KUKIDE: a co tady zastavam? pošlapal jsem ti chemtrails? ;)) ja se z toho patentu prave snazil pochopit, jak by to melo fungovat, ale tam to proste nejni. je tam, ze pustej 100 az 2000 Hz a ono to neco udela. proto me zajimalo, kdo za tim stoji a co se k tomu da jeste dohledat. ale pan waxmanski nefiguruje na zadny instituci, k zadny se ani nehlasi. neda se najit ani jedna jeho publikace. nakonec mi to pripomelo situaci, kdyz u nas jeden docent podaval patenty napadu svyho sestiletyho syna ;) jediny co jsem tady udelal, ze jsem to zpochybnil a upozornil na praxi, jak to s patentama funguje. z moji zkusenosti ma dost lidi pocit, ze kdyz je neco "patent", tak to musi byt neco svetobornyho, opravdovyho, ale tak to proste nejni.
k tem tvejm odkazum: oboje je o drivejsim vysrazeni vody z atmosfery, nikoli kontroly tlakovejch utvaru. vortex gun neprodukuje zvuk, ale takovy vzduchovy prstence, neco jako umej delfini ;) druhy je je obycejnej "cloud seeding" a mezi tim a "huricane control" mi prijde dosti znacnej odstup.