• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mě by hlavně zajímalo, co lze zjistit ze sčítání lidu, co už teď neví centrální registr občanů...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    _BENNY: me spis napadlo dle zakona pravdive a uplne vyplnit, pak si s tim vytrit zadek a poslat, v jakem stavu to ma byt v zakone neni :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    DAGO: *stale informace z Idnesu* - presne tak, kdyz nebudou uznani jako oficialni mensina (coz nejsou) - tak by z toho meli vyhody - jako vietnamstinu na skolach, oficialni kultrurni centra, tusim ze narok na socialni davky a podobne.
    FANAE
    FANAE --- ---
    _BENNY: Mam informace z Idnesu a tam asi predevcirem psali ze ne, ze se pozna teprve z tohodle scitani kolik jich tu vlastne je - ale ze neni dan zadnej urcitej pocet, takze to je nakonec vlastne taky k nicemu:)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    co takhle to vyplnit inkoustem a rozetrit? :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FANAE: a ted tak brani nejsou?
    FANAE
    FANAE --- ---
    Ale rodny cislo, jmeno, pocet televizi atp., to je fakt hodne mimo. Nedam. A minimalne na brezen konvertuju k Radu Jedi.
    FANAE
    FANAE --- ---
    _BENNY: no, ted se tim scitanim treba rozhodne, jestli budou brani vietnamci jako oficialni mensina. Ale kdyby chteli vyplnit vyznani, narodnost a takovyhle uplne zakladni veci, tak s tim myslim vetsina lidi nema problem...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: anebo to proste vyplnit spatne. kolik hlasu se behem voleb vyhodi do kose jako neplatnych, protoze nekdo zaskrtl min nebo vic kolonek, popr. misto krizku udelal kolecko...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Jak mě můžou donutit uvést ve všem pravdivé údaje? Zejména ve věci vyznání to je nekontrolovatelné a myslím že i v oblasti příjmů si člověk může data vycucat z prstu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DAGO: no prave - za predpokladu ze je to cele tak strasne moc nevinne, proc to neni dobrovolne?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    IJACZEK: ale jedinej možnej způsob, jak zjistit nepřejsnější informace o tom, kolik je v zemi věřících (a v co)/neveřících, přistěhovalců, menšin, vysokoškoláků, poměr finančních analytiků .) a sociálních pracovníků je sčítání lidu.

    otazka je k cemu ty data potom poslouzi. k tomu aby se nam snizily dane a stat zjistil kde vsude uz neni potrebny predpokladam ne, spis naopak. stat chce mit vic informaci o nasich zivotech, aby do nich mohl snaze zasahovat.
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    BOOK

    Uznávám, že dotazy na vybavení domácnosti jsou trochu mimo, ale jedinej možnej způsob, jak zjistit nepřejsnější informace o tom, kolik je v zemi věřících (a v co)/neveřících, přistěhovalců, menšin, vysokoškoláků, poměr finančních analytiků .) a sociálních pracovníků je sčítání lidu.

    GENERALLZ: hehe, hlavně že autor je ekonom (ti musej mít pro sociologii a religionistiku pochopení) a "V současné době pracuje jako finanční analytik v soukromé sféře"
    jo koukám, že je to deset let starej článek a je politicky motivovanej, ufff, to mě trochu uklidnilo .)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KASUMI: tenhle klub by mel byt o obojim. muj nazor ale myslim snadno odhadnes ;D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NICOLE: :D
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    KASUMI: jakoze se poscitame jeste i tady :)))) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---

    scitat se

    64 hlasy od 64 respondentů

      KASUMI
      KASUMI --- ---
      a tenhle klub je pro nebo proti scitani?
      THOMASMORTA
      THOMASMORTA --- ---
      _BENNY: Otázka číslo 14 vůbec nepočítá s lidmi, kteří mají vzdělání ve více oborech, což je vtipné, pokud to uvádí lidé s vyšším vzděláním než základním. Já sám nevím jestli bych uvedl spíše Informační technologie (střední škola) nebo Tvůrčí psaní a publicistika (bakalářské vzdělání, případně v příštím sčítání Obecná lingvistika a teorie komunikace (až dokončím magistra) :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam