HOWKING: Já jsem kompletně na Linux také přešel kdysi z macOS - již asi před dekádou. Poslední roky jsem na tom tak, že plnohodnotně dělám svojí práci 3D v Blenderu a i CAD jsem dělám na urovni, že když ho posílám kolegům tak nepoznají, rozdíl (což byl dost často problém, než jsem se to naučil a pochopil) ve verzích. Ten switch na jiné programy a opustit "průmyslový standard" grafických programů a "vžít se" do jiných bylo asi to nejtěžší. Jediné hry které hraji jsou HOMAM3 a red alert2. Na to bohatě postačí Lutris.
Naštěstí se už Blender začíná stávat průmyslovým standardem i v mém oboru. K tomu udělal s poslední major verzí brutální skok dopředu tím stylem, že nepotřebuji už ani ten ilustrátor.
Co nemohu zkousnout je nekompatibilita s androidem. V tomhle zlatý macOS s jejich telefony. Ale to samozřejmě asi nedožene už nikdo. Jsem se naučil aspoň používat prohlížeč sdíleně a local share app, což je mimochodem skvělá věc. Posílat si data z jednoho zařízení do druhého klidně jen po lokální wifi. Dost mi to usnadnilo život.
Nejsem IT, ani žádný nerd, ale spíš poweruser, kterého ho to těžce baví hlouběji. Linux miluji už kvůli jeho filozofii. Že se mi tam občas něco vysírá, mě vlastně učí opravováním se učit linux do hloubky. Ale to je jen takový můj spirituální bypass, abych si ty jeho chyby obhajil :)