• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUBANA: zrovna to me vubec nenadchlo
    jako jasny, asi je hezky mit doma neco od Thuna.. nicmene mne se to proste nelibi :)
    a kupovat to jenom proto, ze je to in, to neni muj styl :)

    treba za 20 let zaplacu, ze ja to tehdy nekoupila, ale co se da delat
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    No ja hlavne zacinam setrit na ten jeji porcelan, z toho jsem unesena:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja porad premyslim, jeslti ji (D) kupovat. Tak ja do ni jeste nahlednu..:)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    navic jsem nekolik receptu uz zkousela a musim rict ze vetsina nema chybu!:-) cibulovy dip a mrkvovopetrzelove placicky s fetou a rukolou na garden party vsichni obdivovali:-)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LINOLEUMKA: presne tak naprosto s tim souhlasim, jsem okouzlena fotkama papirem i tim jak je videt ze to nekdo delal s laskou a dal si s tim praci! Na te kucharce se s Ditou podilela moje kamaradka, takze vim, jak dlouho jim to tu praci dalo....a myslim ze se to vylatilo...ja ji dostala darem a jsem velice rada!
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Sef na smetane je hrozna kucharka

    ted jsem nakouknul do kucharky herecky Hrubesove a neni to uplne spatne (jsem na ni zvedavej v Prostrenu)

    jinak z ceskych kucharek za posledni 2 roky je pro me top ta Vankova... vsechno recepty co maji hlavu a patu a nejsou to variace jednoho receptu stale dokola (pasta s tomatou, testoviny s rajcatky, farfale na rajcatovem podkladu, apod.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    dalsi krasnej priklad takovyho moneymakera je kucharka sef na smetane.. kde asi yoplait zaplatilo zdenkovi slusnou vatu ,)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    ZUBANA: ja taky a jsem z ni uplne nadsena.. predevsim jde o to, ze je videt jak si s tim nekdo dal praci, krasnej papir, fotky, zpracovani, nejakej pribeh.. zadna debilni rychlokvaska aka ta krava fabesova, ktera byla mesic v telce a od ty doby ma uz tri kucharky... jenom jsem do nich nahledla a uz se mi otevirala kudla v kapse ,)
    hype kolem toho bezpochyby je, ale myslim ze pravem..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nemá někdo ověřenou "čínskou" kuchařku? V čj nebo aj...Nějaký recepty realizovatelný u nás s co největší možnou mírou autenticity:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ja jsem do toho jenom nahlidnul a prislo mi ze je to jen hype okolo toho, protoze vsechny recepty jsou z apetitu za poslednich 5 let a ale furt lepsi kucharka nez od toho lojzi mladyho.. ta je receptove priserna
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    dostal a jsem darem Denik Dity P. a jsem nadsena krasna kucharka super recepty!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    Peter Rainhart
    The bread baker´s apertience
    Download The Bread Bakers Apprentice epub
    http://longfiles.com/z9iyzixo1pcr/The_Bread_Bakers_Apprentice.epub.html

    peter reinhart's artisan breads every day
    1580089984 - Free Download from uploading - FilesTube.com
    http://www.filestube.com/5AtcIf6Pfsqa4esaECIdnV/1580089984.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn
    Wild Fermentation | Wild Fermentation :: Wild Fermentation
    http://www.wildfermentation.com/wild-fermentation/

    Domácí kysání od jogurtu, přes kvásek po etnické speciality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: Knížku mám a je super! Jinak Ruhlman má vydat ještě letos Salumi, na který se moc těším.

    KURE
    KURE --- ---
    tak sem neodolal.
    Amazon.com: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing (9780393058291): Michael Ruhlman, Brian Polcyn, Thomas Keller: Books
    http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0393058298/ruhlmancom

    to je nejlepsi kniha co sem o jidle kdy videl.
    ja budu mit svoji vlastni panchetu!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: Štajnhojzr je takovej brněnskej velkořezník. Taky se sem vozí stařený maso z farmy Sasov. Hodlám ho brzo vyzkoušet, moje pokusy s domácím stařením v lednici obecné dopadly neslavně.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: ty jseš z Brna, jestli se nepletu? Tohle by tě mohlo zajímat...

    http://blog.scuk.cz/post/25860705784/starene-ceske-hovezi-ted-uz-i-v-brne

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ještě zbývá něco přes málo 20 minut na tenhle deal... za 8 euro myslím dobrá láce!

    Gordon Ramsay's Great Escape: 100 Classic Indian Recipes : Gordon Ramsay : 9780007353101
    http://www.bookdepository.co.uk/Gordon-Ramsays-Great-Escape-Gordon-Ramsay/9780007353101
    JANICA
    JANICA --- ---
    ZUBANA: Tak tu zase musím omrknout já! Diky za typ :)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    JANICA: dekuju jsi hodna:-) jsem bohuzel z liberce:-) dnes jsem ji byla okouknout v knihkupectvi a vypada to docela hezky, ale vicemene jsou tam recepty ktere znam nebo znam od jinych kurćharu:) necham si zajit kuch...zatim u me vede Marcela Hazan:-)
    JANICA
    JANICA --- ---
    ZUBANA: Ja ji mam doma a libi se mi. Koupila jsem si jen tak z hecu, kdyz jsem brouzdala v knihkupectvi. Jsou tam jednoduche recepty, za sebe musim rict, ze spoustu z nich uz jsem zkousela v malicko pozmenenem slozeni ingredienci, ale i tak je tam neco noveho, co jsem zkousela a chutnalo mi- treba zmrzlina z olivoveho oleje, avokadova polivka nebo domaci pizza. Pokud te zajima neco konkretne, tak se klido ptej. Kdybys byla ze Zlina, tak ti ji rada pujcim na vyzkouseni, ale typuju, ze by to byla velka nahoda... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam