• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VINCA: na základní, bezmasou indickou je výborná kuchařka od krišňáku.

    Jinak zde česká kuchyně z dílny Pražského Kulinárního Institutu.
    Uloz.to | zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii.pdf
    http://www.uloz.to/5862090/zapomenute-poklady-ceske-kuchyne-i-iii-pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VINCA: Minimálně v Praze bych řekl seženeš velkou část, některé speciální věci asi ne, ale suroviny na většinu indických jídel imho ano.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    VODOMERKA: Určitě nahoď ! :)
    PASTEL: Díky za tip. Podobnou knížku si musím taky pořídit - koření a všechno to dělení na olejnaté a aromatické byliny, v tom co použít na začátku, co v průběhu a co ke konci... mám v tom občas slušný zmatek.
    VINCA
    VINCA --- ---
    VODOMERKA: tu indicku bych prosil :) da se z ni varit i v cechach? myslim, jestli neni problem sehnat suroviny.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    mam oskenovanou kucharku Simple Indian Cookery od Madhur Jaffrey (BBC Books) a Vegan Taste of East Africa od Linda Majzlik. oboji v anglictine. pokud byste nekdo chteli...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Starší knížka, ale pořád se v ní dá najkít spousta zajímavostí k jednotlivým druhům koření, jejich kombinacím a použití,
    Koření pro každé vaření
    Koření pro každé vaření
    http://www.proknihy.dychame.cz/detail/?src=%2Fdocs%2Fimage%2Fbazar%2Ffullsize%2Fadvert-583-general-photo.jpeg&title=Ko%C5%99en%C3%AD%20pro%20ka%C5%BEd%C3%A9%20va%C5%99en%C3%AD
    EXX
    EXX --- ---
    máte někdo knihu receptů pro turbogril ?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Z věcí co vyšly v češtině mě hodně baví tahle knížka - je tam popsaná spousta drobností, na které jsem v jiných knihách nenarazil. Některé rady jsou asi zbytečné, jiné ale vysloveně překvapí.



    Text vydavatele: Chcete-li se zdokonalit v loupání, sekání nebo krájení, míchání nebo šlehání, vaření, pečení, dušení, grilování, či dokonce v etiketě při návštěvě restaurace, vše najdete zde: mistr kuchař vám nabízí 484 triků, technik a způsobů, které vám usnadní práci a zdokonalí postup tak, že kulinářský výsledek bude na jedničku. Návody krok za krokem s barevnými fotografiemi, stovky inspirativních nápadů a tucty lahodných receptů dělají z knihy mistrovský kurz pro kuchaře.

    James Peterson
    je autorem již devíti vysoce oceněných kuchařských knih, mezi něž patří Sauces: Classical and Contemporary Sauce Making (Omáčky: Klasické a soudobé omáčkářství), Essentials of Cooking (Základy kuchařského umění) a Glorious French Food (Slavná francouzská kuchyně). Výtečně vaří, o jídle učí a píše, jídlo fotografuje, dobrým jídlem žije a dýchá.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Zapalena kucharka od Lenky Pozarove:
    Zapálená kuchařka – Což takhle dát si...
    http://www.zapalena-kucharka.cz/

    Kazdy svazek se doposud venoval jedne ingredienci, takze mam kucharky pro ingredience, ktere chci pouzivat, ale moc me nenapada jak, a pak pro ingredience, ktere pouzivame casto a tady se najdou casto neotrele a velmi chutne napady, jak je vyuzit (i kdyz casto delam google brainstorming, coz spociva v tom, ze zadam ingredience, ktere strasi v lednicce do googlu a hledam inspiraci, co se z toho tak asi da uvarit - no a potom si to upravim k obrazu svemu).
    VICK
    VICK --- ---
    108 receptů GOVINDy



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak jaké máte rádi kuchařky? :) Pár dní to tu bude strohé, pak dám do kupy záhlaví a nástěnku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam