• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TERRYNKA: NO DYK JO
    přibližně od KEMAL: to už mám vyřešený
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KEMAL: :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ORIKA: OK, díky :-) tohle nechám přečíst mámu, bude mít radost
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KEMAL: můj syn sice zatím případné negativní emoce vůči mě nevyjadřuje slovně, zato fyzicky je umí dát najevo víc než dobře, takže když má svůj den, kope do mě, buší do mě rukama, tahá mě za vlasy apod...já z toho mám značně ambivalentní pocity a on si sám se sebou evidentně často neví rady, protože do mě kope a zároveň se po mě sápe abych ho vzala do náruče...podle mě je to součástí osamostatňování se, vytváření si vlastní nezávislé identity, odpoutání se od matky a jelikož to ty děti ještě neumí pořádně zpracovat, chovají se takto....řešíme to v podstatě stejně jako u terrynky
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TERRYNKA: no my právě řešíme intenzivně leč bez povyku
    ale šlo mi o to jestli se už takové chování nemá nějak účinně řešit s dětským psychologem nebo jestli je to víceméně normální projev dětskýho trucování. Mně to leckdy právě připadá už lehce za hranou ale já jsem pošuk :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    KEMAL: můj synek má kouzelnou větu "mama puyč, mama schovat, nemám uád mámu". Když je dobrej den, seberu se a odcházím, ono ho to za chvíli přejde. Když je den blbec, tak se mě to fakt hluboce dotýká a když má den, kdy je na zabití a řekne to po Xté, tak mě to dokáže rozbrečet. Řešíme to tak, že mu muž vysvětluje, že je to ošklivý, že maminka bude smutná a bude plakat. Ve chvíli, kdy má tenhle šprajc je to jako řešení k ničemu, ale je to IMHO lepší, než to přecházet bez povšimnutí, nebo kvůli tomu naopak dělat nějakýá velký povyk.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    můj syn ve věku 2,5 roku se poslední dobou chová hnusně ke své mamince, říká že "maminka je fuj", bije jí a dělá naschvály. Nejde teda o nějaký trvalý stav, spíš o výlevy, které trvají nějakou dobu - cca pár desítek minut až dvě hodiny. Já tenhle problém nemám, jde jen o matku.

co myslíte, je záhodno to nějak speciálně řešit (kromě jeho umravňování po rodičovském amatérském způsobu)?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    dnes je dnes otců, tak vše nejlepší! (btw, první den otců se slavil již v roce 1910)..
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Dnes ráno mě Hugo zatáhnul do svého bunkru v pokojíku a zeptal se mě, jestli s ním poletím do Vesmíru.
    Říkám že jasně, ale že si musíme vyrobit raketu:

HAWKS
    HAWKS --- ---
    ADD:
    ja tak mozna tu tycku od smetaku, pruzinku a karabinku
    ADD
    ADD --- ---
    HAWKS: Ale zase pro začínající domácí kutily je to fajn, není na tom co zkazit.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ADD:
    taky bych to tak videl, ze za ty penize za levnejsi variantu si radsi pujdu odpocinout :)
    ADD
    ADD --- ---
    HAWKS: Úplnou náhodou jsem sem jukla - ano, jsem to já, kdo si šil hacku sám, a ušít to není problém (několik rovných švů), zbytek je trocha mužské práce. :-) Na nejjednodušší hacku stačí udělat tunýlky na krajích látky (cca 2-3 m délky, 150 cm šířky), kterými se protáhne lanko. Vymakanější může mít dole zesílení (kapsu na vložení kusu karimatky) a ve spodní části založené kraje, aby dítě nevypadlo (já to poskládala jako krabičku a sešila). Pak je třeba jedna asi metr dlouhá tyč (na jejíž kraje se přichytí lanko protažené tunýlky), skoba, karabina, lanko a guma (gumu muž poskládal tak, aby to optimálně pružilo, a pro jistotu vedl vedle i lanko, aby dítko určitě nespadlo).
    Pokud někomu stačí ta levnější hacka z mmb, tak se to vyrábět nevyplatí (pokud ho to nebaví nebo nechce konkrétní vzhled).
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    MAARISTAAN:
    hehe, ja jsem ted drazil pro zmenu zase stare komunisticke detske promitacky s pohadkama
    PELLVY
    PELLVY --- ---
    MAARISTAAN: Super. Já bych přidal víc křižovatek, vždycky jsem chtěl jako malej křižovatky, kde se může bourat a trasy jsou variabilnější.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MAARISTAAN: super nápad a ještě nízkej budget!!!
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Kucí, autodráha je autodráha, ale tohle má kouzlo ;-) Jdeme na to? :

TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HAWKS: nejlepší je "vesmírné slípky - bacha na kuny" :-)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TERRYNKA:
    tak jsem to precetl a malem jsem se pokakinkoval...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TERRYNKA:
    ten vyraz me napadl, ale liskl jsem si. Vyslovit, jak to zni, si dovolim az budu prilezitostne svedkem startu stihacky..
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HAWKS: hacička? :-))
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ted to ctu a vylozene se bavim :) jen, i pres moje tercialni vzdelani...anebo mozna prave proto, nemohu prijit na zadnou zdrobnelinu slova "hacka". ale jinak maj recht...nektere maminy dokazi udelat zdrobnelinu i ze spojek a pouzit plural i na infinitiv...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam