• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANDREJKA: kolik bude v aute sedacek celkem?
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    SOJKA: Je tu i auditko na detska lehka kola, tak se poptej spis tam. S woom neudelas chybu, dalsi varianty jsou rascal a beany. Cenove vychazi plus minus podobne.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, resim ted kolo pro dite. Holka v létě bude mít 4. narozeniny. Vybral jsem woom 3 16" a Author Record 16.
    Tyto kola jsou ve vyberu hlavne kvuli váze, naše dítko je celkem drobne. Mátě někdo zkušenost s těmito koly popripade s jinymi? Moc rozdíl v nich nevidim, váhově vycházejí podobně jen teda woom ma obe brzdy packou zatimco author ma zadni brzdu na pedalech.

    Popřípadě kdyby jste měl někdo na prodej v nějakém dobrém stavu tak se klidně ověte.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, je nejake dobre auticko na dalkove ovladani pro 3,5 leteho kluka, ktere neco vydrzi? :D
    VASALOPETE
    VASALOPETE --- ---
    neresil ste nekdo helmu pro dite (2roky) s chranicem obliceje? neco jako integralku. nemuzu nikde nic najit maximalne takovej ten pasek jako chranic brady.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MOTYLEK: polar m200
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ANNAWA: no jasně, to vím. Potřebuju to pro případ, že třeba někam jedu autem a vracíme se vlakem. Sedačku do batohu nenarvu :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LACHAUER: ale beres to tak, ze podsedak je mnohem min bezpečný nez autosedacka? Jinak bych rekla; ze podsedak bez isofixu muze po nárazu snadno popojet, nakonec teb pevne pridelany bude i pro dítě pohodlnější.
    GALE
    GALE --- ---
    MOTYLEK: Zkus se mrknout na Honor Band 4.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Zdravím, zeptám se i tady, zajímá mě i názor otců: Můžete mi prosím doporučit pro 12letého syna nějaké dobré hodinky s krokoměrem (v krocích a v kilometrech)? Koupila jsem nějaké levné, jen za 300 Kč, a zjistili jsme, že započítávají mnohem míň kroků, než syn skutečně ujde (po ujítí 10 kroků mu započítalo jen 2). Po téhle zkušenosti jsem zvedla limit na cenu na až 2000 Kč. Potřebuju skutečně jen, aby byly na ruku, ukazovaly čas, kroky a ujíté kilometry. Víc funkcí není třeba. Děkuji předem za tipy.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LACHAUER: konkrétně u podsedáku mě fakt nenapadá, jakou další výhodu kromě snadnější / permanentní / vždycky správný instalace isofix má. Co jsem kdy kde čet, i u sedaček jako takových jde hlavně o správnost instalace, což je s isofixem jednodušší (a pohodlnější). Osobně u podsedáků to neřešim a používám nějaký úplně obyčejný, na druhou stranu podsedáky používáme jen na takový to ježdění kolem komína, rozvážení dětí na kroužky a pod.

    (U mě je to daný taky tim, že podsedák občas přijde i na sedadlo bez isofixu.)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně podsedáku (v historii jsem nenašel, pokud se už řešilo, prosím odkažte mě):

    potřebuju pro sedmiletýho syna pořídit podsedák. Co jsem koukal, na trhu jsou buď s isofixem, nebo bez, přičemž bez isofixu jsou několikrát levnější než s ním. Je cena ospravedlněná ještě něčím jiným (bezpečnost atd.) , než pohodlím při upínání? Díky za zkušenosti
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    je to jako se vsim. budto to to konkretni dite zajima, nebo nezajima.
    muj syn se anglicky rozmluvil ve 4 letech asi behem pul roku pod vlivem svych rodicu (hrani s manaskem kterej mluvi anglicky a komentuje hru) a hlavne pod vlivem YT videi o minecraftu
    GALE
    GALE --- ---
    Přidám svou zkušenost čerstvě čtyřletého dítěte, které mělo ve školce angličtinu (. Rozhodně jsem chápala, že se jedná o cizí jazyk a hrozně mě to bavilo. Máma mi doma nakreslila krásné obrázky a my jsme je ukazovali, když nám lektorka říkala slovíčka. Pamatuji si, že jsme měli panenku, míč, krabici a dál nevím. Takže za mě velmi ano.
    CROSS
    CROSS --- ---
    GREATDRAKE: taková je i má přímá zkušenost
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    CROSS: Co se přímé zkušenosti týče - děti celkem dobře zvládnou existenci více jazyků i v raném věku, když jsou nějak pevněji svázané s prostředím (doma se mluví česky, na hřišti ostatní děcka brebentí francouzsky, televize je anglicky).
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jen jdu kolem, ale nejsem si jist, že dítě musí nutně chápat koncept existence více jazyků dřív, než je jim vystaveno. Přinejmenšim u bilingvních a multilingvních dětí to tak funguje, chci říct, jsou vystaveny komunikaci ve více jazycích dřív, než chápou cokoli, natož skutečnost, že existuje jazyk a že jich je mnoho.

    Takže jestli má angličtina pro tříletou smysl, těžko říct, ale uškodit jí to rozhodně nemůže. Neni mi úplně jasný, jak to souvisí s logopedií, protože výslovnost je prostě výslovnost a porucha výslovnosti se bude projevovat u každý stejně znící hlásky stejně, pokud se tato v příslušném jazyce vyskytuje, ale nejsem logoped. (Akorát doktoři mi toho už napovídali...)

    Nemůžu si teda odpustit jedovatou poznámku, že „doktorka nedoporucila jinej jazyk nez zvladnou ten svuj“ dobře vysvětluje, proč tolik Čechů neovládá vůbec žádnej jazyk včetně mateřštiny. ;–]
    TEKKNO_HIPPIE
    TEKKNO_HIPPIE --- ---
    myslím, že angličtina ve školce má smysl opravdu až u přeškoláku, tzn. 5+. Letos jí bude mít starší a sám jsem na to zvědav :-) ale první rok (z tech tří školkovských let) chodila do česko/anglické školky a jako je fajn že ví že existuje více jazyků :-) Ale na to jí stačí upozornit občas doma, pustit jí pohádku v angličtině/etc., nebo ideálně na dovolených v zahraničí :-)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    KRUPAN: Diky mam na to stejny nazory prijde mi že by ji to jen matlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam