• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHWikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning a Snowden
    Informace o Wikileaks, Assangovi, Snowdenovi, Manningovi...

    http://twitter.com/#!/AnonOpsNet
    mapa mirroru WL http://labs.vis4.net/wikileaks/mirrors/
    online twitter kanaly Anonymous http://hacktivists.org/
    aktuální info o dění kolem WL v CZ http://twitter.com/#!/leaks_info_cz
    bradleymanning.org http://www.bradleymanning.org/


    O smysluplnosti Wikileaks a jestli je Assange zloduch nebo hrdina diskutujte prosim zde: [ WikiLeaks ] Držte se prosím tématu podpory a toho co se aktuálně ve prospěch Assange a Wikileks děje. Zítra budou zbytečné diskuse mazány, resp. opakování bude za banán
    rozbalit záhlaví
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Obvinění ze znásilnění, zfalšovaná svědectví, nátlak na Spojené království, aby od případu neupustilo, zaujatý soudce, věznění ve věznici s maximální ostrahou, psychické mučení - tomu všemu musel Julian Assange čelit a v USA mu hrozí až 175 let vězení za jeho odhalení amerických válečných zločinů. To, co se stalo Julianu Assangeovi, je spiknutí vedené Spojenými státy, Velkou Británií a Švédskem proti základním kontrolním mechanismům, které jsou nezbytné pro to, aby demokracie nebyla zmařena.

    Assange upálen na hranici - temný vzkaz od strýčka Sama | 22. 2. 2024 | Fabiano Golgo | Britské listy
    https://blisty.cz/art/117736-assange-upalen-na-hranici-temny-vzkaz-od-strycka-sama.html

    Zpravodaj OSN Nils Melzer nedávno podrobně popsal, jak byl Assange politicky pronásledován čtyřmi zeměmi, které chtěly Wikileaks zlikvidovat. Melzer neústupně vysvětloval, proč mu na Assangeově případu záleží - a proč by na něm mělo záležet každému, komu záleží na demokracii. "Julian Assange byl záměrně psychicky mučen Švédskem, Anglií, Ekvádorem a USA. Skutečně děsivé na tomto případu je bezpráví, které se vyvinulo: mocní mohou zabíjet beze strachu z trestu a z novinařiny se stává špionáž. Říkat pravdu se stává trestným činem."
    MTO
    MTO --- ---
    Julian Assange made honorary citizen of Rome by the City Council today
    https://www.pressenza.com/2023/10/julian-assange-made-honorary-citizen-of-rome-by-the-city-council-today/

    Rome, Caput Mundi at the time of the Roman Empire, cradle (together with Florence) of Renaissance humanism, Gold Medal for Military Valour during the Resistance, the city that gave birth to the European Community (later the European Union), today boasts another of its many pre-eminences: it has become the first capital city in the world to grant Julian Assange honorary citizenship.
    MTO
    MTO --- ---
    PEN Norway awards Julian Assange the Ossietzky Prize for 2023 - PEN Norway
    https://norskpen.no/eng/nyheter/pen-norway-awards-julian-assange-the-ossietzky-prize-for-2023/

    Access to information is a fundamental prerequisite in every democracy. Julian Assange is awarded the Ossietzky Prize for 2023 in recognition of his critical journalism and his commitment to exposing the abuse of power and war crimes.
    MTO
    MTO --- ---
    „Collateral Damage“: Probíhá kampaň na podporu Juliana Assange – !Argument
    https://casopisargument.cz/?p=53373

    Novináři, publicisté a whistlebloweři musí být chráněni, protože vykonávají zásadní službu společnosti.

    Organizace Reportéři bez hranic (RSF) zahájila novou globální komunikační kampaň v rámci svého dlouhodobého úsilí o propuštění vydavatele serveru WikiLeaks Juliana Assange.

    Slogan kampaně „Collateral Damage“ (vedlejší škody) odkazuje na nebezpečí, které stíhání Assange ze strany americké vlády představuje pro média po celém světě, a také na právo veřejnosti na informace. Připomíná také video „Collateral Murder“, které bylo mezi uniklými materiály zveřejněnými serverem WikiLeaks v roce 2010 a odhalilo útok amerického vojenského vrtulníku Apache ze vzduchu na předměstí Bagdádu, při němž zahynul nejméně tucet civilistů včetně dvou novinářů agentury Reuters.
    MTO
    MTO --- ---
    Stella Assange Keynote - Invidious
    https://invidious.lunar.icu/watch?v=_66-eujGlxo

    Stella Assange gives her keynote at Bitcoin Amsterdam 2023.
    MTO
    MTO --- ---
    https://bitcoinmagazine.com/culture/someone-is-inscribing-all-of-wikileaks-infamous-afghan-war-logs-on-bitcoin

    An unknown "Project Spartacus" has formed in an attempt to immortalize on bitcoin the thousands of Afghan War logs published by Julian Assange's WikiLeaks in 2010.

    Home
    https://projectspartacus.org/
    MTO
    MTO --- ---
    Diplomatická jednání představují chytrou politickou příležitost, jak uzavřít případ Juliana Assange – !Argument
    https://casopisargument.cz/?p=52410

    Australské veřejné mínění se staví výrazně na Assangeovu stranu.

    S tím, jak po celém světě sílí výzvy k osvobození (#FreeAssange), se zřejmě rozhořívají i diplomatická jednání mezi Spojenými státy a Austrálií o osudu vydavatele WikiLeaks a australského občana Juliana Assange. Organizace Reportéři bez hranic (RSF) naléhavě vyzývá oba státy, aby se zavázaly k řešení případu, které by zabránilo situaci vydání a umožnilo Assangeovo okamžité propuštění bez dalšího pobytu ve vězení.
    MTO
    MTO --- ---
    Environmentalists Owe an Enormous Debt to Julian Assange - CounterPunch.org
    https://www.counterpunch.org/2023/08/23/environmentalists-owe-an-enormous-debt-to-julian-assange/

    Environmentalists throughout the world owe an enormous debt of gratitude to political prisoner Julian Assange, the founder and publisher of Wikileaks — and most of them don’t know it.

    It wasn’t only secret recordings pertaining to war and crimes-against-humanity that Wikileaks published, based on the heroic work of Chelsea Manning who downloaded thousands of secret US military files. A slew of cables Assange published revealed massive U.S. government attempts on behalf of Monsanto to coerce governments to allow foreign corporate land ownership, and with it genetically engineered agricuture throughout the world, and to squelch opposition to GMOs, breaking down existing laws prohibiting the genetic engineering of agriculture.

    The cables revealed U.S. officials applying financial, diplomatic, and frequently military pressure on behalf of Monsanto and other biotech corporations.
    MTO
    MTO --- ---
    Bring Julian Assange Home Now!
    https://www.youtube.com/watch?v=ATKBVyVOLd0


    If the United States' government is making an example of Julian Assange – an Australian, NOT a US citizen – to dissuade other journalists from publishing the truth about illegal US government activity, then it is the job of the Australian government to protect him.

    Whether or not he is found to have committed a crime, it's terrifying that the rule of law protecting Australians from capricious government action can be trashed in this manner.

    Julian has lost 13 years already to confinement, and now the United States is threatening him with life in prison for telling the truth in exposing the murder of innocent civilians during the ironically named Operation Enduring Freedom.

    The United States values its relationship with Australia. It values our newly minted deal providing critical access to our mineral wealth. It values its ability to maintain a permanent military presence in the South Pacific through our close and longstanding relationship.

    Our government needs to recognise its role in protecting one of our own and lean on the advantages Australia provides to the US to bring Julian Assange home now.
    MTO
    MTO --- ---
    Julian Assange: Další narozeniny ve vězení – !Argument
    https://casopisargument.cz/?p=51192

    V pondělí 3. července oslavil Julian Assange 52. narozeniny. Byly to jeho třinácté narozeniny bez svobody a daleko od jeho blízkých.


    „Julian Assange má být zřejmě pohřben zaživa. Tento novinář strávil ve Velké Británii na samotce již 1544 dní a nocí za to, že zveřejnil válečné zločiny spáchané americkou armádou v Iráku a Afghánistánu. V případě vydání do USA hrozí západnímu disidentovi 175 let vězení v absurdním špionážním procesu. Vydání do USA je třeba za každou cenu zabránit. V zemi, jejíž tajná služba CIA vypracovala proti Julianu Assangeovi plány na únos a vraždu, nelze očekávat spravedlivý proces,“ uvedla na svém webu Sevim Dagdelenová, předsedkyně parlamentní skupiny DIE LINKE ve Výboru pro zahraniční věci.
    MTO
    MTO --- ---
    Why Julian Assange Must Be Freed - by Matt Taibbi
    https://www.racket.news/p/why-julian-assange-must-be-freed

    At Parliament Hill in London Saturday, there was a demonstration on behalf of jailed Wikileaks founder Julian Assange. Present was the famed rendering of Assange, Chelsea Manning, and Edward Snowden made by sculptor Davide Domino. The statue includes an empty chair for the next whistleblower. I had the honor of standing on that chair to give a short address

    MTO
    MTO --- ---
    Lifesize sculpture of Julian Assange appears outside UK parliament | WikiLeaks | The Guardian
    https://www.theguardian.com/media/2023/jun/24/lifesize-sculpture-of-julian-assange-appears-outside-uk-parliament
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Q&A with Stella Assange and Yanis Varoufakis: Ithaca film screening – A Fight to Free Julian Assange
    https://youtu.be/Leeucx8gijo
    MTO
    MTO --- ---
    Nebezpečí vydání Assange je „nyní reálnější než kdy jindy“ – !Argument
    https://casopisargument.cz/?p=50749

    Zakladatel platformy WikiLeaks Julian Assange opět utrpěl neúspěch v soudním sporu o své plánované vydání do USA.

    Podle soudních dokumentů, které v pátek získala agentura Deutsche Presse-Agentur, soudce londýnského Vrchního soudu zamítl dvě žádosti o odvolání podané Assangeovými právníky.
    MTO
    MTO --- ---
    Snowden Warns Today's Surveillance Technology Makes 2013 Look Like 'Child's Play'
    https://www.commondreams.org/news/snowden-surveillance-2013-now

    preklad

    Snowden varuje, že dnešní sledovací technologie dělají z roku 2013 „dětskou hru“ | AC24.cz
    https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/snowden-varuje-ze-dnesni-sledovaci-technologie-delaji-z-roku-2013-detskou-hru/

    Tento týden uplynulo 10 let od chvíle, kdy whistleblower Edward Snowden prozradil novinářům informace o rozsáhlém špehování ze strany vládních agentur Spojených států a Velké Británie.

    Bývalý dodavatel Národní bezpečnostní agentury se ve čtvrtek připojil k dalším obhájcům, kteří varovali, že boj za práva na soukromí, ačkoli v uplynulém desetiletí dosáhl několika úspěchů, je kvůli velkým technologickým změnám stále těžší.

    „Věřili jsme, že nás vláda nepodrazí,“ řekl Edward Snowden.

    „Ale oni to udělali. Věřili jsme technologickým společnostem, že nás nezneužijí. Ale ony to udělaly. To se bude opakovat, protože taková je povaha moci.“

    Snowden říká, že hysterie kolem UFO je vyvolaná „uměle vyvolaná“

    „Když se zamyslíme nad tím, co jsme viděli v roce 2013, a nad možnostmi dnešních vlád,“ řekl Snowden deníku The Guardian, „rok 2013 se zdá jako dětská hra.“

    Snowden uvedl, že nástup komerčně dostupných sledovacích produktů, jako jsou kamery Ring, špionážní software Pegasus a technologie rozpoznávání obličejů, představoval nové nebezpečí....
    MTO
    MTO --- ---
    RFK Jr. Promises to Pardon Snowden and Assange If Elected | The Gateway Pundit | by Anthony Scott
    https://www.thegatewaypundit.com/2023/05/rfk-jr-promises-to-pardon-snowden-and-assange-if-elected/

    Robert F. Kennedy Jr. made one of the biggest campaign promises yet and that’s he will pardon whistleblowers Edward Snowden and Julian Assange if he’s elected as President.

    In his latest tweet, Kennedy expressed that the United States doesn’t celebrate free speech but rather persecutes journalists and whistleblowers.

    Kennedy tweeted “Instead of championing free speech, the U.S. actively persecutes journalists and whistleblowers. I’ll pardon brave truth-tellers like Julian Assange and investigate the corruption and crimes they exposed.”
    URZA
    URZA --- ---
    https://twitter.com/naomibrockwell/status/1646875157703557125
    MTO
    MTO --- ---
    Informace o zajímavé knize -Nesmazatelné záznamy / Edward Snowden | KOSA NOSTRA zostra aneb NAŠE VĚC zostra ! Prostě Kosa zostra!
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/04/10/informace-o-zajimave-knize-nesmazatelne-zaznamy-edward-snowden/

    Dovoluji si upozornit na publikaci, která mne mimořádně zaujala jak z hlediska faktografického, tak z hlediska psychologicko-sociologického. Jedná se o tuto knihu: Nesmazatelné záznamy / Edward Snowden ; z anglického originálu Permanent record přeložil Jan Mrlík. — Vydání první. — Frýdek-Místek : Alpress, 2020. — 367 stran ; 21 cm. — ISBN 978-80-7633-216-4 (vázáno).

    Pro mne jsou však nejpodstatnější tyto zásadní věci:


    – cesta, kterou dospěl k rozhodnutí o zveřejnění všeho, o čem byl přesvědčen, že porušuje americkou ústavu a její dodatky, při vědomí, jaké následky to bude mít pro jeho osobní i profesionální další život včetně nemalých téměř život nebo nejméně svobodu ohrožujících rizik

    – popis způsobu, jakým to udělal,

    – a především popis sledovací mašinérie jak občanů USA, tak vlastně občanů celého světa

    Je nutno mít na zřeteli, že toto svědectví není podáváno investigativním novinářem nebo politickým analytikem, ale člověkem, který se části procesu aktivně účastnil a především měl přístup ke všem dokumentům a metodám jejich získávání a zpracovávání. Dále je nutno si uvědomit, že veškeré v knize popisované způsoby získávání informací, technické procesy a počítačové způsoby využití jsou deset let staré; rychlost rozvoje věd, zabývajících se těmito oblastmi, je všeobecně známá a neoddiskutovatelná se všemi z toho vyplývajícími konsekvencemi.
    MTO
    MTO --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SYNTAX_TERROR: wikileaks nefungujou, cca od te doby co je assange neformalne v base
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam