• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LILY: nám to právě funguje, proto od začátku koupeme denně, s malýma výjimkama kdy prostě mimino usne svévolně a bez dovolení dřív. malej to už bere jako rituál a když se mu koupele nedostává, tak je protivnej jak pracovní sobota...
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: fakt? to slyším poprvé, že by to někomu fungovalo i v praxi..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZEMINO: každé pravidlo má svoje výjimky, a zas vy aspoň neřešíte to, že dítě prostě bez vykoupání spát nebude, že...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TRISSIE: my bohužel takový exemplář nedostali :( koupání u nás byl trest,takže max 2týdně.. podle potřeby otírat :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    FREETEKK: my jsme do 9/10 měsíců skoro nekoupali, erik to fakt nesnášel a bylo to o nervy, takže to řešila žínka. čím byl straší a zamazanější koupali jsme častěji, ale když se mi odstavil v devíti měsících, museli jsme nějak nahradit rituál, tak teď koupáme denně...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FREETEKK: to doporučujou doktoři všichni, ovšem většina dětských exemplářů se dodává ve variantě, která na večerní koupání reaguje celkovým zklidněním a tedy sníženou rezistencí k ukládání do postýlky.
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    MADCAT: nam bylo doporuceno koupat tak 2x - 3x tydne max, jinak pouzivat jenom otirani zinkou nebo vlhcenym kapesnikem.. ale nevim, zkusenost nemam, az za mesic :)
    ADD
    ADD --- ---
    MADCAT: Budím jen velmi špinavé dítě (což v 11 měsících snad ani nehrozí), a to pokud možno co nejdřív po usnutí - jakmile chvíli spí, nabere síly a je neuspatelné.
    ADD
    ADD --- ---
    IJACZEK: Koleje pasují v pohodě, lepší jsou ty s plochými, jen vyříznutými spoji (ne nasazovací kolíček s kuličkou) - jednak ta kulička nikdy přesně netěsní, jednak jdou kolíčky vytáhnout nebo ulomit (což se dětem velmi daří).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MADCAT: Kdyz se na to stane s malym, tak proste dame spat, popripade se vzhudi a dozaduje se nocniho jidla. Vem to takhle, kdybys usnul, nekdo te probudil a strcil do vany, tak te to taky nasere.. Nebo me teda jo.. A jestli tl neni na dennim poradku..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADCAT: u nás se vyplatilo nechat spát, přenést do postýlky a hotovo...holt jsem pak v noci častěji kojila...pokud jsme praktikovali vzbuzení, vykoupání a najezení, tak z toho byl akorát malej horor
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADCAT: asi bych volila variantu nechat spát a riskovat, že holt se bude v noci budit,, zvláště pokud po vzbuzení, koupání a kaši následuje uspávání do půlnoci, to mi přijde prašť jako uhoď.
    LILY
    LILY --- ---
    MADCAT: já myslím, že není potřeba koupat každý den, pokud není dítko vyloženě špinavé nebo nejsou velká vedra. A pokud bych měla vypozorované, že dítě spalo přes den málo, tak bych mu holt dala o něco dřív najíst a pak už by bylo vcelku fuk, kdy usne.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ZEMINO: no poznat vyloženě to nejde, maximálně vydedukovat podle toho že třeba přes den spí míň než obvykle, takže je pravděpodobný, že bude večer dřív unavenej... takže asi jo, řešením bude trochu to sledovat a případně večerní rituály posunout na dřív...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MADCAT: já bych ho nenechal vytuhnout nebo vzbudil, vynechal koupání a ukonějšil rychle jídlem a dal spát :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MADCAT: a jde poznat předem,že vytuhne dřív než jste zvyklý?pokud jo,tak posunout večeři dřív,koupání vynechat a hotovo ne?pokud to není každou noc. a když se takhle probudí hladem,tak mu dělá žena kaši?nebo dostane UM n MM? :)
    Tohle se nám stává i u 3leťáka,když vynechá odpolední spánek,.tak "posunem" večerníček i večeřj dřív,zatím se nám teda nestalo,že by se v noci budil hlady,ale on žere furt ..
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    hele fotři, třeba poradíte. zeptala by se mamina v příslušným mateřským citu, ale asi zapomněla nebo na to nemyslí nebo já nevim :) co dělat, když mimino (11 měsíců) usne v blbou nevhodnou dobu? typicky cca v 8 každej den koupeme, ale stane se čas od času, že malej třeba půl hodiny předtím prostě vytuhne a vypadá to, že to je vytuhnutí už definitivní, noční. takže usne bez večeře a bez vykoupání, což znamená, že ho samozřejmě v noci furt budí hlad a ženu to nepříliš těší. vzbudit ho a vykoupat, a riskovat tak rozmrzelý a uřvaný mimino, který navíc budeme uspávat do půlnoci, nebo to holt přijmout jako fakt a jednou za čas se s tím smířit, že se v noci furt bude budit?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IJACZEK: jistě pasuje ikea, maxim a bino dohromady - vyzkoušeno.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IJACZEK: tyhle vláčkodráhy jsou plus mínus kompatibilní všechny.
    u těch levnějších se občas stane, že nepasuje konkrétní kus s konkrétním kusem, tak prostě vezmeš jinou zatáčku a tuhle použiješ jinde, kde se snese
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    HAWKS: Vlackodreaha je ovsem super!

    V tej souvislosti me napada, mate nekdo zkusenost z kompatibilitou koleji a vagonku u techto drevenych vlackodrah od ruznych vyrobcu? Dostali jsme tu osmicku z IKEA, nechce se mi obchazet hrackarstvi s jednou koleji a overovat to :)

    Treba uz jste nekdo takhle s koleji chodil?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    nekteri mozna znate, nekteri ne, kazdopadne spousta hezky a didaktickych hracek
    BINO - Dřevěné hračky - Úvodní strana
    http://www.bino-drevenehracky.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam