• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    Pojdme se spolecne pripravit na udalost, ktera urcite jednou prijde. Zajima nas vse co nam pomuze prezit a zvitezit!

    Na nastenku budeme davat odkazy na zajimave knihy stranky, navody. A take nejaky ten film pro inspiraci :-)

    rozbalit záhlaví
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SWIST: OK, to beru.
    SWIST
    SWIST --- ---
    MATEEJ: Tak jasně, pasivní obrana je asi to nejlepší, ale pokaždé se najde důvod pro přemístění/výjezd a to pak chce nějakou útočnou sílu.. :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Vyjma toho, když to trochu přeženu (ale vlastně ne moc), pokud bych měl v Praze být součástí 1-5 % přeživších, znamená to potýkat se s nepřítelem čítajícím 950 000 chodících mrtvol, vyžadujících zásah na komoru. Nemůžu se ubránit dojmu, že spotřeba munice bude několikanásobně větší než to, bude střelec schopen napaběrkovat po domácnostech, policejních stanicích a obchodech se střelivem. V USA by situace mohla být lepší, těch obchodů s municí tam bude podstatně víc než u nás, ale u nás... dost pochybuju, že by to mohlo fungovat.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Jak si to tak tady čtu, znovu musím podtrhnout výhody kvalitní pasivní obrany. Náboje dojdou a ruka s chladnou zbraní umdlí.
    SWIST
    SWIST --- ---
    HAVANA: Spíš bych to viděl tak, že trefíš zombíka do krku, mineš o chlup hlavu, šíp sklouzne po lebce, trefíš zombíka do oka a tim ho zneškodníš. (sorry ale neveřim že by jsi zůstal naprosto klidnej, když by byli od tebe třeba 20metrů) Za předpokladu, že to bude skupinka 5ti zopbmbíků, tak podobně zabiješ ostatní - pokud budeš mít u sebe dost šípů. Dejme tomu že vystřílíš 20 šípů, 10 najdeš nepoškozených. Ok, pokud máš na to čas tak je to výhoda, stejně jako tichost a možnost si vyrobit sípy na koleni.
    Ale rychlost střelby rozhodně pomalejší, počet střel taky nižší než u palných zbraní a střílet z luku/kuše za pohybu si nedovedu moc dobře představit, u kuše ani nepočítám to, že aby jsi nabil, tak se musíš zastavit.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Proc by to nemelo byt mozne za predpokladu, ze ssebou mas dostatek naboju? Pokud u tech zombiku nepredpokladame nejake nadlidske vykony a rychlost, a pokud se Ti nestane, ze je mas naraz vsechny v 5m kruhu kolem sebe, tak si nemyslim, ze by to mel byt zasadni problem s jakoukoliv poloautomatickou palnou zbrani, ktera ma dostatecny zastavujici ucinek, a u ktere dokazes udrzet prumernou rychlost palby treba na urovni 1 rana za 5 seskund vcetne prebijeni...
    STENNY
    STENNY --- ---
    HAVANA: Nebudu polemizovat o křehkosti kostí, ale uvážil bych dva faktory:
    a) Je dobře zdokumentované, že střela z pistole lebku na běžnou vzdálenost prorazí. Z luků a kuší se na hlavu obvykle nestřílelo, a nevím o tom, že by se nějak zvlášť zkoumalo, jestli šíp/šipka lebkou projdou; ve většině případů, o kterých vím, šlo o průnik buď očním důlkem, nebo skrz ústní dutinu. Nevím, jestli by šíp neměl na oblých částech lebky tendenci sklouznout.
    b) Průstřel hlavy střelou z palné zbraně má podstanou šanci zdevastovat značnou část mozku. Průstřel šípem nebo šipkou je stejný jako bodnutí tlustým drátem; i lidi, zranění do hlavy šípem nebo šipkou, bývají poměrně často (alespoň v případech, o kterých vím) pohybliví a při vědomí minimálně nějakou dobu.

    A ta podstatná část - jde o umístění zásahu. Troufnul by sis střílet lukem ne na hlavu, ale na tu část o průměru zhruba patnáct centimetrů, za kterou je mozek? Pokud ano, smekám před tebou; já bych to nerisknul, pokud bych měl jinou možnost nebo bych nestřílel odněkud, kam by na mě nemohli.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    nic jako otevrena valka ty vs. 100+ zombie nebude, kdyz uvidis nezabarikadovanej 100 zombii, tak je muzes povazovat za navstevniky tvyho funusu (a ver ze si hostinu uzijou...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA: jo a zombici budou cekat pekne v rade :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    STENNY: no tak kost je "krehci" nez prkno, to za prvy...
    kdyz trefis do hlavy (nikam jinam stejne nema cenu strilet) tak ti garantuju, ze to nadela stejnou paseku jako kulka..nebo treba mensi paseku, ale ucel to splni...

    a ano, je to vyuzitelny hlavne na jednotlivy zombiky/maly skupinky, ale to pistole taky...nebo myslis ze s brokovnici jich das 50 najednou ??
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    SWIST:
    NAVARA: tak za prvy...trefis zombika do hlavy, prides k zombikovi, zasmejes se, vytahnes sip, otres o dziny, zastrcis sip do toulce, des dal...


    a proc kompromis ? naboje si muzes vyrabet sam, hlavni nevyhodou palnejch zbrani je hluk...
    STENNY
    STENNY --- ---
    Představil jsem si, jak nosím zásobu několika set šípů a umlátil jsem se i bez kuše. Smíchem.
    Dobrý luk nebo kuše... to by mohlo být šikovné na jednotlivé zombíky, ale nejsem lovec, nevím, jaká je šance, že to probije lebku. Jasně, nějaký Excalibur to dá, ale normální kuše? Navíc by se při případném vyndavání šíp lehko zkřivil. I z obyčejného prkna je to problém vyndat, natož asi z kosti.
    Tichost je výhoda, ale obávám se, že jediná výhoda.
    SWIST
    SWIST --- ---
    SWIST: ...maximálně že by měli stříbrné (jiné) hroty podobný účinek jako na upíry v Bladovi.


    NAVARA: Taky pravda.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    a hlavne brzo dojdou :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    HAVANA: proč kompromis mezi strelnou/meelee zbraní? Nedovedu si představit jak zombii umlátim lukem, u kuše je ta představa ostřejší, ale i tak.. A IMHO šípy/šipky takovou účinnost mít nebudou.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    no dalsi dobra volba a kompromis mezi strelnou/meelee zbrani je kuse/luk..a navic to je stylovy :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAJKA: celkem se hraje dvojka, i tady na nyxu :)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    kdyz uz jsme u onlinovek (ale uz jsem nejakou dobu nehral)

    [ Urban Dead -- browser-based zombie apocalypse MMORPG. ]
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    ADMIX: pobavilo velice :D
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KEMAL: Puska ma vyhodu, ze je bezkontaktni - ale uznavam, ze rejc ma neco do sebe :)))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam