• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACAGameboy music 8-bit sound LSDJ nanoloop a jim podobné
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    poradte prosim - mam doma tohle

a tohle

jak nejsnaz pouzit

aby ten velkej posilal noticky malymu a ten hral jak mu velkej piska a pritom abych toho gameboye nerozpajel do bezvedomi??

mozna mam i

nebo

ale ty uz sem asi ja kokot

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    trošku OT možná, ale přesto se zeptám, viděl nekdy nekdo popř. slyšel tady tu věc v reálu?
    8GB herní konzole MP4 MP5 přehrávač 4.3TFT 16:9 (1377208754) - Aukro - Aukce OnLine
    http://aukro.cz/item1377208754_8gb_herni_konzole_mp4_mp5_prehravac_4_3tft_16_9.html
    emuluje to vpodstatě všechny nintendo mašiny až do 32bit a tak si říkám, že ta cena je celkem vpohodě vzhledem k tomu, že na aukru už se delší dobu nedá GB sehnat pod 500 a cena cartridge je nejakých tech 40 dolarů. hm?
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: jojo, lsdj teďkon 2$

SYPH1 & SIDE: hele když by jste chtěli zakupovat, možná by se vyplatilo udělat hromadnější objednávku ve více lidech, páč přez 150$ je poštovný zdarma...
    SIDE
    SIDE --- ---
    SYPH1:
    no ja bych to videl na
    EMS USB Cartridges [EMSUSB] - $38.50 : Nonfinite Electronics, Your source for everything Game Boy related!
    http://www.nonelectronics.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=112&zenid=ea5b964dfffa5daaf239db61fc775020
    46 USD i s postou je asi ok a licence (romka) lsdj stavala 1 usd (nebo euro, uz nevim)
    mozna si taky nejakou koupim. Skoda, ze neexistujou romky nanoloopu (jen dema)
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    hlásim se do klubu, dnes jsem získal bakeliťáka
    VACA: odkud objednáváš cartridže, nebo nejdou někde koupit v kamenoobchodu bo od někoho?

onehdá sem to viděl prodávat na tom spermafestu
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: Když budeš mít náladu, tak určitě něco zaznamenej, mě by to zajímalo...

Todle je právě jedna z věcí na kerou se těšim, že si člověk sebou prostě vezme gameboye, cartu s programem a muže tvořit kdekoliv....
    Jasně dneska v době laptopů, korgů monotronů a různejch podobnejch stvoření je to spíše sporadický tvrzení, protože si toho každej může vzít s sebou spousty, ale tohle je takový fakt ergonom...
    Navíc třeba ve vlaku/autobuse bych se necejtil pohodlně s otevřenym abletonem, ale s gameboyem v ruce určitě jo...

Původně sem myslel, že si právě nadělim carty k vánocům, ale nějak mi to nevyšlo, musim si ještě chvíly počkat. g

Ps: až narazim na nějakej pěknej musician-gameboy obrázek tak ho vyměnim za stávající... Ale tenhle se mi líbyl, protože z něj ta hudba přímo vyzařuje i když jak řikáš to neni o tom gameboy...
    SIDE
    SIDE --- ---
    VACA: to rozhodne nemusis :) ....ja to beru tak ze chiptune nebo 8bit se rika kvuli procerosu, ne zvukovymu cipu....ale tak je zajimavy, ze GB jede jenom 4bitovy PCM samply (mimochodem v LSDJ je to fakt poznat, samply 909 nejsou zrovna moc kopaci)

Ted sem si na vanocni prazdniny vzal Pocketa, LSDJ a Nanoloop, tak vam pak treba nejaky kousky, co vzniknou nahraju, jestli se k tomu dostanu:)
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: máš naprostou pravdu, ve všem :)

Čekal sem kdy se to proflákne s tym obrázkem, ale líbyl se mi moc, tak sem ho tam dal.. ;) je to na něm i vydět, jak ma vykuchanej ten display...

I stěma bitama, ale o game boy se v povědomí lidi mluví jako o 8bit muzice, i když je to jak řikáš 4bit zvuk... čemuž přesně nerozumim proč to tak je, ale je to celkem rozšířená "fáma"..

Můžeme to upravit, všechno
    SIDE
    SIDE --- ---
    jo jenom technicka...ta fotka na nastence je modovany Casio SK8, ktery ma sice 8bitovej zvuk, ale ten gameboy je tam jenom jako kastle pro kontroler. Jo a btw. gameboy nema 8bitovej, ale 4 bitovej PCM zvuk :) zbytek jsou DCO. 8bitovou ma jenom architekturu procesoru.
    VACA
    VACA --- ---
    RANCIDTEKK: měl jsem problém se zobrazením u emulátoru "basicboy" kterej umí i gb color, místo označený hodnoty tam bylo černý políčko..
    -Teď používám "gambatte_qt" kterej je jenom dmg emulátor, ale v pohodě. omlouvám se za spožděnou odpoveď

Na tom kompu to ale neni prostě ono, jednak to ovládání, na kompu je to takový krkolomný, věřim že když člověk drží v ruce GB tak je to rychlý, ale takhle používat 8 tlačítek z celí klávesnice...
    A pak teda hlavně ten zvuk... je prostě jinej, přijde mi takovej asi moc čistej. Ta špína mi tam prostě nějak chybí...
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    VACA: s čím máš problém? seká se zvuk, nebo tam je takový divný prskání?
    VACA
    VACA --- ---
    Já jenom dávám report, že se moje cartridge odkládaj až po novim roce... Takže si ještě počkám.. :(

Zatim zkoušim LSDJ v emulaci, ale mám asi trochu problémy s emulováním GB...

Zkoušíte někdo emulovat?
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOCKINEZ: no treba psp je o dost vic cistci na vystupu, ale zase ma tak o 10 dB slabsi signal...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SIDE: To mi prave taky prislo, kdyz jsem mel pustenej DS-10 a zapojil jsem ho do komba. Jen jsem si myslel, ze u zarizeni tohoto druhu je to proste normalni, holt kastle neni zadna poctiva plecharina, takze se stinenim to bude slabsi :)
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOCKINEZ: DS neni potreba modovat, ale ma pomerne hodne zasumenej vystup
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VACA: Na to srovnani zvuku jsem koukal. Disponuju jeste DS lite (s flash kartou), ta z testu vychazi taky dobre. Jen jsem se nedozvedel, jestli je potreba taky modovat zvukovy vystup, nebo jestli sluchatkova zdirka staci.
    SIDE
    SIDE --- ---
    ....ze subjektivniho dojmu mi nejlip vychazi nemodovanej DMG01, to zn. sedivej nebo Play It Loud barevny edice (ja mam kyberpruhlednej :) )....pro sound mod mu vubec nepomuze, spis naopak....u coloru je ale pro sound mod nutnosti, pac normalne protejka pres desku nejakej proud a vytvari docela neprijemnej brum.....takze podle me nemodovanej DMG01 staci

RANCIDTEKK: nene....jenom sem koukal, ja mam zlutej v mintu :)
    VACA
    VACA --- ---
    DOCKINEZ: no těžko říct, to záleží na tobě. Jako ultra limitovaná edice je stejně spíš asi ten obal, -takže ten vnitřek, kerej by jsi modoval je normálně masovej... ten můžeš nahradit jakymkoliv vnitřem z gbc... Takže je to spíš asi o pocitu, když by jsi moddyngem neporušil ten case...

Jinak celkově je podle mě lepší modovat clasickej GB, jednak je to snazší, protože je tam víc prostoru, rozestupy mezi součástkama apod, ale hlavně bude asi opravdu lepší zvukově, jak vyplívá ze stránek: [ SIDE @ Gameboy music 8-bit sound LSDJ nanoloop a jim podobné ]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, mam mintovy GB color v ultra limitovany edici... ale to je asi skoda modovat, co? :)
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    SIDE: ten je tvůj?? já jenom, že jsem na něj teď přihazoval.. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam