• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DELVIT: A máš nyní Gnome 49? (Na starém to ještě mohlo jít)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HOWKING: Nepamatuji se, ale zkusím to najít. Mě to funguje už roky...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Inspirován posledními požadavky jsem do vyhledávání zadal
    sdílené rektoskopy a sdílené záběry z rektoskopu
    Zatím nic relevantního. Předběhl jsem dobu?
    Příjemné překvapeni. :-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak este sync s Office365
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HONZA09: Stane se, ja jsem si jenom rikal ze to kdyztak zkusim u sebe a popisu. Bazzite a SteamOS prinese hodne dotazu - videl jsem to uz ve Steam Deck klubu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MCKIDNEY: No. Hele povedlo. Na Bazzite mi to přišlo jako neřešitelnej problém a tady to byl na konec na prá kliknutí, tak jsem asi před tím musel dělat něco blbě nebo nevim.

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    XARGH: Ono to pak i rika, ze to jde pridat rovnou a jak.
    HONZA09: Podarilo se? Me se to pridalo jako soucast Welcome-wizard pro pridani online uctu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KDE jde nastavit i do Android stylu, Autobus stylu a tedka dokonce Mercedes Benz stylu :D

KDE: "KDE goes vroom vroom 🚗! 2026 Mercedes-Benz CLA, …" - FLOSS.social
    https://floss.social/@kde/115866493062565867
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    (možná je ta velikost tím, že mi tam zbytečně straší X11 (v Gnome 49 už není), Ale nenašel jsem způsob jak jej odebrat, aniž se to celé nerozsype - chěl bych také jen Wayland)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KDE jde nastavit i do Mac stylu. Možná mu dám ještě šanci :D

Ale co se týče té velikosti, nenašel jsem nic, co by tam bylo navíc proti GNOME. Jediný rozdíl je, že v Gnome mám Steam z APT (z Flatpaku nefunguje) a v KDE mám Steam z Flatpaku (z APT nefunguje). Ale na disku mám jen Steam apku, mám zvlášť disk pro hry a protony, takže to do velikosti nezasáhne.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZBYNEK:

Warning
    These instructions are no longer needed because a Google Calendar resource is shipped with KDE. You do not need to use DAV any more. I
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HONZA09: Nikdy jsem to nezkoušel, ale začal bych tady: https://userbase.kde.org/Working_with_Google_Calendar
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DELVIT: Tak sem s tím!" :D
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HOWKING: V Gnome jde nastavit cesta, kam se ukládají screenshoty. Nastavil jsem to, protože jsem nevěděl, že to nejde :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZBYNEK: Neznáš nějaký způsob jak integrovat Google kalendář do kalendáře v KDE?
    HARPER
    HARPER --- ---
    ERGOSUM: tak Smolík, mám tam nějaký exotický mediatek čip, prý se na to nikdo ani nesnažil Linux portovat. Tak mě napadlo udělat si z toho displej pro RPI, no I tohle selhalo,tak smůla. Max offline přehrávač MP3/4 nebo DOSBox mašinka. Škoda, malý skladný tablet, funkční, baterka ok a musí se to vyhodit. V tomhle je PC architektura dobrá. Teď jsem zkoušel pár distribuci ve virtualu a q4os, bunsenlabs a ještě něco příjemně překvapili - myslím že nasadit to na moje muzejní PC nebude problém. Tablety holt smůla.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING: Jo a samořejmě si musíte předtím stáhnout zdojáky https://github.com/bootchk/resynthesizer/releases/tag/v3.0
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ZBYNEK: Aha, to je možné, já jen volil zaškrtávátko v instalátoru Debianu. Stejné zaškrtávátko má pro Gnome, tak jsem předpokládal, že i "mocnost" instalací bude obdobná. (a i počet předinstalovaných aplikací je téměř stejný)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A ještě jednu věc jsem při té anabázi tam a zpět udělal. APT už nabízí GYMP 3.2, ale tam není plugin Resythesizer (must have). Tak jsem našel způsob, jak ho tam dostat - taky po více způsobech, které mi zasvinily systém a obnovoval jsem zálohu. Tohle je naprosto minimální invaze, co jsem našel.
    sudo apt install meson

sudo apt install pkg-config
    sudo apt install libglib2.0-dev
    sudo apt install libgimp-3.0-dev

meson setup resynthesizerBuild
    cd resynthesizerBuild
    meson compile --verbose -j 12
    meson install

sudo mv /usr/local/lib/x86_64-linux-gnu/gimp/3.0/plug-ins/* /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gimp/3.0/plug-ins/
    sudo rm -rf '/usr/local/lib/x86_64-linux-gnu'
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HOWKING: KMail není v minimal plasma (kde-plasma-desktop), takže to vysvětluje i ty tvoje gigabajty navíc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam