vy jste na mě všichni moc velký haxtoři:-)
mi trochu radíte jít s kanónem na vrabce (no třeba to tak nakonec dopadne) - moje současná situace:
- máme doma dva macbooky (přítelkyně pracovní, pouze kancelářský software, já dtto plus nějaký adobe, když potřebuju bráchovi udělat peéfko - neživí mě to, v práci bohužel pc s win), nějaký ipody, iphony, ...
- wifi pouze přes airport express (už jede nepřetržitě skoro pět let)
- muzika se mi všechna vejde na můj macbook (víc jí vážně neuposlouchám), většinou jedu přímo z něj - buď airport express nebo přímo do zesilovače - nebo ze starého ipoda 40GB a přenosných beden v kuchyni/koupelně
- na filmy a seriály jeden MyBook (tera), zatím stačí (no možná jedno tera navíc by se hodilo)
- zálohy dělám jen drobný (nemám nic, bez čeho bych se zhroutil), takže na to mi zatím stačí nějaká přenosná Lacie
v současný době jedu většinou tak, že aktuální seriály mám na macbooku - připojit k tv a plex, starší filmy tahám z Mybooku na macbook a zase tv a plex
nehledám nic na streamování (to pro mě znamená další investici, protože ta airport express už to neutáhne) ani na sharing z macbooku (do něj se mi knihovna nevejde)
nějaký NAS se mi nevyplatí protože na můj objem dat/nároky je to fakt moc profi
nejlíp mi asi vychází ta kombinace krabička připojená k TV a k ní drátem nějaký přenosný disk - ve finále je to o penězích, takže buď se plácnu přes kapsu a koupím boxee box, nebo to holt bude něco levnějšího (co nemá problém s titulky)