• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: prostě je to někdo jinej - já sem takhle jako malá tahala nakonec 2 hračky: jednu jetou a druhou novější
    KEBAB: no my zas máme období, že je oblíbený jen jedno triko, jedny kalhoty a jedno pyžamo .. eh, 2,5 leťákovi nevysvětlíš :)
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    CROSS: pyžamo dobrý, můj syn mezi druhým a třetím rokem trval na tom, že chce chodit jen v trenkách a fuseklích (ne, opravdu to nikde neviděl). Nestačilo mu to doma, jakmile se na návštěvě rozkoukal, rovnou do trenek...uf, vyrostl z toho
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já si to už přesně nevybavuju, ale myslim, že jsme mu taky nic do postýlky nedávali, ale začal si ho brát sám. Pak jsme jako obrannou reakci zkusili dodat jiný hračky, ale nevyměnil to. (Dobrý řešení by bývalo bylo vyměnit to za takový ty malý medvídky a tygříky, co jednu dobu prodávala Ikea, ale ti ho moc nenadchli.)

    TRISSIE: jak by řekl můj bratr -- jako fík. Sice jsem manželku přesvědčoval, že novej půjde do "trezoru", dokud se starej nerozpadne, ale trvala na tom, že je bude střídat, byl přijat bez námitek. On je úplně stejnej, akorát míň ohmatanej a opranej. Neni to klasickej plyšák... výška asi 10 cm:


    V Čechách jsem nic takovýho neviděl, ale kdybyste na něj narazili... ;-]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: a to je nový medvídek akceptovaný?

    náš syn spí s plyšovou placatou krávou. Je na ni hodně fixovaný, jednak na spaní a druhak na uklidnění. Tak jsem pro všechny případy sehnala novou krávu (co by matka z lásky neudělala...), ale co myslíš, sáhnul na ni a letěla do kouta, protože je neopraná, nová a vůbec, prostě je to falešná kráva a on chce jen tu pravou.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROSS: Tak to tedy mám omnoho lepší! .-) já nedávám plyšáky do postele (starší syn má navíc na roztoče alergii) - ale mladší začal tahat hračku na spaní do postele sám. Usne jen, pokud ji má u hlavy, vedle polštáře. Je to pistole... Naštěstí jde měnit za jinou - ale klasicky revolver vede...

    A to jsem si s prvním myslela, že budeme vést děti bez zbraní.. pche. Když dítě chce, je pistolí i věšák, mladší ve 2r postavil z lega pistol i se zaměřovačem, tož jsem plně rezignovala (že tomu prostě jako žena nerozumím a řešit to tedy nebudu).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: já bych řekla, že to ta prevítovina bude. U nás je teď hit "ne, ty ne táta", když není táta doma, naopak samozřejmě taky, když jsme doma oba tak je žádána babi:-) Samozřejmě pak následuje nezbytná herecká etuda zoufalé batole :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LACHAUER: no, to já taky, ale je to jen otázka volby, jestli bude scéna dřív nebo později. Fakt je, že nejhorší to bylo, když jsem ho musel svlíknout kvůli toxickému bsahu plenky hned po probuzení, ale i když ho nechám až těsně do rannho odchodu do jeslí, dělá scénu, že na nás asi brzo sousedi zavolaj policajty. ;-] No hádám, že ho to nakonec přejde a najde si jiný objekt zájmu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MARKYSHA: no, to se dělo doteď (nechtěl tričko, pak no zase nechtěl sundat; nechtěl na tříkolku, pak nechtěl z tříkolky a pod.). Teď je zrovna fixovanej jen na to pyžamo. Dělal scénu i manželce, přitom jinak se chová po ránu vzorně. Ale asi ho to přejde.

    A z jiného soudku, jen taková historka. Syn si oblíbil medvídka, kterýho dostal v setu s pyžamem (náhoda, že jo). Je to takovej hadráček. Teď je z něj spací medvídek, kterýho ráno vymění pouze za mlíko a večer bez něj nechse spát. Samo po 19 měsících je medvídek patřičně jetej. Jelikož šlo o set z místního supermarketu a dávno už je nemaj, manželka nelenila a napsala jim, jestli by se ještě někde nenašel. Kupodivu odpověděli obratem, že by se nenašel set, ale že vyšťourali jednoho posledního medvídka a toho nám poslali. (Whoa!) Z novýho medvídka jsem zjistil, že je pro supermarket vyrobila na zakázku německá firma Heunec. Těm jsem napsal sám, ale ti se neozvali (dost možná proto, že jsem jim napsal anglicky, neb němčinou nevládnu). Neni to snadný, s těmahle hračkama.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    CROSS: Možná ani ten vzdor - upřímně, komu se chce ráno z vyhřátýho pyžama? jenom konvence nás z něj vyhánějí... Řeším to (možná nesystémově) tak, ze mu ho prostě nechám do doby, než je převlečení spojeno s vyhlídkou nějaké atraktivní aktivity, třeba procházka v loužích.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CROSS: nevím, třeba to je jen vzdor, Tonda se taky občas nechce převlíknout, pak nechce tohle triko, ale tohle, nechce bačkory atd.
    CROSS
    CROSS --- ---
    V poslední době mi syn (19m) nechce ráno z pyžama a dělá hrozný scény. Zkoušel jsem leccos, napadlo mě, že třeba mu je tričko studený, už jsem ho i předehřál, :-] ale nepomáhá. Nevim, co ho to popadlo, nikdy k pyžámku takovou náklonností nelnul. Nějaké tipy? Chladno doma nemáme...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ADD: Třebas ten batoh Babymule je lehoučký a beru to tak, že přebalovací taška se nevozí jen na kočárku. Batoh mám výhradně k nosítku/šátku, počítám s ním i na pěší výlety až bude Radek větší a kočárek už nebude třeba. Na zabalení věcí pro něj, když bude třebas u babičky. Navíc nemám ráda pytle, kam naházím spoustu věcí a pak bych v nich měla hrabat.
    Ale každému protě vyhovuje něco jiného.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Tašku na přebalování taky zrovna vybírám a hledám nějakou bez té klasické "přehazovačky" na suchý zip, která mi tam nějak vůbec nedává smysl.. nemáte někdo zkušenost s taškami Béaba? Celkem se mi líbí tahle: www.malvik.cz/Doplnky-ke-kocarkum-132/brasny-na-rukojet/Beaba-My-Baby-Bag-Prebalovaci-taska, ale ještě jsem ji neviděla naživo..
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Já si třeba schválně kupovala pevnější (a tim pádem i trochu těžší), která ale jde nosit i jako batoh. Střídavě vozím a nosím a nechci pořád přehazovat věci z tašky do batohu a zpět. Navíc do originál tašky ke kočárku se mi všechny věci na blicí zimní mimino (tj. zejména komplet převlečení) plus moje doklady, pití a věci, které normálně nosím v kabelce, nevešly.
    ADD
    ADD --- ---
    Hele, a vás neštve, že ta taška váží stejně jako její obsah? Koupila jsem si kdysi přebalovací tašku ke kočárku a použila ji jednou, přišlo mi naprosto nesmyslné. V šusťákovce na kočárek za stovku jsem měla sáček s plenama, sáček s rezervním oblečením, lahvičku a krabičku s jídlem, a ušetřila jsem nejen spoustu peněz, ale především den co den tu váhu, co speciální přebalovací taška váží. Nepodařilo se mi tenhle vynález pochopit. (Chápu, že pevná krosna na záda je lepší než plátěný tlumok. Ale na co je pevná přebalovací taška, když ji má člověk na kočárku?)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LACHAUER: Já jsem si vybrala Babymule batoh (ale ani ta taška nevypadá špatně), má spoustu doplňků. Dá se použít jako taška přes rameno, na kočárek, jako batoh http://www.babymule.co.uk/shop-online Cena sice taky neni nejmenší, ale podle mě se vyplatí investovat do dobré a praktické tašky. Přeci jen ji budeš pár let používat.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LACHAUER: ja jsem sla do pacapodu, je to soustava tasek designovanych na to, aby i ten, kdo ma s ditetem mensi zkusenost (.. babicka..) vsechno nasel. V hlavni tasce je changer bag a feeder bag, vsude same kapsy atd. Ano, cena je tez velka, obcas vyjimecne na ebay second hand

    Unique baby changing bags | 3 in 1 organiser system | PacaPod
    http://www.pacapod.com/

    napr.

    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, máte nějaký tip na šikovnou přebalovací tašku, za kterou se člověk nemusí stydět? Zatím používám fotobrašnu :-), zálusk mám na tohle (až na tu cenu teda!)

    Diaper Dude Messenger II bag - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=I890E2OGvck


    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    YMLADRIS: měla sem na první dítě tu plastovou, na druhý tu dřevěnou, obě fungovaly
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ILLUZE: dovolim si jen poznamenat ze i ja obcas cumlam kus hadriku a to si jako dite uz moc nepripadam :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    YMLADRIS: my jsme si vystačili i bez stimulace, dej na pocit a bezpečnost ;-)
    děcka v tohle věku jsou pak stejně nejvíc nadšená z těch látkových camfourků na látkových hračkách - neznám vděčnější zábavu v tomhle věku, než cumlat ten kousek hadříku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam