• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    SHOT Show 2012 DoubleStar Corp Zombie-X AK with Chain Saw - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dbA9W0eOpbY
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    omg...
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ISCARIOT: koukam, ze apocalypse outfit je cisty bily tilko a spinavy kalhoty tyve
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ISCARIOT: hehe, to muze bejt moc pekny - zalezi na tom jak realne to cely pojmou - obavam se, ze pokud to vezmou fakt natvrdo, ze jim to na moc dilu nevydrzi... ;-)
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    Na prime cool by mela zacit reality show, myslim ze je z roku 2010. Experiment, kdy vezmou partu lidi do opustenyho mesta a cekujou jak si dokazou poradit v ruznejch extremnich situacich. Simuluji stav, kdy pri virove nakaze zemre vetsina lidi na zemi. Vypada to podle meho nazoru docela dobre :) http://dsc.discovery.com/tv/colony/ co vy na to?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Jinak jakmile prestanou fungovat cerpadla primarniho chladiciho okruhu, tak se voda v nem velmi zahy rozlozi (pusobenim znacne teploty, ktera tam zahy nastane) prave na vodik a kyslik, a nasleduje onen zmineny vybuch co to rozmeta po celym okoli - samozrejme, ze existuji i reaktory s primarnim okruhem z tekuteho kovu (treba olovo, sodik etc...), ale neni jich tolik, aby to melo nejak vyznamnej efekt v pripade globalniho vypadku elektriny, a maji zase jine nevyhody - casto treba ten, ze dotycny kov pouzity k chlazeni ma neprijemne korozivni ucinky na steny reaktoru, ktery se tim padem musi pravidelne opravovat, coz treba u reaktoru ponorenyho do lazne z tekutyho olova neni nic moc jednoduchyho, takze se to dela fakt jen u reaktoru, ktere generujou takove mnozstvi tepla, ze by to nic jineho neuchladilo...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Ehm... Myslim, ze treba ve Fukushime se to skrz containment dostalo za par hodin - a to ne proto, ze by byl poskozenej zemetresenim, ale proto, ze ho proste vybuch vodiku rozmetal - a lautr to samy se stalo i v Cernobylu, kde ten vybuch byl navic tak silny, ze do atmosfery vyletela vetsina obsahu reaktoru vcetne grafitovejch tyci (ve Fukushime to z vetsi casti "akorat" vyteklo do more)

    Podle mne je to spis psychologicka, nez fyzikalni ochrana lidstva, abych to rekl tak nejak kulantne a nesiril poplasne zpravy - hadej kolik podobnych konstrukci po svete jeste jede na plnej kotel a lidi kolem chodi a usmivaji se stestim, jak maji cistej zdroj energie? ;-)

    A abych neplacal do vetru jen tak bez podkladu, tak tady mame jeden docela peknej souhrn jedne celkem autoritativni studie:

    The U.S. Nuclear Regulatory Commission (NRC) in a 1990 study of the risks associated with severe accidents at U.S. nuclear power plants concluded that none of the five different designs it analyzed were capable of remaining intact during a severe accident. In another NRC study of 24 U.S. reactors using General Electric's Mark 1 containment design, NRC concluded that "failure within the first few hours following core melt would appear rather likely."
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    KEMAL: Fido
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    KEMAL: ok celý to jméno jsem zmrvil :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    HAVANA: Stroncium (kniha, aut. Kulhánek)
    tuším i Shaun of The Dead
    a je ještě jeden film na jehož název si zaboha nevzpomenu a ten byl přesně o tom, že zombies dělají veškeré jednoduché manuální činnosti namísto lidí
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    JOSE_MAT: shawn
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    HAVANA: Sawn of dead tak nějak končilo ne?
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    hmm...je zajimavy ze tohle sem jeste v odborny literature nebo dokumentarnich filmech zpracovany nevidel..ze by nekdo vyuzival zombies jako levnou pracovni silu...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    a i kdyz dojde k roztaveni paliva, tak to neznamena ze ze bordel pronikne do atmosfery...

    sice se propali reaktor, ale to palivo spadne do pripraveny "jimky" pod reaktorem kde uz dochladne
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ANA_CO_MA_DOST:

    Pokud dojde k nouzovému odstavení reaktoru, jsou bezpečnostní systémy napájeny z vnější sítě – na našich jaderných elektrárnách jsou to pracovní 400kV linie a záložní 110kV linka. Pokud by se stalo, že nebudou tyto linky pod napětím (nastane lokální nebo celostátní blackout, tj. úplný výpadek proudu), startují dieselgenerátory; ty zajistí potřebný příkon pro bezpečnostní systémy. Jediný dieselagregát stačí na bezpečné uchlazení jednoho reaktorového bloku, jsou však několikanásobně zálohované. Na Temelíně je např. celkem 8 dieselgenerátorů. V záloze jsou pak i baterie.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    HAVANA: atomova elektrarna se nedokaze sama pohanet svoji vyrobenou elektrinou takze je zavisla na dodavkach zvenku. pokud vypadne vnejsi zdroj nahodej se zalozni generatory na diesel pro pohon cerpadel chladiciho systemu. az dojde nafta tak dojde k zastaveni chlazeni, prehrati a nakonec i k roztaveni paliva.
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    HAVANA: pokud je bez elektřiny tak ne :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    a neni to nahodou tak, ze v pripade ze se v ty elektrarne nebude nic dit (nebudou tam lidi), tak prave naopak nebouchne?

    ze je to automatizovanej system, kterej je schopnej sam nahodit autopilota a v pripade nouze se sam "odstavit" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam