• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMICRONAyn Rand
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GENERALLZ: S primárními zdroji pracuje i Pokorný, samozřejmě.

Naskenovat to nemám z čeho, ale imho by to ještě mělo bejt na pultech v knihkupectvích...
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    HAROLD: a kde to mám sebrat, ten článek? co takhle ho alespon naskenovat?

nicméně, já mám objektivismus zmapovaný a nastudovaný poměrně zevrubně, a to z primárních zdrojů - nikoliv od těch autorů, kteří si kladou za cíl jej překroutit, na základěch svých domněnek a smyšlenek.

HAROLD
    HAROLD --- ---
    Jojo, tenhle argument je tam zmiňován jako klasický. :) Nu, pročti si to, zajímavé to je. Pokorný má objektivismus výborně zmapovaný, zabývá se jím už pár let. (I když tedy ten článek je jen výtah ze širší studie...)
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    a co se tam píše zajímavého? objektivismus, protože důrazně odmítá jakékoliv nadpřirozeno a jakýkoliv mysticismus, samozřejmě už z principu nemůže mít žádnou náboženskou podstatu. důraz, který objektivismus klade na rozum, je s jakýmkoliv náboženství v přímém rozporu.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    V časopise Dingir 3/2010 je studie dr. Pokorného o náboženské podstatě objektivismu.
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    česky vyšel jen Zdroj, a Objektivismus - Filozofie Ayn Randové od Leonarda Peikoffa. Atlas Shrugged, Anthem a We The Living jsou občas k dostání v Praze v Luxoru (např. v Palladiu)

a dobré e-knihkupectví, kde je možné objednat spoustu knih v angličtině je ZDE

GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam