• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    CHEVALIER: Tak budu rád, když pak postneš nějaké zkušenosti, až se s tím trochu sžiješ. Klub na NYXu má Boox zde:
    [ONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem]
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PECA, FLAD, HELVETE: Děkuji. Zatím to vypadá na BOOX Tab Ultra C Pro.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Za mě nějaký ONYX BOOX s eInkem. Určitě si nalep paper like fólii a kup obal. Display je křehký (z vlastní zkušenosti 🙈)
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Teď koukám, že jen od října 2023. Takže baterku vlastně nevím, je to jen rok a kousek, ale zbytek platí.
    FLAD
    FLAD --- ---
    CHEVALIER: Já mám Samsung Galaxy 9 FE.

Normální tablet, baterka drží, mám ho pár let. Dělali jsme busk na slunci u moře, čitelný to bylo. Hrál jsem s ním na pláži po soumraku, čitelný to bylo a písek jsem pak jen sfouknul dolů. V hospodě si na něj klidně položím pivo, když ho zrovna nepoužívám, ale to má vypnoutou obrazovku, takže čitelnost nula.

Samsung pen pro mě dobrý, mám to ještě navíc s takovým tím obalem s klávesnicí a bezdrátovou myší, takže se s tím dá dělat skoro všechno...

Jediná nevýhoda je, že ta vypíčená kamera se strašně rychle poškrábe (zvlášť když to nosíš mezi muzikanty do hospody).

Máš nějakej rozpočet?
    PECA
    PECA --- ---
    CHEVALIER: Aktuálně se dá sehnat několik modelů e-ink čteček (i barevných) s Androidem (Boox, Pocketbook). Čitelnost na slunci excluzivní.
    BOOX Note Series | Your Thoughts, Seamlessly Connected – The Official BOOX Store
    https://shop.boox.com/collections/noteseries
    E-poznámky PocketBook
    https://pocketbook.cz/cs-cz/catalog/e-poznamky

Jinak co jsem slyšel o tabletech, tak nejlépe asi Samsungy. Osobní zkušenost nemám.
    Tablety Galaxy Tab S6, Tab S5, Tab A 10.1 | Samsung Česká republika
    https://www.samsung.com/cz/tablets

Jo, ještě existuje reMarkable, to je kapitola sama pro sebe.
    reMarkable - The future of paper is here | reMarkable
    https://remarkable.com/

Detaily se podívej, co které zařízení umí, já to nemám nijak načtené. Na poznámky mám notes a tužku. :)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Ahoj.
    Mám dotaz, který tady sice asi zaznívá pravidelně, ale vzhledem k technickému vývoji odpovědi zastarávají.
    Sháním tablet, ne Apple, který bych mohl používat jako sešit, tj. se stylusem. Velikost cca A4. Po zkušenostech preferuji velice dobrou čitelnost na slunci. Preferuji delší životnost.
    Máte nějakého svého favorita?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHWEPZ: větší proud nevadí, vadí větší napětí a to se ti nemůže s usb stát
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ahoj, díky za rady, nakonec jsem pořídil Xiaomi Redmi Pad Pro a jsem spokojený.

Nicémě mám technický dotaz (snad nebudu za vola :) V rámci balení je nabíjecí kabel, tablet/USB nabíjení. Mohu na ten USB konec připojit adaptér (?) do zásuvky z mobilu (mám Xiaomi mobil, nějaký starší). Nebude toho "proudu příliš najednou" :) nepoškodí se tablet? Mám představu že by se to rychleji nabilo, ...
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    SCHWEPZ: Najdes na webu na ten konkretni model jake aktualizace jsou v planu. Zalezi, co chces za aplikace. Vesmes se ti treba za 2 roky prestane aktualizovat OS, ale mainstream aplikace prestanou podporovat aktualizace pri OS starsim jak plus minus 6 verzi zpetne, to ale neznamena, ze treba ta aplikace prestane fungovat. Resp. moje zkusenost. Plus ja kdysi koupil v nutnosti stary smejd tablet a vesmes jsem chtel jedinou ceskou apku, aby hlavne ta na tom sla a nesla, tak jsem napsal te firme a oni mi to zprovoznili na stary Android. Pokud cekas, ze za 5 let koupis novy, tak asi moc resit nemusis. Plus takovy muj dojem je, ze pokud ti za 5000 Kc tablet bude slouzit alespon 5 let, tak bych byl spokojeny.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHWEPZ: pokud na tom nebudeš provozovat bankovnictví, tak bych na to prděl, samsung je samozřejmě lepší, ale dražší, srovnatelnou konfiguraci na tom budeš mít cca od 7k za 8gb ram / 128 gb storage. Zase jsou ty redmi celkem běžný tablety, takže je možný, že třeba za 2 roky k tomu bude nějaký alternativní firmware na xda
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    HONCKA: jasný, rozumí, na čtení mám kindle, ale většinou fyzickou knihu, z obrazovky čtu nerad

Hele a jak je to s aktualizacemi? Kamarádka mi teď říkala, že mám raději než Xiaomi koupit Samsung, že "čínský značky mají kratší dobu aktualizaci"? ...že Samsung vydává aktualizace častěji..je to silný argument?
    Jinak bych klidně šel do tohoto HONCKA:
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHWEPZ: zrovna ta velikost je o tom použití, já třeba si z tabletu čtu v posteli a na to je ten větší už nepohodlný, navíc v tom 16:10 formátu
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PAN_UZIVATEL: mrknu na to, díky ,-) pár stovek už nehraje roli, když dnes stojí oběd 2kila, spíše jsem chtěl naznačit, že nechci iPad ani vrazit do nějaké horké novinky třeba 7-8K a více...
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    SCHWEPZ: Co od Xiaomi Redmi Pad Pro? 12 inchu, ted je za 5500
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    HONCKA: ok, super, to jsem potřeboval slyšet, díky. Klidně zvýším rozpočtu o těch X stovek, to je na klid.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHWEPZ: do 4 litrů stejně ipad neseženeš, jinak to co si poslal asi tak nějak fungovat bude, žádný dělo to nebude, počítal bych s tím s morální životností tak na dobu záruky. Pokud fakt nejsi tvrdě limitovaný těmi 4 litry tak bych si připlatil 700 za 8/256 verzi a možná ani pak nebudeš muset používat karty, který jsou pomalý
    https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-pad-se?dq=8918524
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ahoj všem, prosím poradili byste mi vhodný tablet s cenou cca 4 tisíce (spíše bych nechtěl Apple, ale Android) na přehrávání multimédií, základní práci na internetech a tak podobně?

Jsem v rámci tohoto HW uplně mimo a nevím, jak si rozumně vybrat/porovnat.

Asi bych chtěl spíše větší screen (video, filmy) a samozřejmě dlouhá výdrž baterie :-) rozumně rychlý procesor a možnost vložení SD karty (více místa na diska). Neplánuju na tom pracovat a dělat grafiku, nemusí to být žádné super dělo ...

V té cenové relaci 4 tisíc je něco lepšího než třeba toto?

Xiaomi Redmi Pad SE, 4GB/128GB, zelená | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/tablety/xiaomi-redmi-pad-se-4gb-128gb-zelena

Díky !!
    PECA
    PECA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Hele, já to nikdy nezkoušel. Narazil jsem na to, že jsem si koupil sonarpen a zkoušel naopak hledat, že bych mobil použil jako "pentablet"/"screentablet" a zjistil, že na to existují aplikace.
    Zkus a uvidíš. Některé jsou určitě i na vyzkoušení. Třeba na mobilu. Není nad osobní zkušenost. :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PAN_UZIVATEL: nesouvisí, ten duet si můžeš koupit i wifi verzi a mít to bezdrátově
    PECA: jj je toho hromada
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam