• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    VASAX: Přeskoč zatím příručku a začni číst nejdřív WWZ. Pak ti příručka příjde lepší.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    hele hlavne si nenech zkazit chut na World War Z :) protoze to je fakt snad nejlepsi zombacka knizka, resp nektere povidky z ni rozhodne.
    VASAX
    VASAX --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Mě bohužel přijde mimo celkově, v té příručce. Ta teorie tomu jen dává průběžně korunu :) Uvidím, co bude dál.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    VASAX: ta jeho teorie je uplne mimo, v knizce se uz ani nesnazi to nijak zvlast resit, proste je to fakt ze takhle zombici funguji a hotovo... v knizce to jako prvek tajemna a nevysvetlitelna funguje. V radoby vazne myslene prirucce je to takovy trapny :/
    VASAX
    VASAX --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Já jsem vám nevěřil, ale pak jsem viděl ten díl s ním, jak je v Son of the guns, tak to vzbudilo mé podezření. Ale Až teĎ, když jsem se k tomu dostal, k jádru, tak jsem se opravdu oprudil.
    WWZ mě čeká jako další, tak snad si trochu napraví reputaci. Tohle je špatně napsaný, není to ani beletrie, ani příručka, ani nic. Paskvil. I skutečná fakta tam předkládá dost kontroverzním způsobem.

    BTW, proč by měl zombík (v kontextu té jeho virové teorie) po menším (dejme tomu šroubovák v hlavě) poranění mozku exnout? S trochou štestí to neznamená smrt ani pro živého člověka.
    Navíc ta jeho teorie nevysvětluje věci jako to, že na něj nepůsobí povětrnostní vlivy (hlavně třeba dehydratace), stejně tak proč na něj nepůsobí gravitace a předpokládá že krev se v těle prostě zastaví na místě a zůstane ve stejném/podobném skupenství až na věky věků amen. Atrofaci svalů, jak najednou svaly fungují "jinak" (nespotřebovávají energii, jen se opotřebovávají). A to je jen 1/100 otázek co mi za těch 60 stran alespoň probliklo hlavou...

    Nic, jdeme dál :-D
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    VASAX: konecne nejsem sam za kacire, ktery se tomu posmiva :)
    Nicmene World War Z kde sere na prirucku (jen se na ni semtam odvolava) je prevazne paradni.
    VASAX
    VASAX --- ---
    Tak jsem na cca 60 straně toho Max Brooksovského survival guide (Zombie - jak přežít) a musím říct, že je to děsná sračka.
    Je to vlastně fikce, kterou podkládá fiktivními fakty, vemi obecného rázu. Přijde mi že o ničem pořádně nic neví (strojírenství, biologie, etc) a ani si nedal tu práci si projít nějaký wiki-stránky, a tak dělá fikci i ze skutečnosti a hází tam přinejmenším spekulativní "fakta".
    Co stránka, to dělám jeden facepalm..., mumlám si že je to sračka a tak.
    žádný akademismus, co by tomu dal úroveň, jen snůška keců a protikladů a víc otazníků vyvolává než zodpovídá. Sice si vypracoval nějaký fiktivní fakt o tom že je to virus a jak to funguje, ale na druhou stranu to pravidelně co pár stránek vyvolá otázky typu "když psal že to je tak a tak, tak jaktože tohle může fungovat tak jak to tu prezentuje.
    A tak dál. A fiktivní report srbského žoldáka z afriky, jak kosili zombíky a ne a ne je dostat, jen gradovali palebnou sílu. Ve i kdyby ne v srovnání s vojenskými fakty, tak je to trochu přitažené a úsměvné i na "realitu" akčních Bčkových filmů.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele a kdyby je ona kousla, tak by se asi nakazila, ze jo?! beru klasika zombies - treba z filmu Noc ozivlých mrtvol apod. kdyz uz o tom tak filozofujeme :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    PIKAPRD: To je základní předpoklat tohohle všeho. Ale nebagatelizoval bych to... az ty roky téhle tématiky, už se udělalo jakési obecné povědomí, které funguje samo o sobě. Určitě najdeš lidi, co viděli sotva jeden film se zombies, který stejně matně pamatují, a nebo ani to, a stejně ti budou schopni k tomuto tématu něco, alespoň málo, říci :)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    a ja bych řekl že kromě dohadování se z filmů stejně nic nevíme :D
    VASAX
    VASAX --- ---
    Já bych řekl že v tomhle tématu můžete čerpat dost z Brookse.
    HABEAL
    HABEAL --- ---
    KAMPA: řekněme tak... zvířata třeba nemají oodolnost proti nakažení ze vzduchu... takže budou hned :D PS.. jinak tvojí "čubinu" by nedohnali.. ale ano by na ně zautočila sama.. :) známe psy
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    diky...

    Anticlovek - ne, takhla podobne vypada muj pes i za normalna...

    verim ale, ze by moji čubinu nedohnali. je sakra rychla...
    ARCADA
    ARCADA --- ---
    KAMPA: Jak kdy, třeba v The walking dead jsou zvířata sežrána, ale v novějším Úsvitu mrtvých je volně pobíhající pes nezajímal, v Resident evil jsou běžně zmutována a pokud se chceš zasmát na toto téma, zkus film Black sheep (strašná blbina, ale člověk se párkrát usměje)
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, jak zombie reagujou na zvirata?
    diky...
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    tohle znáte?
    FrightCatalog.com Animated Zombie Door - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=watRc-4gaZs&feature=related
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    FEMUR: Helmův žleb pod Zugspitze
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    FEMUR: nemusis mit celej oblek, staci mit masku a zbytek muzes dotvorit pomoci igelitu a pasky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam