• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    LOO: tyjo, vědět to dřív.....
    LOO
    LOO --- ---
    DNESKA NA ČERŇÁKU, kdyby tátové (a mámy) nevěděli kam s dětma ;)
    [ STRAWBERRY FIELDS 2014 / festivalfestival / 12.6.2014 / CR - Praha - Plechárna Černý Most ]
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MADCAT: můj synovec mel něco podobného , časem to zmizelo, u něj to byli dokonce dvakrát, jednou bez sebemensiho podezření na cokoliv a jednou u toho i byla domněnka ze ho bolí noha ( když prudce doslapl na patu)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADCAT: Něco podobného teď zrovna řeší u synovce. Zatím se na příčinu nepřišlo. Oční vada za tím není, neurologický problém taky ne, hledá se i na alergologii... Napsachický problém to ale prýtaky nevypadá.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MADCAT: syn mel chvilku neco podobnyho, tedy ne u mrkani, ale tak podivne krcil oblicej v urcitych situacich.. po par mesicich ho to preslo. mam nicmene znameho, ktery ma to same co bertik a ma to celej zivot.. je to proste tik. snad te ale uklidni, ze ten znamy pracuje v televizi, pravidelne se objevuje na obrazovce a nikomu to ani v nejmensim nevadi ;)
    GREVE
    GREVE --- ---
    MADCAT: To je podle mě klasickej tik. Pokud se to projevuje v těch situacích, jak popisuješ, tak to bude asi souviset s nervozitou nebo nejistotou. Není to nic vážnýho, řekl bych, že je dost velká šance, že to po nějaký době odezní samo.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    A teď s dovolením trochu něco z jinýho soudku: dítě nám začalo podivně výrazně mrkat, jako by mělo něco v oku nebo mělo něco s očima, nevím... pozoruju to tak tři týdny až měsíc, dýl asi ne, nebo jsem si toho nevšiml, každopádně si toho nedávno hned všimla i babička z matčiny strany a můj otec, kterej se hned ptal jestli blbě nevidí a jestli nebude potřebovat brejle. Což je ostatně dost pravděpodobný, protože já i matka dítěta brejle máme. Já teda slabší, asi 2 D, matka má víc a musí mít nějaký speciální drahý ztenčovaný skla s vysokým indexem lomu, aby to neměla na hlavě jak popelníky. A teda bych nerad, aby dítě hned v malým věku bylo nějaký poloslepý :-/.

    Ještě je varianta, že je to nějakýho psychickýho rázu - nějaký druh obsese, nervozita, stres, vnější projev usilovnýho přemýšlení nebo já nevím co, objevuje se to nahodile - třeba celkem dlouho nic, a pak najednou začne takhle mrko-mžourat, často když mluví s někým, s kým nemluví tak často, nebo když plodí nějaký sáhodlouhý souvětí (to on zase umí).

    Vypadá to asi takhle, ale to se mi podařilo náhodou zachytit poměrně extrémní případ, většinou to bývá míň "okatý".

    Ženu jsem instruoval, že by asi nebylo od věci navštívit MUDra, ale máme ještě malý mimino, takže to bohužel není jen tak se sbalit a běžet tam.

    Co vy na to? Nesetkali jste se někdo s něčím podobným?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADCAT: a úplně nejdražší jsou ty kombinované isofix/pásy - ty jsou fakt tak dvojnásobek.
    Vzhledem k tomu, že máme jedno auto s a druhé bez, přemýšlím, jak dalece se mi chce do bezpečnosti investovat...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: kdyztak mam romer kidfix a jsem s ni spokoejenej.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LEXXA: dobrá, opravuju se - není to dvojnásobek, ale cca litr navíc :) vycházím z heureka.cz - bez isofixu jsou tam sedačky 15 - 36 kg zhruba od 2500,- Kč, s isofixem je to od 3500,- cca... myslím nějaký s dobrý hodnocením - römer, cybex...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: skutecne? videl jsem ze za vajicko s isofixem chteji naprosty nesmysl ale trida 2 a vys to neni zas o tolik moc vic...mam ten pocit. starosti s vyberem sedacky jsem predal tchanovi ponevadz me nabavilo se vrtat v tabulkach a testech... :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    LEXXA: tak to je dobrý, dík! akorát teda čumim, že sedačky s isofixem jsou všechny skoro dvakrát tak drahý než bez, hmmm :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MADCAT: ano. toto je nastroj spasy nemluvnat a deti :)
    nevim jak ve fobii (kdyz jsem ji mel jsem pro zmenu nemel sedacku s isofixem) nicmene neni to tak nepristupny jak se zda. obvykle se prodavaji k sedacce plastove vodice co jakoby rozhrnou calouneni a tim ho chrani pred hakama ze sedacky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Tak jsem si o víkendu trochu vypucoval svoji služební fobii a našel jsem tam pod obouma bočníma sedákama vzadu toto - to je ten bájnej ISOFIX? A není divný, že to je vidět (a přístupný) až po odklopení sedáků dopředu? Nebo to je schválně, aby sedačka nebyla tak vysoko a šlo tam dobře nainstalovat dítě?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    neproverovala jsem, nekdo byste mohli
    Edukativní online hry « Žena 007
    http://zena007.cz/edukativni-online-hry/#more-3922
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    An Amazingly Designed Kids’ App That Feels Alive | Design | WIRED
    http://www.wired.com/2014/06/tinybop-plants/?mbid=social_fb#slide-id-991801

    appka o biotopech
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    YMLADRIS: ty jsou super! dík za inspiraci!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    INUSHKA: my vybrali hamax sleepy a celkem spokojenost
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Můžete prosím někdo doporučit cyklosedačku pro rok a půl staré dítě? Já se v tom vůbec neorientuju, ocením prakticky jakékoliv rady, kde shánět, na co si dát při výběru pozor, jaký typ vybrat, čemu se naopak vyhnout? Díky předem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    celkem zajimave postylky

    NapadyNavody.sk | 27 inšpirácií, ako zrecyklovať detské postieľky
    http://www.napadynavody.sk/27-inspiracii-ako-zrecyklovat-detske-postielky-p80
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam