• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    DACAN
    DACAN --- ---
    SUK:
    Mam celkem problem pochopit na co presne se ptas.
    Mozna vis, mozna nevis, ze:
    - dobra praxe je extendovat Application class, kde overridnes onCreate a tahle metoda bude tvuj entry point. Patrne v budoucnu budes chtit pridat dalsi aktivity treba pro settings tve appky, help, about. Dost snadno se pak muze stat, ze tvoje hlavni aktivita nebude (diky chovani systemu, nebo nejakym tvym specifickym poustenim dalsich aktivit) bezet, prijdes o tvoje thready a mozna ani nebudes mit moznost zjistit, ze uz nebezi.
    Neni tedy dobre se spolehat na nejakou launcher aktivitu jako na singleton, aktivita je defakto jen jedna z obrazovek tve aplikace. Takze: Trida Application existuje po celou dobu behu aplikace. Je to dobre misto pro inicializaci komponent, bez kterych nema beh aplikace smysl, tedy i tvoje thready pro jakousi komunikaci.
    - Mozna sis nevsimnul ze Service bezi na main threadu. Pokud chces k necemu pouzivat service na non-main threadu, je k tomu urcena trida Intent Service.
    - Je dobre vedet jak funguje Thread, Looper, Handler.
    - precti si neco o moznosti pouziti privatnich procesu. mozna bys je mohl pouzit pro tve dva "thready".
    Treba Spotify tuhle moznost vyuziva. Nevyhodou je nutnost mit inter process komunikaci, ktera ma tusim limit 1 MB per transakce/hit/call.
    SUK
    SUK --- ---
    Kazdopadne, ponekud obecnejsi dotaz, na ktery tu urcite nekdo znat odpoved budete :) Jsem zacatecnik a pouziti nekterych tyhlech veci nerozumim :(

Co mam pouzit, aby to bylo "spravne" a mohlo to "pracovat"? Activity a k tomu par threadu na pozadi? Nebo to nejak narvat do Service? Receiver? Docela s tim bojuju po te "filosoficke strance" :)

Pro predstavu:
    V nejakou chvili ziskam 2 sady IO streamu - USB in/out a "VPN" in/out. Potrebovati budu dve vlakna, co polejou USBin->VPNout a druhy VPNin->USBout. + nejaky ty kecy okolo, samozrejme :)
    SUK
    SUK --- ---
    PISKVOR: Android nativne neco takovyho umi vyrobit v ramci tetheringu, nicmene to, co delam musi bezet ve firme, kde je prisna bezpecnostni politika, ktera mimojine zakazuje tethering a spoustu dalsich veci (mimo jine i root, s kterym by to asi taky slo snadno). Ale AOA vypada povolene a VPN sami vyuzivaji, takze AOA a VpnService by, zda se, mohla byt cesta, jak to zprovoznit bez rootu jen za pomoci userspace aplikace...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SUK: Jako IP over USB? Neumí to Android slave nativně, a nestačilo by jen dodělat tu host stranu?
    SUK
    SUK --- ---
    SUK: PS: Je mi jasny, ze to je zase problem, ktery na celym svete resim jenom ja sam a 98% lidi ani nebude tusit, o cem mluvim. Uz jsem zvyklej :D
    SUK
    SUK --- ---
    Zdar, zrovna vyvijim takovou vec - "VPN" pres Android Open Accessory.

Ve zkratce - tunelovani IP konektivity pres "VPN" pomoci protokolu pro prenos dat mezi USB host (master - PC) a device (slave - android tablet). Funguje to tak, ze "accessory" odesle nejaky data telefonu a ten se prepne do specialniho rezimu + pusti aplikaci, ktera bude cist/zapisovat z/do streamu. A ja tenhle stream poslu do TUN/TAPu.

Nicmene, nez na tom stravim mladi - nevi nahodou nekdo o existujicim reseni (nejlepe opensource). Diky ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MATHEZ: Jsi ve špatným auditku, ale nejspíš to bude nějakou appkou, které tipřevezme požadavek na otevření stránky. Následuj tohle http://www.tomsguide.com/us/change-default-apps-in-android,review-3309.html a pokud to nepomůže, udělej tovární reset.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ahoj, muzu se tu zeptat na takovej drobnej problem pls? kdyztak se smazu nebo me odkazte na nejaky relevantni auditko pls.
    v posledni dobe se mi stava ze po kliku na link me obcas FF presmeruje na mista kde opravdu byt nechci.
    napr po kliku na link v tomto prispevku [ RAJCHE @ C*A*R____D*E*S*I*G*N ]
    presmerovava me to na stranky s blbostma (nasli jsme virus na telefonu, vyhral jste iphone a podobny kokotiny), telefon vibruje a vyskakujou popup okna co chtej potvrdit; resim to vzdy tak ze FF zavru, odinstaloval jsem vsechno co nepotrebuju, ale rad bych si byl jistej ze telefon je cistej; mam udelat reset do tovarniho nastaveni?
    zacalo se to stavat ted pri navsteve v budapesti a trosku me to vydesilo, mam ani ne dva mesice starej telefon od tmobile (galaxy A5, android 5.1.1)
    pardon za OT
    NICKYSANTORO
    NICKYSANTORO --- ---
    čau

prodám HTC ONE M9 Silver/Gold -
    Telefon je v podstatě nový, jen je třeba do něj nahrát jiný soft než v něm je ted, pro vysvětlenou, telefon ted normálně funguje,jen občas na display vyskočí jako spořič displeje reklama na htc a jeho funkce, jinak volá fotí prostě normální kus.
    ZDE je odkaz na návod : já to dělat nebudu nejsem v tom zdatný http://forum.xda-developers.com/one-a9/general/guide-convert-demo-phone-to-retail-t3269515 - Telefon prodávám pouze s nabíječkou a zárukou 1 měsíc na funkčnost .
    4500
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zdravím, nenašel by se tu nějaký android vývojář ochotný přijet na Zoo Hackaton? Máme tu minimálně jeden projekt týkající se palmového oleje který bychom rádi letos dotáhli a chybí nám Androiďák. :)

Zoo Hackaton
    http://zoohackaton.org
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    REDTIME: No ani ne :-). Prostě si to nějaký čenda zadal do AdWords, Google mu to schválil (protože na to sere), a od té doby se to může ukazovat na každém webu používajícím AdSense a v každé aplikaci používající AdMob (nebo jak se mu zrovna tenhle týden říká).
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JOHNY_G: Podrobnosti nemáš?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Tohle jde přímo z AdWords. Jejich schvalovací proces je k smíchu.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Snad tu s tim nejsem moc OT - narazil jsem na tohle:

Zajímavý je, že mě to na tuhle stránku redirectlo při procházení nyxu, během scrollování seznamem sledovaných, ani jsem si nejsem vědom že bych na něco v ten moment kliknul. S něčim dost podobnym jsem se během roku setkal už počtvrtý, pokaždý na relativně důvěryhodnejch stránkách. V žádným z případů si nejsem vědom toho že bych před redirectem na něco klikal. A teď můj dotaz - kudy mi to ty linky na redirect podhazuje ? Přihází to skrz nějakou napadenou reklamu, nebo jinudy ? Lze se tomu nějak aktivně bránit ? Jasně, nejsem debil a "zázračnej antivir" si fakt stahovat nehodlam, ale u pár mých známých kterým se občas starám o různou elektroniku si nejsem tak úplně jistej jestli by nezpanikařili a neschroupli to ...
    Setkali jste se s tímhle někdo ? Viděl jsem to minimálně na třech různých zařízeních - z toho jedno byl aktivní stařík se kterým jsem ležel ve špitále, a nebejt toho že jsem mu v ten moment telefon vyrval z ruky (chtěl mi ukázat nějaký fotky co měl v e-mailu na seznamu), tak by už "antivir" měl nainstalovanej ...
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MADBANANA: Na běžící appku nevím jestli ti Xamarin bude umět. Po mě chtěl startovat appku znovu pomocí debug configurace. To bylo F5kou myslím .. je to dávno :-)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Kolega teď řeší situaci, že se chce z Visual Studia 2015, kde píše appku v Xamarinu, připojit debuggerem na běžící appku v simulátoru a neví, jak na to. Jde/nejde? Jak? Dík :)
    MALER
    MALER --- ---
    Zkousel si nekdo z androidu pres usb/serial adapter povidat s nejakym zarizenim? modem, switch, whatever... Potrebujeme na tomto principu postavit jeden ovladac, a nechceme byt nutne Cimrmany a objevovat slepe ulicky.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    SPIRAL_FORCE:

1) Pokud nemam data, tak vidim v zalozkach jen defaulni hlasku z WebView, ze stranka nelze nacist - pusobi to na me divne.
    2) Nemuzu si vybrat jake servery chci nacist - koho v dnesni dobe zajima blesk :)
    3) Nemuzu si vybrat razeni karet
    4) Tlacitko aktualizaovat aktualizuje vsechny WebViews - ocekavam, ze to zaktualizuje pouze soucasny (ale moznost zaktualizovat vsechny najednou je rozhodne dobre vec)
    5) Pokud se nepletu, tak ri spusteni se zacne nacitat obsah vsech serveru => docela velka datova narocnost (nacitat pri nacteni karty)
    6) Pokud si zaskratam treba 5 zemi... zacne se nacitat obsah... ja v nastaveni zmenim volbu treba na jednu, tak to nic nedela i kdyz mackam na obnovit (imho se porad nacit predchozi obsah, ktery uz neni potreba)... navic to zpusobilo pad aplikace.... zpetna vazba ti snad dorazila :)
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    REDTIME: hodne sem to zupdatoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam