• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ATOMOUSEK: sranda je, ze nechapu k cemu ty nyxy sou, kdyz to stejne lidi nectou. uz sem to sem psal (ja nemam problem se secist, imho), ze na formulari je predtistene jmeno a komplet adresa, akorat me mrzi, ze neni predvyplnene rodne cislo, ale holt me to bude stat trochu inkoustu navic.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CROSS: Ja tam mam urcite jmeno. Upresnim pozdeji.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TMA, ATOMOUSEK: já vám kluci nevim, podle nápovědy na webu sčítání je tam předvyplněna adresa (bez jména) a číslo obvodu, z vyzrazení vaší adresy sousedce podle mě stotisícová pokuta nekouká.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CROSS TMA: Nejake udaje tam predvyplnene jsou, urcite je tam moje jmeno, ale fakt jsem to detailne neprohlizel. Jestli si na to vpomenu, mrknu se.
    TMA
    TMA --- ---
    CROSS: Velké množství údajů by mělo být ve formuláři předvyplněno. Přesněji to nevím, k nám se ještě s. komisaři neuráčili přijít.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TMA: které chráněné údaje?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    TMA: Jako, na ten soud se uz fakt tesim... :o)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    TMA: Heh! :o)
    TMA
    TMA --- ---
    ATOMOUSEK: A ta sousedka je sčítací komisařka? Pokud ne, tak by oficiální komisař(ka) měl dostat tu stotisícovou pokutu, protože sousedce vyzradil chráněné údaje.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Existuje někde soupis uznávaných náboženství v čechách? Napsal jsem "Ásatrú" a jsem zvědavý, jestli mě započítají, nic víc, nic míň :o)
    KVJETAAK
    KVJETAAK --- ---
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    NENUPHAR: Pak je potřeba napsat do sčítacího firmuláře, že sousedka se zdržuje s celou svoji rodinou u vás doma, používá vaši ledničku a počítač. Až příjde zase nějaký socialista k moci, třeba její nevyužitý byt obsadí sociálně znevýhodněnými.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATOMOUSEK: tohoto jsem se obaval nejvic, taky mam takovou vsetecnou starostlivou angazovanou sousedku ktere nikdy nic neunikne, ktera ma spoustu casu na kontrolovani jestli je v baraku vse v poradku, jestli je vse v normalu a urcite tedy i cas na kontrolovani jestli nahodou nekdo nepodepsal takze ona nebude mit skolku... pokud by na to doslo, zacnu byt asi neslusny.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Tak u nas byla komisarka a nenasla nas tam. Nicmene to bravurne vyresila, kdyz to dala sousedce, a sousedka si na me dnes rano pri ceste do prace pocihala a donutila me podepsat ji nejaky kousek papiru, jako ze mi ty papiry dala :o)

    Takze ja uz jsem vlastnikem formularu, a ma sousedka je vlastnikem meho podpisu :o)
    GORG
    GORG --- ---
    ad chybné vnímání slova "fašismus"... je fakt, že dost devalvovalo, ale pokud jdeme za zřejmě hlavním a původním významem samotného slova a pojmu, odpovídá tomu asi níže uvedené. Nemá nic společného s rasismem, pravicí ani levicí. Symbol fascety to ukazuje jasně... bezvýznamné pruty, které svázané dohromady dávají silný celek. Neboli politické státní zřízení, které je k vidění vzrůstat v celém západním tzv. demokratickém euroatlantickém světě. O "sčítání" lze myslím tvrdit, že jde o fašistickou praktiku, protože to už nemá ani co dělat se sčítáním počtu lidí, ale jak níže jsem uvedl link na článek se sociálním inženýrstvím. Kolektivismus, kde jedinec není nic. Vzhlížíme ke státu, jednomu kolektivu vedenému jedním vůdcem. ,) Ein reich, ein folk..! :)
    GORG
    GORG --- ---
    Fascists seek to organize a nation according to corporatist perspectives, values, and systems, including the political system and the economy.

    ...

    Confusion over whether fascism is of the left or right is due to the inability to fit the economic policies into a clear-cut category, because while fascism is considered on the right politically, fascist economic controls were corporatist, which can resemble the command economic systems of twentieth-century Socialist states. In virtually all respects, however, these corporatist policies aimed at benefiting social groups and business interests deeply engaged in right-wing politics.

    ...

    Fascists believe that a nation is an organic community that requires strong leadership, singular collective identity, and the will and ability to commit violence and wage war in order to keep the nation strong.[15] They claim that culture is created by the collective national society and its state, that cultural ideas are what give individuals identity, and thus they reject individualism.
    Fascism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism

    // předměty jako dějepis naprosto selhaly (alespoň v mém případě, ale vidím to i okolo) ve vysvětlení toho pojmu... i na tom wiki záznamu se píše, že se vlastně už ani neví přesně, co slovo fašismus označuje, resp. že se používá na označení různých věcí
    GORG
    GORG --- ---
    Všechny kolektivistické fráze, jimiž se ve prospěch této akce argumentuje, mají jedno jediné společné východisko: myšlenku, že člověk (jednotlivec) není podstatný. Vždyť je jen zanedbatelným ozubeným kolečkem společenského „organismu“, kterému je třeba se obětovat. Jak si může nějaký bezcenný jednotlivec dovolit vzpírat se „obecnému zájmu“, „veřejnému prospěchu“? „Společnost“ přece potřebuje mít informace, aby efektivně řídila naše životy. Potřebuje, aby kolektivističtí profesoři a (státem živené) „vědecké“ ústavy prováděli své nesmyslné sociologické výzkumy.

    FreeGlobe - terorismus, globální oteplování, chřipka, krize. A co chystají dále? - Nechci být sčítancem
    http://www.freeglobe.cz/Articles/509-nechci-byt-scitancem.aspx
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    PAULMUADDIB: jo tam sem se "nechtělasečíst" taky, na dfensovi je spousta návodů jak to obejít.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEGA: nejcastejsi dotazy - treti v poradi
    Databáze nejčastěji kladených otázek - odpověď | SLDB 2011
    http://www.czso.cz/sldb2011/faq.nsf/hlasodpoved?openform&parentunid=46348FA363AF74C5C12578320051C46C
    HOWG
    HOWG --- ---
    ZEGA: Nase komisarka k tomu pristoupila tak, ze se me zacala ptat na jmeno a datum narozeni moje i spolubydlicich jako podminku vydani formulare, na coz jsem i opacila, at prijde, az tu budou - coz presla mlcenim a na muj lehky odpor odsekla, ze to taky nedela rada.

    K debate nize, me na tom vadi nekvalifikovanost a neprofesionalita. Existuje neco jako tazatel, jenz je vyskoleny napr. na to predstavit vyzkum, vysvetlit co a proc potrebuje a co cloveka ceka. To se od postacek pri nejlepsi vuli cekat neda, a neni k tomu ani motivace, kdyz je to "povinne". Z vyzkumneho hlediska je to odstrasujici...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam