-0/prod_2928.html

https://www.aliexpress.com/item/1005006861890166.html
    vs
    Nabíjecí čelovka Fenix HM61R Amber V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm61r-amber-v2-0/prod_2621.html

TrustFire MT15 Headlamp #edc #flashlight
    https://www.youtube.com/watch?v=aU3Fwjkn748
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    A stínit si rukama
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RSZ: Kamarád si teď v Decathlonu koupil běžeckou svítilnu na hruď. Zeptám se ho, co on na to. Podle mě to bude při běhu hrozně poskakovat…
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: dokud to jde tak taky potmě, ale jde mi o to umístění na čele, výhody jsou jasný, ale já poslední dobou nesnesu ten zdroj světla těsně u očí, stačí trochu mlha/mrholení a je to fakt opruz
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Taky se snažím chodit co nejdéle bez světla, ale někdy to terén už vyžaduje, aby člověk nehodil krysu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam