• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: s cenou deuteru uz mam moralni problem, lego mi přijde ok.
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Az zacne chodit na plavani, tak ho dost mozna pohresovat zacneme. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: u nás se možnost "mokrý plavání připnu k aktovce a nezapomenu ho zasmrádnout ve škole" vcelku osvědčila ;)
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Jj, tenhle ho nema. Uz ani nevim, jestli jsme setrili, nebo byl na konci srpna proste vsude vyprodany. :-) Ale zatim nam nechybi.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: to je ten samý, co měl syn, jen to podle obrázků vypadá, že nemá připínací batůžek na plavání a tedy ani ty tři spony na hlavní aktovce
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: ostatně náš byl a je taky výškově podprůměrný a měl ho v pohodě tři třídy. a měl by i déle, kdyby nezačal chodit rovnou ze školy na kroužek, kde byl široko daleko nejmladší, a najednou lego na aktovce nezačalo být nehodno muže
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: jestli chceš, tak se stav na vyzkoušení, jeden ze starších dezénů toho Lego máme ve sklepě po mláděti.
    ale imho sedět bude
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Jestli na to máte prachy, tak ten Deuter (mají v Hudy) vypadá fakt hodně dobře.

    Jo, jako kritérium tu nezaznělo, že je fajn, když je to pro prvňáky fakt aktovka, tedy něco, co stojí samo. Dětem se v tom mnohem lépe hledá.
    Ten náš Lego batoh má velký hlavní prostor se zadní kapsou na A4 učebnice (vejdou se tam všechny), takže hlavní prostor zbývá na krabičky s jídlem, tepláky, věci na kroužky..., vepředu je kapsa přesně na penál (nezapíná se samostatně, po otevření hlavního prostoru do ní dítě vidí, takže nic nehledá, a po stranách dvě kapsy na pití. Po půl roce máme pocit, že je to ideální. Spousta kapes, které mají "školní batohy" mi přijde pro malé dítě zbytečně matoucí, minimálně naše dítě by v nich nic nenašlo. :-) Takhle se v aktovce nic neztrácí, vše je na první pohled vidět.
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: My to nakonec udělali tak, že jsem oběhali obchody, zjistili, co nechceme a na netu našli batoh, který vypadal, že splňuje podmínky a modlili se, ať to klapne - klasicky jsme to řešili na poslední chvíli a nejblíž ten batoh měli v Plzni. Důležité pro nás bylo zjištění, že Topgal pro naše kluky není možný kvůli těm ramenním popruhům, na to mě do té doby nenapadlo koukat. Takže my vyzkoušeli spoustu nevyhovujících batohů a vylučovací metodou došli k batohu, který už jsme vyzkoušet nestihli, ale naštěstí to vyšlo. :-)
    Je to tenhle: https://www.zetshop.cz/...4c6RqK-Oqu8BEiQAwNviCXrKxnpvF8elvUzProC9q6_qNA3IvDn20KAQ1gyHUZIaAj1c8P8HAQ
    (Obrázek byl přáním syna, za to nemůžu. :-)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: no, asi v té škole vědí a vidí, co prvňáčkům dělá potíže :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: zvlaste pro manuálně ne uplne zrucneho, dobry tip.

    ADD: diky, tak tedy do obchodu. Mas tip na nejaky dobře zasobeny?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: plus nám ještě ve škole doporučovali, ať s dítětem vyzkoušíme, jak se mu dovnitř do aktovky leze - zda dobře drží otevřená, nebo jestli je nutné ji jednou rukou přidržovat (což pro prvňáka může být problém).
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Po zkušenosti s loňským vývěrem bych to neudělala. Vezmi si, jak vybíráš velký turistický batoh, a ten máš na zádech jen zlomek dní v roce. Aktovku má dítě na zádech pět dní ze sedmi.
    My třeba zjistili, že většina školních aktovek má ramenní popruhy všité ze středu zad bez mezery, což znamená, že naše děti měly po pěti minutách v obchodě otlačený krk. Aktovku bych vybírala výhradně s dítětem, bez spěchu, se zásobou cca osmi kilo knih (nahradí i svačinu, pití, pomůcky na kroužek), a dítě bych nechala chodit po prodejně, prudce se otočit, popoběhnout, abyste viděla, jak aktovka sedí na zádech. Rvala bych si vlasy, kdybych to bývala neudělala - když jsem viděla, jak Benovi ty propagované aktovky nesedí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA:
    ADD: jak moc riskuju pri objednání z webu, ze batoh běžne rostlemu i kdyz lehce podprumerne vysokemu diteti nebude sedet? Do obchodu se mi nechce, chci mit moznost vybírat z webu.

    Plus co jiného co topgalu a lego/hama stoji za úvahu?
    ADD
    ADD --- ---
    MADCAT: Deuter dela aktovku pro prvnaky. Akorat za kvalitu a znacku zaplatis. Mit ty tisice navic, byla bych ji koupila.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADCAT: LegoBags, resp. Hama, která vyrábí svoje modely i pro značku Lego

    třeba tohle má výbornou vychytávku - ten batůžek na tělák (i na plavání, je to zevnitř pogumovaný) se na tři spony připne navrch té aktovky. a penál mají uvnitř výborně uspořádanej
    LEGO BAGS CHIMA Laval 103188 Active školní taška SET 3 dílný, MořeLega.cz
    http://www.morelega.cz/...ctive-skolni-taska-set-3-dilny-5591.html?osCsid=rb5nv0mcagae95ucg1r8l5df05
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MADCAT: já bych ráda do první třídy kupovala Topgal, mám dobré zkušenosti sama od sebe a nemálo dobrých referencí.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Doporučí někdo nějakou vhodnou školní tašku/batoh pro prvňáka (od září)? Nechcu vyloženě kupovat nějakej Tesko aušus s mikymauzem nebo mimoňama, z toho dostávám kopřivku, spíš něco v té kategorii jako je třeba Deuter mezi batohama na outdoor/sport apod. Aby to bylo trvanlivý, odolný, pěkný, a pro takový menší dítě samozřejmě vhodný. Díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Potřebuju poradit, jaký magnet na takoví ty domácí pokusy s dětmi, aby byl silnější než magnet na ledničku, ale zase nezničil všechno v dosahu jednoho metru?

    E-shop Magsy - prodej magnetů a magnetických výrobků on-line
    https://e-shop.magsy.cz/
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ZEMINO: podsedak je taky ničemu v případě nárazu z boku. není žádný důvod neporidit plnohodnotnou sedacku .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam