• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NEVILL: nedávno jsem nalepil matnou, momentálně na tom čtu hodně ecomicsy, takže to vypadá trochu jako papír, ale jinak to vypadá fakt trochu divně, pravda. ale pozitivum je, že na tom nevidím otisky prstů
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLAKODLAK: Jedno to teda podle mě není. Zkoušel jsem dvě různé čiré z ebay, zůstávaly tam hrozné šmouhy. Vůbec nekupuj matnou folii, protože s tou vypadá ten displej fakt divně. Nakonec jsem koupil Zagg Invisible Shield a s tou jsem spokojenej. Aplikace byla s tím jejich speciálním roztokem a kupodivu to nebylo zas tak složité, je poměrně příjemná na dotyk a proti světlu je vidět že má takovou strukturu trochu připomínající pomerančovou kůru, díky tomu asi naní nezůstávají šmouhy v tak velké míře.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Btw takovej blbej dotaz po ránu, předpokládám, že je jedno, jakou fólii si na to plácnu? Když na to nalepim fólii na nexus 7 tak to bude šumák? myslim po funkční stránce, dik :)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    MRAKY: já vim, ale tak trocha šetrnosti a nenáročného používání a člověk s tim žít snad nějakou chvíli může :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    VLAKODLAK: uz to tu padlo nekolikrat. cokoliv pod cenou za kolik je nexusu 7 ( coz je aniol snnad o polovinu mene), bude trpet kompromisy v hw... imho nexus 7 je takovy priklad lowend tabletu, ktery je hranici pod kterou nema vyznam ji.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    WIL_M: Pokračuju, po připojení do PC pres mus starej usb kabel co mam ke starymu htc desire zacal blikat displej fialove a blbnout, byl potreba restart, pripojeni dodanym kabelem k tabletu už ok. Baterka doopravdy k neutahání, akorát se nabíjí asi tak dlouho, jako vybíjí(aspon teda když je tablet pustenej). Ovladaci cudliky jsou docela divny na mackani a kolem nich je jediny misto, kde to vrže. Plynulost puštěnejch her je parádní, cool reader teda převrací stránky dost trhaně, taky úprava jasu není plynulá, ale to asi v žádný aplikaci. A od androidu jsem teda čekal o něco lepší plynulost a odezvu, ale furt si nemyslim že by to byla nějaká hrůza, nadruhou stranu je to muj první tablet takže nevim, co čekat :) wifi se uspává společně s tabletem, ale během pár vteřin po odemčení zase v klidu naskočí.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    VLAKODLAK: díky za reference :)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    WIL_M: už v ruce (czc mě překvapilo), nemam v ruce pocit, že bych měl v ruce plastovej šmejd, plynulý všechno je, zatim přizpůsobuju obrazu svému, jako českej čas, česká klávesnice (výběr mezi qwert a qwerty) atd. Tři fyzická tlačítka na pravo nahoře, pokud se to drží na vejšku, jak to chci primárně na pravém dolním rohu jsou trošku nezvyk, ale snad to pude :) vzhledem k tomu, že jsem nevěděl, co očekávat, a tak jsem neočekával nic, nejsem vůbec zklamán. Testy HD filmů, her a nějakýho officování asi až zejtra a uvidíme, co budu říkat pak :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    našel jsem dobrou diskusi o tom kterej soft to umí a který ne tady:

ES Správce souborů – bezdrátové sdílení dat « Svět Androida Novinky ze světa mobilního operačního systému Android
    http://www.svetandroida.cz/es-spravce-souboru-bezdratove-sdileni-dat-201201

jinak nexus 10 vcelku fain, i když ještě musím pořešit to prohlížení obrázků, aby načtení každého netrvalo půl minuty...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TAP: pak je to otázka přehrávacího softu - MX Player umí streamovat ze samby, ale neumí k tomu přihodit titulky. nebo mně to aspoň nefunguje.
    MATT
    MATT --- ---
    ad video, ted jsem narazil na Archos player

- Ability to play content from any computer/network storage in your local network (SMB and UPnP) or from an external USB storage device;
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    WIL_M: v pondělí bych měl mít už v ruce, dyžtak můžu popsat.
    ADAM
    ADAM --- ---
    dnes dorazí nexus 10, tak to vyzkouším. díky za tipy.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAM: to jde - prehravam z windows sdileni ( je to nas ) filmy normalne.....
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    ADAM: zkus es, mam ho spojenej s dropboxem a nahledy u fotek se obrazuji v pohode
    TAP
    TAP --- ---
    ADAM: to by ten es manager měl zvládat. nevim jak funguje se sambou (kterou podporuje), stream ze sdílenejch windows složek šel bez problému
    ADAM
    ADAM --- ---
    no požadavek je jednoduchý - přehrát z NAS (ubuntu linux se sambou) video + obrázky.

(bez nutnosti nahrávat ty soubory předtím do paměti tabletu samozřejmě)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAM: trosku musis redefinovat svuj pozadavek. samba jen zajistije sdileni souborove struktury. pripojit se k ni umi rada programu jako es file manager...
    ale to uvidis jako ikony.... musis mit nejaky program, co se umi na windows sdileni pripojit a zaroven udelat nahledy na fotky co tam mas... ..nikdy jsem takovy program nehledal, tak nevim
    ADAM
    ADAM --- ---
    a co nějaká linuxová alternativa samby. já bych si chtěl prohlídnout fotky/videa, které jsou uloženy na tom NAS, čili nativní podporu systému asi potřebuju..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam