CONTINUITY: no ja treba myslim, a dlouhodobe to rikam, ze imho lidstvo planetu nici
jen nejsem presvedcenej, ze s tim ma CO2 neco nejak zvlast spolecneho.
a s tim souvisi vnimani casove akutnosti. protoze narativ o konci sveta, nejakem irevizibilnim zlomovem kolapsu ekosystemu, vychazi ciste jen z CO2.
dratisticka ci primo totalitni reseni, ktere navrhuje ta klimaticka lobby, pak muzou byt neopodstatnena.. a nakonec mozna skutecne samoucelna.. ze by to byla totalita pro totalitu.
a zrovna tyhle geoinzenyrstvi, ktere se uz cca minimalne 100 let provadi mi taky prijde prehlizene, a pritom ten vliv je tam jasny.. a primo viditelny.. jen nevime jak moc. a protoze je to mimo obvlast zajmu , moc se toho proto o tom nevi.
stejne jako nadbytek betonu vsude.. my zname priciny sucha. a mame reseni.. ale nedela se to
a ted se to jevi, ze si podrezavame nohu snahou redukovat ty emise CO2, omezujeme kapacitu resit ty veci, o kterych vime, ze jsou problem, a vime reseni.
kazdopadne ten chemtrail/geoinzenyring je prehlizeny slon v mistnosti a kdyz se nekteri tvari, ze to nemuze mit vliv na klima, si imho lze do kapsy...
kazdej mrak ma nejaky vliv.. takze umele vytvorene mraky mit vliv budou
dokonce primo ten vliv citi kazdy, ze ten contrailovej film, kterej obcas pokryje celou oblohu, jednak z krasne modre oblohy dela jakousi sedivou kasi, a druhak je nizsi teplota.. ja mam rad proslunene dny, ale kolikrat to tema letadlama uplne pokazej.
jestli tyhle umele mraky vznikaji nahodile, nezamerne, je imho podruzne v otazce pripusteni, ze tyhle "mraky" z letadel vznikaji, a nekdy je tim zasrana cela obloha... a postupne i lidi zapominaj, ze kdysi jsme meli normalne modrou oblohu a normalni mraky.. uz to berem za normalni, a kdo na to upozorni je za posuka.
a jeste ad zelena lobby.. samotny fakt, ze do svych vedeckych teorii skoro vubec contraily neuvazuji, mi to tu agendu jako dalsi duvod spolehlive zneverohodnuje.
ale koukam, ze uz se objevuji hlasy vedcu to davajici vic do popredi
Do airplane contrails add to climate change? Yes, and the problem is about to get worse.https://www.nbcnews.com/mach/science/do-airplane-contrails-add-climate-change-yes-problem-about-get-ncna1034521“The impact of contrails on global warming is often reduced to a warming effect, derived from global estimations, where contrails are considered as homogeneous, infinitely extended cirrus cloud layer,” Rosenow says. “This assumption doesn't do justice to the true character of contrails.”
nekteri vedci to zas pohlizeji jen z pohledu vlivu na teplotu, ale mraky maji jiste i jine vlivy.. muzou ovlivnovat i patterny pocasi. nakonec mraky jsou do urcite miry stale pro vedce trochu zahada, jak rika jeden vedec, ktery se mrakama zabyva cely zivot.
How Airplane Contrails Are Helping Make the Planet Warmer - Yale E360https://e360.yale.edu/features/how-airplane-contrails-are-helping-make-the-planet-warmerNew research shows that condensation trails from aircraft exhaust are playing a significant role in global warming. Experts are concerned that efforts to change aviation engine design to reduce CO2 emissions could actually create more contrails and raise daily temperatures even more.
ta nova studie i rika, ze contraily budou mit vetsi vliv na klima nez uvazujoiu i u samotnyho CO2, kde to pritom i precenujou imho
a superbohati litaji soukromymi letadly na klima konference kazat vodu, takze je tezky v tom nevidet conspiracy ploy, kdyz tihle celni k tomu pristupuji takhle pokrytecky :)