• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREDZeměpisný kvíz
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    Tak dáme nějakou tipovačku:)

Kolik kilometrů má řeka Temže?
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    THORGRIM: Bod, zadávej.
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    ok, tak já to taky zkusím, ať se to pohne

Guyana, Francouzská Guyana, Surinam, Venezuela, Kolumbie, Peru, Bolívie, Paraguay, Argentina, Uruguay
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    asi jsou vsichni moc prejedení a opilí...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Tak vsechny zeme, o ktery jde, uz tu padly, najde se nekdo, kdo je napise do jednoho prispevku?
    LUDO
    LUDO --- ---
    Uff, no tak skusim pred vecerou

Argentina, Paraguay, Uruguay, Peru, Bolivia, Kolumbia, Venezuela, Guyana, Francuzska Guyana
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SPOTREBITEL: No já se radši smazal s tou svojí odpovědí, páč jsem to měl děravý jako cedník až jsem se propadnul studem a navíc jsem tam měl i jednu chybu v tom krátkym seznámku, co jsem vypotil :D
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jee tech je moc...paraquay. uruquay, bolivie peru columbie,a jets tak dve co si nevzpomenu
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Se kterými zeměmi hraničí Brazílie?
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SPOTREBITEL: No já už jsem se podíval hned po tom, co jsem to tipnul :) Nějak jsou všichni vyměklí, saláti :D
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    SPOTREBITEL: nemam poneti....Pasov?
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Nevim, tipnu Amsterodam ?

SPOTREBITEL: No to maj ty dvě velký, no, huron-michigan ma ~117k a horejsi ~82k :) pak jeste Viktoriino necelejch 70k a pak uz to jde rapidne dolu.

Jinak mimochodem to Velké Medvědí je 7. největší na světě a má ani ne 10% rozlohy toho největšího (Kaspické Moře ~370k)
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    SPOTREBITEL: Nooo konecne nekdo, ta rozloha je teda jenom 31 km^2 (něco přes, někde uváděj 31080, někde 31328), ale dobrý, ani to nebolelo :-)

Bod
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Tve tak aspoň jeho jméno? Dám vám tip, že první dvě největší v Kanadě zasahují i do USA a tohle je teda to třetí.
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Největší jezero ležící VÝHRADNĚ na území Kanady a jeho přibližná velikost (stačí v tis. km² s tolerancí 10%)

Varuju, že jdu do práce teď, takže pokud někdo je speedy a najde si to po odpovědi na wiki, že to má správně, tak ať si to vyhodnotí, nevím, jestli se sem do večera dostanu.
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    řeka v Itálii
    GRED
    GRED --- ---
    Ok, doba zkracena na 12h
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    Ok, další otázky se teda ujměte někdo jinej, já to zřejmě trochu přestřelil. Původně jsem chtěl dát rozdíl v délce hranice Haiti a Dominikánské republiky, jenže to by bylo zase moc easy. Výsledek by ale byl stejný, jak Haiti tak Irsko má délku hranice 360 km, takže správná odpověď byla žádný (0).
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    SPOTREBITEL: mozna po svatcich..to zkraceni..bych myslela
    ZLEJSH88
    ZLEJSH88 --- ---
    SPOTREBITEL: koukám, že norníci tě už zasvětili a indoktrinovali...dávej si pozor, komu dáváš plusíčky, jinak se bude madlafucka s déčkem zlobit! :)))

ohledně kvízu s návrhem souhlasím 48 hodin je zbytečně dlouhá doba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam