První zprávy - Nebojme se ptát, co se děje s oblohou
http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/nebojme-se-ptat44-co-se-deje-s-oblohou/
Když jsem se rozhodl psát o umělém řízení počasí a o jevu zvaném ´chemtrails´, věděl jsem, že do jisté míry riskuji posměch či nařčení z toho, že propadám konspiračním teoriím.
Sám jsem se totiž dříve těm, kteří v chemtrails "věří", v duchu posmíval a jejich tvrzení považoval za přehnaná. A to i poté, co jsem například přehodnotil svůj postoj k 11. září 2001. Tajemné čáry na obloze mi ale vedle "spiknutí" americké vlády připadaly stále ještě příliš bláznivé na to, aby se jimi člověk v mysli byť jen zaobíral.
Někdy ale stačí málo. Zvednout hlavu a pozorovat. A při onom pozorování se oprostit od všech vnitřních předsudků, dívat se nezaujatě a klást si jednoduché otázky. Je toto normální? Bylo tomu tak vždy? A nebo se nad našimi hlavami poslední roky děje něco nezvyklého?
Sám jsem byl svědkem velmi zvláštních stop na obloze, které mi doslova vyrazily dech. Táhly se přes celé nebe nad čtvrtí, kde bydlím, od jednoho konce obzoru k druhému. Uprostřed se protínaly a vytvářely pozoruhodný kříž. Od té doby se na oblohu dívám pravidelně. A někdy se nestačím divit.
.....