Tak jsem se rozhodl, že v srpnu pojedeme navštívit rodinu vozem, což obnáší 900 km s dětmi 2 a 4,5 roku, v ideálních podmínkách cca 9 hodin cesty. Takže mě zajímají tipy a triky, jak na to. Už se mi dostalo rady, že optimální je vyrazit brzo ráno, třeba ve 4, s tím, že pak děti ještě znova usnou a část cesty tak prospí (ideál). Zabavíme je knížkami a technikou (iPad to the rescue). Budu často stavět, aby se provětrali (trasa je cca Lausanne -- Praha). Sedačky jim nastavím, hlavně mladšímu, co nejvíc naležato, aby si dal i odpolední spánek.
Příklad triku: napadlo mě posadit staršího dopředu (líp by viděl, zabavil by se koukáním na cestu etc.), ale samo jsem to zavrhnul, protože jednak nevím, jestli to je vůbec třeba v říši legální, jednak zrovna na dálnici v německu bezpečnost především ergo isofix sedačka pěkně kam patří.
Chci to dát najednou, tzn. bez noclehu nebo delších poznávacích zastávek, ale případné tipy na zastávky taky beru. Synovci se třeba líbila fotbalová aréna v Sinsheimu, ale tomu je 7, čtyřletého to moc neosloví, stejně jako tamní muzeum.