WENCA: Blonde Redhead na Offu hráli skvěle, škoda jen že jsem na tu kontemplační hudbu neměla zrovna vůbec náladu.
Ale co se týče zbytku, Mogwai byli docela dobří, minimálně zvukově. Měli asi 10 kytar a po každé písničce s něma hráli škatulata, škatulata, hejbejte se. Ale zahráli mi Auto Rock a Travel Is Dangerous, takže já jsem spokojená.
Ač teda většina kamarádů říkala, že nuda. Ale to je hlavně proto, že je nemusí ani jinak.
A Low byli z celého Offu asi úplně nejlepší, to vám byla nádhera, málem mi u Murderera na konci ukápla slza.
Ten trojhlas a nekonečné opakování veršů bylo skoro jako mantra, úplně hypnotizovali. A občas přecházeli do noise, Alan Sparhawk si s tou kytárou pohrál slušně.
Tadyk kdyžtak setlist:
Low Concert Setlist at Off Festival, Katowice on August 5, 2011 | setlist.fm
http://www.setlist.fm/setlist/low/2011/off-festival-katowice-poland-63d092eb.html
Warpaint všichni vychválili.
Za mě nuda, sice se mi líbilo Undertow, ale přišlo mi, že když holky půlku písničky jen prasily do těch kytar, bylo to furt na jedno brdo, nikam to nesměřovalo a ještě se z toho stával nerozmotatelný blob, neslyšela jsem jednotlivé kytary. Občas to znělo, jako by se Sleater-Kinney u toho hraní děsně nudily a v polospání do toho akorát tak hrabaly.
Ale podle některých teda jeden z nej koncertů tam, tak teda nevim.
Děsně se mi líbili ti Dry the River.
Vůbec to nebylo ňáké komorní nebo co, dost jim to frčelo, klukům.
Já vám to říkám, oni ještě budou slavní (a všichni moji kamarádi zapláčou, že se jim v těch 5 na ně tehdy nechtělo:D).
Prý teda zrovna natáčí desku, hráli z ní nějaké věci a líbily se mi, tak jsem zvědavá.