• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PROTIWEN: děkuju za info. Poradil bych si s tím sám, jedinne co nevím je jak vyndat PCB z hlavice, elektronika samotná by byla na pohodu.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    SKAUT: Pošli nebo ji zanes k nám na prodejnu na adresu Římská 20, Praha 2. Bavil jsem se s kolegou ze servisu a zkusí s ní něco udělat.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Vedel by někdo jak dostat z hlavy svítilny elektroniku? konkrétně u Fenix L0D, někde tam je studenak nebo něco upadlo protože s ní musím správně klepnout aby se rozsvitila.
    A elektronika vypadá že je něčím šedým přilepená. Docela tad bych to dal dokupy protože i po letech jako EDC je fakt fajn.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: S HM61R Amber V2.0 určitě jen tak nepřestaneme, byť si ji vždycky musíme nechat vyrábět ve várkách. Za mě je to dokonale univerzální světlo a má dost úspěch. Teď jsme aktuálně se stánkem na veletrhu v Maďarsku a i tady se stihla vyprodat, čili zájem neopadá.
    ZOIDBERG: Zažil jsem, že si pár lidí lehce opilovalo lučík, ale zas kdo by něco takového chtěl.
    Každopádně zboží se dá vždycky vrátit. Nebo se k nám dá napsat/zavolat a zeptat se, jak je to s kompatibilitou.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PROTIWEN: Právě o pistolové svítílně jsem uvažoval na svoje PO9. Fenix zatím nabízí dobrý poměr ceny a kvality. Ještě že jsem ji neobjednal naslepo.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: To je Uzasny! S tímhle přesně bojuji i u jiných zarizeni… tohle mám na hledáčku a snad na me zbude. Plan mám cca 4/2024 hurá
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Když už si tu přihřívám polívčičku, tak 18650 s USB-C máme jako distributor Fenixu jediní na světě, protože jsme to chtěli přímo pro druhou generaci Amber.
    Pravda, dá se najít i u jiných značek, ale nám se podařilo zajistit verzi, kdy elektronika USB-C nezpůsobuje samovolné vybíjení.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: Tahle


    Nabíjecí čelovka Fenix HM61R Amber V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm61r-amber-v2-0/prod_2621.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    Ta HM61R v2.0 je jako přesně co hledám… velká Ruby na 18650…. Bez usb c na svitilne s proprietární nabijeckou a usb nabujenim na 18650.. paráda!
    Red light 10lm 300 hodin je pecka! Kdyby bylo víc lumenu na červený světlo .. to by byla paráda. Třeba ve verzi 3.0 :-)

    Fakt je super ze u cervenyho svetla je adaptace na tmu paráda a hlavně nemám plný oblicej hmyzu… a neřeším .. ze se vybije za noc…
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jak je vidět na mojí fotce níže, tak nová klipsa a popruh pasuje i na plno starších čelovek a je to super upgrade.
    Mám taky lion akumulátor s omezením na 3V pro HL50
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: Díky. Pochvala vždycky potěší.
    Ono my jsme přímo distributor Fenixu pro český a slovenský trh, takže řešíme případné problémy ideálně co nejdříve. Něco se nám podaří vypilovat i dřív, než by se to dostalo k zákazníkovi. O 18650 si v tuhle chvíli nic nevybavuji. Ale historicky jsme třeba stahovali celou sérii BC26R, která kravila. Nebo čelovky, u které výrobce deklaroval jiné hodnoty.

    JIKE: Zrovna konkrétně obě dvě generace Ruby jsou přímo náš počit. Je to modifikovaná HM50R o hledem na to, co víme že u nás budou chtít lidi primárně.

    Stejný koncept, ale s větším akumulátorem, je právě HM61R Amber V2.0 (vychází zas úpravou z mezinárodní HM61R). Tu za sebe mohu doporučit jako neuniverzálnější čelovku.


    Jinak v tuhle chvíli máme na testování nějaké prototypy. V podstatě hlavně čelovky. Ale co z toho vyjde ještě uvidíme. A jak třeba poslechnou naše rady.
    Už nějakou dobu máme v řešení pistolovou svítilnu, která by pasovala na čezety P07 a P10. Stávající svítilny drhnou tlačítky u lučíku. Ale asi se to zaseklo na mrtvém bodě.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Jako pecka..

    Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby-v2-0/prod_2422.html

    Domysleli co měli.. kor ta spona a upinani.

    Červený světlo je pro me velmi důležitý.. nejen adaptace na tmu, celonoční svícení, ale i hmyz který po me u červenýho nejde!

    Tím, ze potřebuji svitit klidne 5+ hodin denně musel jsem jít do ty 70… ta vydrží neuveritelne ale je zas těžká.
    Ruby na hlavě vlastně necítím. Ne-Jednou jsem s ni omylem usnul nebo ji omylem shodil na zem při sundavani obleceni protože jsem ji na hlavě nevnimal. Narazuvzdrnost potvrzuji :-)

    Magnet je pecka.. jako uchytit to někde když potřebuješ mít 1 spot světlo velmi dobrý.

    U starý verze je micro usb peklo. Fakt kdo vymyslel micro usb… :-(. Bez bryly je to vždycky opačně nebo blbě.. :-(

    Jak říkám. Koupani v řece v 00:30 s Ruby pecka. Když je pod mrakem není bez svitilny vidět na krok.

    Zvažují tu novou už kvůli a věřím kvalitní zaslepce na usb-c a taky ten klip odepinani. 1 lumen red light skvělá věc na celonoční světlo. Tohle se povedlo.

    Kdyby mezi tom vyšla svitilna na o něco větší články něco mezi tou 70 a ruby.. v konceptu Ruby.. jo to by bylo.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: No to je pecka! Mám za poslední dobu vše z kronia a i známy s OCD si velmi chválí i přístup! Palec nahoru!
    Prý kdysi byla nějaká kauze s vadnyma či fejkovyma 18650 a jediný kronium se zachovalo rovne a řešilo aktivně.. palec nahoru.

    Klidne posilej linky z kronia sem. Validni shop a kvalitní věci. Sup sem s tím udělej si tu promo když si to zasloužíte! Jsem s tím v pohodě.

    Me chodí do firemního mailu neeslettery takže jsem snad v aktuálu. Těší me o to víc ze stres z gumy do micro usb je řešitelná věc!

    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: Taky už je k dispozici originální Fenix s USB-C a 800 mAh. Ale je teda drahej.
    JIKE: Přímo v kroniu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Fakt? Mate? No paráda! Už mi uhniva.. zpuchrely to začíná být.. to bych se ozval pokud mohu.. až přijde čas :-)
    A kde ze to děláš/delate?
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Díky moc. Tu jsem měl. Jen mi nějak odešla. Přehřívání snesla nabít pak. Jo dik to je super.. mám nyní 700 viz pic. Jakoze stejně… na max to vypalim během chvíle. Nevo během lahve jegra s klukama 😂

    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    JIKE: Jde-li o kapacitu, tak existuje alternativa k tomu původnímu akumulátoru. Ten má kapacitu 700 mAh, ale lze dokoupit i verzi s 950 mAh, coz značí aspoň nějaké navýšení - https://www.kronium.cz/keeppower-rcr123a-950-mah-li-ion/prod_2653.html
    Ruby je super, ale právě kvůli kapacitě stabilně tahám všude Amber.

    V původní balení byla u Ruby V1.0 náhradní záslepka k usb vstupu. Ale kdyby náhodou, tak ji máme k prodeji asi za pade. Akorát to není přímo na stránkách, máme je v rámci servisu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PROTIWEN: Mas recht. Samozřejmě… každopádně kapacitně cr123 mi nevyhovuje, ale velikosti velmi :-). Mám ještě zebra light co jsem tu postoval tak 12+ let zpět. Proste balance mezi kvalitou, vydrží a uzitkem..
    Důvod k tomu koupit Lidl 4x čelovka zq 250,- nabíjecí pro low Level usage… riziko je jasný: 3-5 let a konec (integrovaná baterie).
    O důvod víc mít prave kvalitní celovku a vymenim aku. Rozhodne nechceš venku v lese řešit ze se utrhl drat z akumulátoru u svitilny za 250,- (stalo se mi u svitilny na klíčích)…
    Kdysi jsme tu vsichni jeli easy go show AAA a AA svitilny. Logicky backup backpack. U tech aku stejně musíš nosit externí zdroj nabíjení. A ano, dá se nosit solar+powerbank… stejně nosime k mobilu.
    Spis zde kladu důraz na typ využití a vhodný model… pokud jedu na ryby.. vždy obe svitilny. Ta Ruby to proste nedá celou dobu.. a v dešti řešit nabíjení… jo víme o cem..
    A to nabíjení při dešti je nebezpečný… určitě nechcete explozi.. v horším… zkušenost znamyho co mu po kabelu nateklo při nabíjení do maly svitilny v kulne do usb. Našel jen par kousku.. ten FÉNIX na klíčenka usb-C asi za 500,- to byla ta svitilna..

    Za me jsem se s Ruby koupal asi v 00:30 minuly léto v řece… jo.. super. Jen řeším zaslepení usb… až zpuchri co pak..
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    OODOOW: Není zač. Kdyby se objevilo něco nového a nezapomenu na to, tak dám vědět.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    PROTIWEN: Dík, o téhle jsem vůbec nevěděl. Sice má menší výdrž a menší svit, ale aspoň něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam