• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREDZeměpisný kvíz
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Čadské jezero?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    tak já tipnu Malawi
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Viktoriina neasi, jiny africky jezero neznam :D a Bujumbura zni africky, tak! to je dedukce co .)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    WASAN: nepotřebuju bod, ostatně u podobných otázek je tenhle postup běžný. jenom mě nebaví mít neustále Google na talíři, člověku se to rychle přejí. :)
    VDFLAT: to jsi nemusel - koneckonců, měla jsem být skromnější a dát si větší rezervu... :)

ale ať se tedy pohneme:
    na břehu jakého jezera leží Bujumbura?
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    BURKHAR: Ještě k tomu São Tomé e Príncipe: je to souostroví, přičemž obydlený ostrovy jsou jen dva, proto ten název.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    BURKHAR: Ať dává RANDOM_NIGHT, bez ní bych to netipnul ani omylem.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WASAN: vzdyt se uz davno neboduje, ne? tak voda odtece, krivda bude zapomenuta... ;)
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    BURKHAR: dvoji jazyk je naprosto standartni. nektere staty dokonce vyzaduji uvadeni nazvu v jedne konkretni verzi (napriklad pobrezi slonoviny)...
    WASAN
    WASAN --- ---
    BURKHAR: A neni trochu nefér dát bod někomu kdo napsal v podstatě jen 2 ty státy a zbytek mu předtím napsal někdo jiný, v tomto případě RANDOM_NIGHT ?
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    BURKHAR: jo - a když to nevíš, tak tě samozřejmě dle tvého přání opravím - Sao Tome e Principe se neuvádí někdy jako Svatý Tomáš a někdy jako Princův ostrov - je to stát sestávající ze souostroví, jehož největšími ostrovy jsou Sao Tome a Principe, tedy Svatý Tomáš a Princův ostrov, podle nichž se jmenuje. podle obou. najednou.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    BURKHAR: ne, kombinace zeměpisu a Geo Challenge. dvojí jazyk používám neustále - přemýšlím napůl česky a napůl anglicky, několik slov mě dokonce jako prvních napadá ve finštině - třeba suklaa, kiitos, laulu, lintu, kahvi... šlo mi o rychlost, takže jsem se nezabývala tím, jestli mám všechny státy správným českým názvem - i kdybych je vypsala čínsky, neznamenalo by to a priori, že googlím. máš s tím problém? pokud si najdeš ještě nějaký rozumný argument, sem s ním, v opačném případě se s Googlem odeber do příslušných míst, a protože vím, že máš tu potřebu, a v časných ranních hodinách obzvlášť, urážej laskavě někoho jiného, mě už to opravdu nebaví.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RANDOM_NIGHT: "Sao Tome a Principe, Cape Verde" jako Svatý Tomáš a Kapverdy? A ten dvojí jazyk? Google?!

VDFLAT má a dává. Níže abecedně odděleno po pěti, ať se to líp počítá, měl jsem to už na vás připravený:

Alžírsko
    Angola
    Benin
    Botswana
    Burkina-Faso

Burundí
    Čad
    Demokratická Republika Kongo
    Džibutsko
    Egypt

Eritrea
    Etiopie
    Gabon
    Gambie
    Ghana

Guinea
    Guinea-Bisau
    Jihoafrická Republika
    Kamerun
    Kapverdy

Keňa
    Komory
    Lesotho
    Libye
    Libérie

Madagaskar
    Malawí
    Mali
    Marokko
    Mauritius

Mauretánie
    Mozambik
    Namibie
    Niger
    Nigérie

Pobřeží Slonoviny
    Republika Kongo
    Rovníková Guinea
    Rwanda
    Saharská Arabská Demokratická Republika (neuznána spoustou sátů, ale já ji uznám)

Senegal
    Seychely
    Sierra-Leone
    Somálsko
    Středoafrická (Demokratická se občas píše?) Republika

Svatý Tomáš (udává se i jako Princův ostrov, kdyžtak mě opravte)
    Svazijsko
    Súdán
    Tanzánie
    Togo

Tunisko
    Uganda
    Zambie
    Zimbabwe

kontroloval jsem to pak i na wiki, tak snad to sedí...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ja bych teda rek 53 jak na to tu tak koukam. nicmene boda bych dal randomce za tu inventuru...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    +Guinea-Bissau a Rovníková Guinea, takže tipuju 54.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    jo a Burundi, no prosím.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Egypt, Maroko, Sudán, Somálsko, Tunis, Niger, Nigérie, Namibie, Gambie, Zambie, Zimbabwe, Malawi, Alžírsko, Etiopie, Kamerun, Mosambik, Mauritánie, Seychely, Senegal, Uganda, Rwanda, Liberie, Libye, Ghana, Kongo, Sao Tome a Principe, Cape Verde, Mauritius, Madagaskar, Comory, Cote d'Ivoire, Sierra Leone, Středoafrická republika, Jihoafrická republika, Togo, Svazijsko, Tanzánie, Mali, Kenya, Guinea, Angola, Eritrea, Burkina Faso, Djibouti, Lesotho, Botswana, Čad, Gabon, Benin, Malawi, což je 50 a aspoň na jeden jsem si určitě nevzpomněla, takže dejme tomu 51.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Tak sorry, já blbě četl... :o)

Kolik států je v Africe? Bonus: Vyjmenujte je.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    BURKHAR: je to srbsko a černá hora. původně novopazarský sandžak.

mno takže asi máš bod a ptáš se, matematici nejsme tak budiž ti odpuštěno že neumíš do dvou počítat :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    BURKHAR: dvou států... (nějak jsem nemyslela...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam