• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    FESTER
    FESTER --- ---
    CH_IN_A: vyber si takovy aby mel hodne memory minimalne 1G
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    FESTER: mas nejaky tip? Zorientovat nejak rychle se v techle zarizenich se me zatim moc nedari.
    FESTER
    FESTER --- ---
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    ahoj
    zvazuju tenhle tablet
    Point of View ProTab 2 XXL | CZC.cz
    http://www.czc.cz/point-of-view-protab-2-xxl/100412/produkt
    myslite, ze je to za tyhle penize dobra volba?
    Vys uz se me s cenu jit nechce, porizuju si tablet jako alternativni zarizeni - na pripojeni k TV pres HDMI, kratke brouzdani po internetu, prehrani sem tam filmu a nejake edukativni patlani a smatani obcas pro male deti
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    No jasně že nevadí :-)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: BlackBerry PlayBook 16GB / Pardubice / 6000 CZK ]

JOHNY_G: Zmínil jsem tě v inzerátu, doufám, že nevadí :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: imho to narazi na 2 veci.( pro wndows 8 na 3..)
    1) nedostatek aplikaci, ktere by sly dotykem ovladat. Totez se tyka systemoveho prostredi, ktere musi byt plne ovladatelne dotykem. Jenze to imho bude narazet na to, ze se neda vyvinout aplikace pohodlne ovladatelna mysi a zaroven dotyky :/

2) windowsu schazi to s cim prisel iphone a pak android - priorita je vzdy uzivatel a aplikace vzdy musi odpovedet, nebo musi byt ukoncena.... aplikace musi mit nejaky cyklys a system ji musi byt schopen pozastavit....
    ja mam pocitac s i7core, 2630 mobile coz je pomerne rychle 4jadro/8 hype, 12 G ramky, SSD kingstone system disk, windows 7 - je to znackovy msi notebook. a stejne se to obcas kousne a explorer (mam na mysli system shell) zamrzne. co to udela s baterkou nemusim rikat.
    ja mam rad windows platformu na vyvoj, ale je to platforma, ktera dovoli aplikacim uplne vse - na ukor uzivatele
    android i apple na to jdou z jine strany. aplikace jsou vzdy omezene. libi se mi take, ze uzivatel by default ani nema tuseni, ze existuje systemovy prostor a ma svuj diskovy prostor pro aplikace.
    3) problem s arm verzi windows - taky nemusim snad povidat :/

proste ja osobne bych ted si tablet s windows 7 nekoupil. jsem zvedavy jak v praxi se zvysi stabilita windows 8 a jestli se nejak razantne zmeni interni struktura windows...(ehm nebylo to vcera prejmenovane na windows 2012 ?) .

NECROMAN: jsem zvedav na recenze :) microsoft ma oproti konkurenci jednu opravdu obrovskou vyhodu - a to je moznost portovani kompletnich ms office na windows 8 arm.... aplikace co by byla kompatibilni s ms visio, ms project mi schazi. jestli to kompletne portuji, tak budou mit sakra vyhodu.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NECROMAN: u těch win tabletů bude dobré, že tam bude zajištěná určitý standart hw, tedy žádné garážové bastly.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: Btw uz je to tady :)
    Chystá se 32 tabletů s Windows 8, ceny začnou od sedmi tisíc korun - Živě.cz
    http://www.zive.cz/bleskovky/chysta-se-32-tabletu-s-windows-8-ceny-zacnou-od-sedmi-tisic-korun/sc-4-a-163322/default.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MRAKY: docela se divim, ze skoro zadna firma, az asi na 3-4 modely, neprisla s tablety pro Windows 7 / 8 - je to poradna dira na trhu, ktera si primo rika o zaplneni uz ted, kdyz je venku Windows 8 beta. Zapsat se do podvedomi lidi a sbirat profit po vydani finalnich Windows 8 :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: aha diky ;) pristi rok fakt bude zajimavy jak se budou vsechny ty systemy snazit urvat misto na slunci ;)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MRAKY: je k sehnani par tabletu s Windows 7, klasicke x86, a tam lze nahrat Windows 8 beta.
    Ja mam tento
    ICONIA TAB W500
    http://acer.us/ac/en/US/content/iconia-tab-w500
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: uz je nejaky tablet s windows 8 ?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, nemate nekdo tip na stranky s aplikacemi, ktere by se hodily do Windows 7/8 tabletu? Tech par Metro, co je ted ve Windows 8 beta za moc nestoji a ostatni se dotyky ovladaji blbe.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    hmm ty tablety jsou navykove. ted sedim u sveto normalniho notebooku, leva ruka oprena o klavesnici prava taky a pri cteni dokumentu mi prst prave ruky automaticky vyletl k displeji a zacal jsem posouvat obrazovku dolu. a nic..

hmmm ty zaostale noteooky :/ ja chcu nejaky poradny klavesnicovy dockpro svuj samsung galaxy 10.1 :/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MANXX: zkusil bych ještě reset do továrního nastavení, jinak reklamace. výrobek má člověk používat a ne se přizpůsobovat jeho vrtochům a chybám
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    WIL_M: já bych řekl, že podle inženýrů z asusu ta gpska fungovala dostatečně (osobně si též myslím že se dělá z komára velbloud, od tabletu bych se neodvážil očekávat, že se chytí v budově a že bude vykazovat nějakou výraznou přesnost), a když jim to po prvním měsíci lidi začali houfem reklamovat kvůli špatný gpsce, začali to řešit.

jinak děkuji id SMARTCHIN za Transformera, zatím velká spokojenost a ani mi není líto že to není Prime ;e)
    MANXX
    MANXX --- ---
    Jdu si zase pro radu, než tu zpropadenou věc půjdu vrátit (jako reklamace), protože na tom nechodí lautr nic. Že nefunguje bluetooth, bych ještě překousla (všechno, co s tím spáruju, mi napíše, že archos nespolupracuje). Ale že se milý archos přestal i připojovat na wifinu, teda nezkousnu. Do minulého týdne to šlo, teď mi píše, že je síť mimo dosah, což není pravda (teď přes ni píšu z notebooku, archos leží vedle notebooku a nic). Nevíte, co se mohlo stát?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    já to s tou gps prostě nechápu, to to nikdo před vstupem do oběhu netestoval?

Ceny Transfomerů a GPS náprava
    http://dotekomanie.blog.mobilmania.cz/2012/04/ceny-transfomeru-a-gps-naprava/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

HONCKA
    HONCKA --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja nechci zas az nejaky slozity veci, ale precejenom 10" IPS display je lepsi nez na fotaku, chtel bych, abych si mohl prohlidnout vsechny fotky primo z karty, oznamkovat je, upravit zakladni RAW, oriznout to, zmenit vyslednou velikost a exportovat to do nejake web galerie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam