• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRUNLinkedIn & Xing / Social Networking for Professionals
    Klub určený především k diskuzi o profesních sociálních sítích a k propojování kontaktů.

Social Networking means Business
    rozbalit záhlaví
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ZAPPO: sorry, ale proč o svých kontaktech potřebuješ něco umět říct, na to je tam část pro refence, která slouží k hodnocení tvé osoby nebo tvoje hodnocení druhých, ne?
    A nevím zda si trochu neprotiřečíš, životopis je vlastně informace, kterou šíříš a něco sděluješ svému okolí a naopak právě, že facebook má spíše sloužit jako soubor kontaktů přátel a okolí a je více neformální ( Linkedin je spíše o obchodu, už jenom tím, že tam prezentuješ sám sebe). Jestli to dobře chápu tak vyvěsíš někde svůj životopis za účelem říct - hele tohle jsem dělal a tohle právě dělám a možná někdo z vás ma pro mě přiležitost, která by mě zajímala. A Diskuzní skupiny zase slouží k tomu, potřebuji znát nějakou radu, utvořit si názor a zároveň ukazat jak uvažuji o své práci.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LISTIKUS: Já mám pořád dojem, že se jedná o sociální síť, která by měla nějak odrážet vazby mezi lidmi. A troufnu si říct, že (po odečtení náhodných personalistů, HR a podobně) tak 90+% lidí znám osobně do té míry, že jsem schopen o nich něco říct (a oni o mě).
    Ale druhá věc je, že to nepoužívám jako kanál na šíření informací (nejsem headhunter, abych spamoval nabídkama práce), ale de fakto jako živou verzi svého životopisu a propojení s lidmi, se kterými jsem se pracovně setkal. Na šíření informací jsou jiné platformy lepší (Twitter, FB, blogy...) - na LinkedIn v tomhle vidím zajímavé skupiny, ale problém je ten, že jsou koncepčně zastaralé, takže zahltit je spamem případně "odrolovat" nespamovací diskuze do zapomnění je příliš snadné. Ale i ty využívám, třeba jako formu mailing listu některých organizací.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ZAPPO: Možná se mylím, ale nejde o cool nebo necool, jde o podstatu těchto skupin, které jsou založené na sdílení informací. A tom zda někoho máš v kontaktech nebo ne se nic na tvém profilu nemění ( neuvidí víc, neznamená to, že jsem nej kamoší...), jen se popř. tvoje změna v profilu promítne u více lidí a tím vzníká také větší šance, že se dostane včas tomu správnému člověku.

Ptám se proto, že jsem měl známého, který se rozhodoval koho si tam přidá a koho ne a působilo to na mě, že podle druhů kontaktů se zvyšuje tvoje kreditabilita.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Pokud to je na prvni pohled personalista s 500+, tak pridavam, jinak jen lidi, ktery znam.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LISTIKUS: Ptám se proč, pokud to není jasný (typu bývalej kolega). Náhodný cizí lidi nesbírám, nejsem bot a na "víc propojení víc cool" nevěřím.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    JJ tak to mě taky došel jeden spam a pořad jsem nemohl pochopit proč mam v mailu informaci o zprávě a na linkedinu nic...ted už jsem to pochopil =o)

Hele a proč když vás někdo požádá o přidání do kontaktu, tak se ptáte proč a nebo to řešíte? Není to jedno? a krom není i tom Linkedin - byt propojeni co nejvíce?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ADMIX: aha, tak to nic. ale já si žádosti o spojení nepřeposílám do mailu, mám app na telefonu i ipadu, takže mi stačí chodit přímo tam.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    EFFKA: Jo, delam to taky tak. Me hodne chodi:

Join my network on LinkedIn
    From "JosГ╘ Francisco Santos Neto - LinkedIn"

Zprava se pak tvari jako invitation reminder z linkedin, alt-text odkazu je hyperlink na linkedin, ale realna url vede nekam do tramtarie.

Tak jsem rad, ze v tom nejsem sam :)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    EFFKA: tohle mi chodi

LinkedIn

Wilma Cooper has sent you a message.

Date: 01/13/2013

Subject: Purchase Best Medicaments Online
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    ADMIX: jo, chodi mi to do spamu...ze ten a ten mi posila privatni zpravu na linkedinu. neotviram. snazim se na linkaci otvirat jen to, co mi prijde na profil, a ne do mejlu
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Jeden z tech linku ted zacal delat redirect na microsoft.com ... to jsou veci :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SUPEREGO: Asi jsem to spatne napsal, ja myslim spam jako vyslovene spam :) Fake linkedin e-maily v kombinaci s klasickym phishingem (maskovany linky do pryc)

posledni dobou mi toho chodi cim dal vic :(
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ADMIX: Jj, nejdriv jsem tem lidem psal, odkud ze je znam. Ti co odpovedeli, byli prekvapeni. Neznaji me odnikud, pri registraci si zvolili moznost automaticky pozvat vsechny kontakty z mailu. Asi jsem byl nekde uvedeny v kopii hromadneho mailu. Jinak vetsina lidi neodpovedela, tak na to kaslu a ted uz si nepridavam nikoho, koho neznam a ani se nezdruju psanim.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    Hlavne mi to chodi na mail, ktery jsem ja na linkedin nezadavala a na profil, ktery jsem nevytvorila a ktery obsahuje me jmeno firmu a firemni mail....
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Nak se zacly mnozit spamy 'join my network on linkedin' - nepocitujete taky jejich narust?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Za me linkedin taky dobry, par nabidek uz prislo a az na jednu, ktera byla dost mimo, jsem je odmital jen z duvodu, ze chci dotahnout projekt v soucasny praci do zdarneho konce :)
    ZLORTH
    ZLORTH --- ---
    CRS1138: Byl jsem osloven na zaklade sveho profilu a to tam skoro nic nemam :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    ZLORTH: psal jsi, ze jsi pres LinkedIn ziskal praci, znamena to, ze jsi byl osloven, nebo ze te nekdo oslovil na zaklade tveho profilu?

ZAPPO: naprosty souhlas, jako online CV je to vynikajici nastroj. Ja se zacinam vice zajimat o social media aspekt celeho LinkedIn.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    umna linkedin super. pracujem jak HR v IT firme a nemozes si vynachvalit. jak HR marketing, tak prepojenie s kolegami z US a inych casti sveta + inzercia.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Z pohledu ne-recruitera musím říct, že LinkedIn plní výbornou roli coby permanentní životopis online. Čas od času dostanu nabídku nové práce a poté co jsem vyfiltroval recruitery, kteří jsou mamlasové, tak zbyli rozumní lidi, kteří neotravujou se sračkama, ale když se s něčím ozvou, tak je to zajímavý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam