Ahoj, tonoucí se stébla chytá, zkusím to tady. Běžně dělám vývoj pro Android nativně, ale bohužel mi teď přistál projekt, který musím dělat v React Nativu s co možná největším využitím existujícího kódu v React JS (tj. klasickém webovém).
Narazil jsem na jeden dost velký problém, a sice na kombinaci Axios knihovny pro HTTP požadavky a uplodem souborů. Jde o File, potažmo Blob, ze kterého dědí. Když chci poslat soubor na server přes multipart form, tak Axios to pořád odmítá, že neobsahuje žádný part. Několik dní jsem prolézal internet, ale vše, co se jen trochu blížilo k nějakému výsledku, selhalo.
Problém je stejný jako zde:
https://stackoverflow.com/questions/68286332/axios-in-react-native-cannot-post-a-blob-or-fileJenže tam mu pomohl ten workaround s nastavením prototypů pro Blob a File, což u mě vůbec nefunguje. Je to řešení staršího data, je možné, že se už kupa věcí změnila.
Jediné, co s Axiosem funguje, je že místo File tam pošlu vlastní strukturu
{
uri: result.fileCopyUri,
type: fType,
name: fName,
}
Důležité je to uri, tohle File ani Blob vůbec neobsahují a hlavně ten File / Blob má v té struktuře ještě jednu úroveň, objekt _data (viz ten odkaz, tam je to uvedené).
Něřešíl jste někdo náhodou tuhle blbou kombinaci, tj. React Native + Axios + upload File / Blob jako multipart s úspěšným výsledkem?