CASTER,
JANFROG: Uvědomil jsem si, že testovací case je nyní jiný než minule. Před x léty, kdy paměť pod stress testem nerostla jsem v testu otevřel socket a v něm v nekonečné smyčce jsem zadával requesty. Nyní otevřu socket, provedu request a socket opět zavřu. Možná proto rostla VIRT (ale valgrind byl OK). Když jsem test přehodil na původní verzi, htop hodnoty byly konstantní.
Přepsal část toho tcp/ip serveru tak, že se sockety ukládají do fronty, kterou procesuje N working threadů. Pustil jsem testy a po asi třech hodinách běhu htop ukazovalo konstantní čísla u RES, LIB a DATA. Jednou došlo ke zvýšení u SHR au VIRT. Valgrind byl také OK.
Když jsem hledal, co znamená VIRT -
https://stackoverflow.com/questions/23187228/what-is-virt-column-in-htop-memory-overhead -->
I would stop worrying about the VIRT thing. [...] I suspect the top page is allocated for vsyscall purposes. [...] Go by the RES entry.Ještě to nechám několik dní bežet a uvidím. BTW asi dvou denní běh té předchozí verze serveru způsobil zamrznutí VM (ubuntu server) - nešlo na něj ssh, kurzor na login neblikal. Místo na virt. disku nedošlo.