• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Tak u nas byla komisarka a nenasla nas tam. Nicmene to bravurne vyresila, kdyz to dala sousedce, a sousedka si na me dnes rano pri ceste do prace pocihala a donutila me podepsat ji nejaky kousek papiru, jako ze mi ty papiry dala :o)

    Takze ja uz jsem vlastnikem formularu, a ma sousedka je vlastnikem meho podpisu :o)
    GORG
    GORG --- ---
    ad chybné vnímání slova "fašismus"... je fakt, že dost devalvovalo, ale pokud jdeme za zřejmě hlavním a původním významem samotného slova a pojmu, odpovídá tomu asi níže uvedené. Nemá nic společného s rasismem, pravicí ani levicí. Symbol fascety to ukazuje jasně... bezvýznamné pruty, které svázané dohromady dávají silný celek. Neboli politické státní zřízení, které je k vidění vzrůstat v celém západním tzv. demokratickém euroatlantickém světě. O "sčítání" lze myslím tvrdit, že jde o fašistickou praktiku, protože to už nemá ani co dělat se sčítáním počtu lidí, ale jak níže jsem uvedl link na článek se sociálním inženýrstvím. Kolektivismus, kde jedinec není nic. Vzhlížíme ke státu, jednomu kolektivu vedenému jedním vůdcem. ,) Ein reich, ein folk..! :)
    GORG
    GORG --- ---
    Fascists seek to organize a nation according to corporatist perspectives, values, and systems, including the political system and the economy.

    ...

    Confusion over whether fascism is of the left or right is due to the inability to fit the economic policies into a clear-cut category, because while fascism is considered on the right politically, fascist economic controls were corporatist, which can resemble the command economic systems of twentieth-century Socialist states. In virtually all respects, however, these corporatist policies aimed at benefiting social groups and business interests deeply engaged in right-wing politics.

    ...

    Fascists believe that a nation is an organic community that requires strong leadership, singular collective identity, and the will and ability to commit violence and wage war in order to keep the nation strong.[15] They claim that culture is created by the collective national society and its state, that cultural ideas are what give individuals identity, and thus they reject individualism.
    Fascism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism

    // předměty jako dějepis naprosto selhaly (alespoň v mém případě, ale vidím to i okolo) ve vysvětlení toho pojmu... i na tom wiki záznamu se píše, že se vlastně už ani neví přesně, co slovo fašismus označuje, resp. že se používá na označení různých věcí
    GORG
    GORG --- ---
    Všechny kolektivistické fráze, jimiž se ve prospěch této akce argumentuje, mají jedno jediné společné východisko: myšlenku, že člověk (jednotlivec) není podstatný. Vždyť je jen zanedbatelným ozubeným kolečkem společenského „organismu“, kterému je třeba se obětovat. Jak si může nějaký bezcenný jednotlivec dovolit vzpírat se „obecnému zájmu“, „veřejnému prospěchu“? „Společnost“ přece potřebuje mít informace, aby efektivně řídila naše životy. Potřebuje, aby kolektivističtí profesoři a (státem živené) „vědecké“ ústavy prováděli své nesmyslné sociologické výzkumy.

    FreeGlobe - terorismus, globální oteplování, chřipka, krize. A co chystají dále? - Nechci být sčítancem
    http://www.freeglobe.cz/Articles/509-nechci-byt-scitancem.aspx
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    PAULMUADDIB: jo tam sem se "nechtělasečíst" taky, na dfensovi je spousta návodů jak to obejít.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEGA: nejcastejsi dotazy - treti v poradi
    Databáze nejčastěji kladených otázek - odpověď | SLDB 2011
    http://www.czso.cz/sldb2011/faq.nsf/hlasodpoved?openform&parentunid=46348FA363AF74C5C12578320051C46C
    HOWG
    HOWG --- ---
    ZEGA: Nase komisarka k tomu pristoupila tak, ze se me zacala ptat na jmeno a datum narozeni moje i spolubydlicich jako podminku vydani formulare, na coz jsem i opacila, at prijde, az tu budou - coz presla mlcenim a na muj lehky odpor odsekla, ze to taky nedela rada.

    K debate nize, me na tom vadi nekvalifikovanost a neprofesionalita. Existuje neco jako tazatel, jenz je vyskoleny napr. na to predstavit vyzkum, vysvetlit co a proc potrebuje a co cloveka ceka. To se od postacek pri nejlepsi vuli cekat neda, a neni k tomu ani motivace, kdyz je to "povinne". Z vyzkumneho hlediska je to odstrasujici...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DEVIAN: Jo, mně nemusí. Ani se ho o to neprosím.
    DEVIAN
    DEVIAN --- ---
    CROSS: Pravda, pro deset tisíc s takovýmito příjmy (a dalším) -
    PAULMUADDIB - stát důchod zjevně plánovat nemusí. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    PAULMUADDIB: "statisticky zajímavá" skupina deseti tisíc z deseti milionů?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DEVIAN: Když mi bylo tolik, co jemu, taky jsem je neměl...
    DEVIAN
    DEVIAN --- ---
    PAULMUADDIB: Ale zas jdi ty - "VŠ vzdělání, plat 50k a výš" nemá ani koordinátor webu (Radim Smetka), ani třeba já a těch pár (set/desítek) lidí, které jsem tam dostal :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ZLATUSKA88: 7.200 lidí na www.nechcisecist.cz není málo...

    Tal vypadne docela statisticky zajímavá skupina lidí - přístup k netu, VŠ vzdělání, plat 50k a výš...
    NYX
    NYX --- ---
    ZEGA: to ti nemuze nekdo z trvaleho bydliste poslat jen ty kody k vyplneni na netu?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    PAULMUADDIB: nemyslim si že je to dobrá věc, naopak je to jen další způsob jak vytahat z lidí další a další peníze, a jak zjistit kde je o další peníze ještě mohou okrást.

    bojkotování má smysl ve chvíli, kdy to bude dělat více než pár lidí. Na sečtení s ostatníma vovcema se fakt netěšim. popravdě mám sto chutí vyplnit údaje jen částečně - tedy údaje, které si mohou kdekoli zjistit na úřadech, protože ty údaje maj. Do těch ostatních jim nic není, a co si budeme namlouvat drtivou většinu těch údajů mají také.
    Je to prsotě jen způsob jak okrádat vovčánky dál a víc a ještě víc.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    GORG: To poresime (pravnika) az to nastane, ne?
    GORG
    GORG --- ---
    POZITRON: ja myslim, ze nestaci... ze to nak je na tobe si pro nej zajit a tak. ja fakt nevim, jestli ty pokuty budou vymahat nebo co.

    kazdopadne neminim nekde cekat na poste pro formulare nebo si brat dovolenou pro rande s gestapo komisarem. nejdriv me stvala ta pokuta, jak je to povinne pod hrozbou pokuty, a ted jak vidim ten bordel kolem toho samotneho rozdavani formularu, lidi cekajici na komisare, ktery neprichazi, dlouhe hodiny cekani na poste kvuli tomu scitani, tak to ve me jen upevnuje absolutni nechut cokoliv takoveho resit. u me zatim komisar s formulari nebyl a pokud pak v tu dobu co napsali na listecek neprijde (byt v tu dobu doma resit nechci se nijak omezovat), tak raději treba az nakonec zaplatim pokutu 10 kkc a budu mit holt dukaz, ze ziju v diktature....

    myslim, ze ve svobodne zemi (i nasi Ustavy) nemaji zadne pravo takove pokuty vymahat - ani za doslovne odpirani se nechat secist.. natoz za omyly, ze se nedostavil komisar, ci ze neni dostatek formularu. jina vec je, ze nemam moc predstavu jak by takovy pripadny spor probihal.. jestli je dobre na to mit pravnika, nebo jak postupovat.. ani jestli budu mit chut na soudni tahanice. ale pravo na to urcite nemaji to pokutovat nebo me za nevyplneni formulare zavrit do vezeni.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PAULMUADDIB: bavi me statistiky, jsem zveavej na vysledky. Nevim co je na tom spatneho.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ALESH: Sancta simplicita...
    ALESH
    ALESH --- ---
    PAULMUADDIB: protoze si myslim, ze to je dobra vec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam