• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ROZCOS: Jj nastrelovaci pistoli - vlozi se do ni nausnice a tu ti to silou prorve uchem :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Občianske združenie Liga Otcov - Stal som sa dcére otcom i matkou
    http://ligaotcov.sk/pribehy/news_stal-som-sa-dcere-otcom-i-matkou/
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Tonička má náušničky nastřelené cca po 6 měs, nebrečela, krev jí netekla a rány se zahojily hned. Úplně bez problému...

    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    my teda jeste nepichali :).. kristine uz je roka a pul a jako, ze to nechame na ni..ale zase dostala krasny nausnicky od znamych a zkousi si je davat k uchu pred zrcadlem!! proste holka... myslim , ze by je moc chtela nosit, tak nevim nevim...jinak vubec nevim, co to znamena "nastrelit"? to jako nejakou pistoli nebo co?
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    ORIKA: nejde o prah bolesti, jde o to ze prorvat tkan nausnici je prasarna..
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ORIKA: ne, jen jsem se zamyslela na základě téhle debaty :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TERRYNKA: copak, ty pidi holčičky co se teď kolem tebe rodí tě nahlodaly a uvažuješ o druhým? ;)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ORIKA: o tom žádná :-) Mluvím za sebe, kdybych měla holčičku :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TERRYNKA: já zastávám názor, že to je opravdu věc rodičů jak se rozhodnou, ať už tak či onak, a nikdo nemá právo je poučovat nebo dokonce soudit, jak to měli "správně" udělat :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ORIKA: já jsem hlavně pro to, aby se holčičkám píchala ouška ve chvíli, kdy k tomu můžou už něco říct :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    CORIOLANUS: já zas slyším poprvé o doktorkách, který píchají uši nastřelením :) takže nám z toho vyleze průměr, polovina nastřeluje, polovina píchá ;)
    TERRYNKA: CORIOLANUS: mám jak piercingy tak nastřelený náušnice, nastřelení mě nebolelo vůbec, piercingy trochu píchly...řekla bych, že se to prostě nedá takhle ostře generalizovat, každej má práh bolesti jinde a je věc každýho rodiče jak a kdy a zda vůbec nechá dítěti uši píchnout :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Já jsem si tedy všechny dírky do uší píchala sama jehlou, s nástřelem zkušenost nemám, ale vzhledem k tomu, že vím, jak to nebolí jehlou, si neumím představit, jaký masakr to asi bude nastřelením. Au au au!
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    MADIETTA: naopak, boli to v dany okamzik sice mozna(!) mene, ale hojeni je daleko komplikovanejsi.. pichnuti aka piercing spociva v tom, ze se uchem protahne sterilni jednorazova infuzni kanyla, jez ma okolo jehly slabou buzirku, ktera po vpichu a vytahnuti jehly zistane v nove vytvorene dirce a slouzi k hladkemu protahnuti nausnice.. naproti tomu nastreleni se provadi nastrelovaci pistoli (ktera se neda sterilizovat cela) a dirka je vytvorena samotnym sperkem = tkan je prorazena a potrhana tupym predmetem..
    pravdu mas v tom, ze matky casto nastreleni preferuji, ale myslim, ze je to z pouhe neinformovanosti, protoze vzhledem k vyse zminenemu nechapu, co je na nastreleni tak bezva :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORIOLANUS: vidíš, já tomu vůbec nerozumím a tak jsem si říkala, že je to vlastně smůla, že ona to dělá jenom jehlou, že matky asi spíš chtějí to nastřelení, protože to nebolí? Já to řešit nemusela, jelikož nemám holky.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    MADIETTA: me to zas pripada jako naprosta samozrejmost :) uz jenom z toho duvodu, ze piercer ma tu jehlu v rukach 10x denne a ma tedy vetsi zkusenosti nez doktorka.. ale uznavam, ze takovych jako ja bude zatim asi stale mensina.. byt jsou.. onehdy me v jednom takovem salonu na kresle stridala pulrocni holcicka :)
    o doktorkach pichajicich usi jehlou namisto nastreleni slysim poprve a je to skvela zprava!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORIOLANUS: ne všechny doktorky píchají uši nastřelením, naše doktorka to kupříkladu dělá jenom jehlou.

    Já nevím, možná je to předsudek, ale kdybych chtěla nechat píchnout kojenci uši, tak piercingový salón by mě fakt jako vhodné místo nenapadl...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    A nebo poproste sestřičku ;)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    hlavne prosim vas, kdyz uz ty usi nechavate derovat, zajdete nekam do renomovanyho piercingovyho salonu a nechte je propichnout jehlou, namisto roztrzeni tkane tim pripitomelym nastrelenim..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NICETOMS: Naušnice nech na dceři, až si o ně řekne sama! Co se týče zvracení zní mi to jako reflux tj. teprve jí dorůstá jícen. Moji dceru trápilo první půlrok to samé, řeší se to zahušťováním mléka svatojánským chlebem (moučkou z něj), což je opruz... My to řešili úspěšně kompromisem, protože bychom se jinak z odsávání asi zbláznili - přes den pila normálně z prsu od mámy, na noc dostala bebu zahuštěnou mlíkem. Po půl roce se vše spravilo.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    NICETOMS: náušničky v půl roce a pearcing cca v 9 měsících. tetování bych dřív než v roce nedávala
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam