• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ERRORSpotify - cloud music player
    Spotify is a digital music service that gives you access to millions of songs.
    rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    No, koukám, že ale existují pluginy pro použití Spotify do různých přehrávačů. Našel jsem něco pro foobar2000, tak se na to asi podívám. Mně by stačilo mít možnost kombinovat na počítačích Spotify a lokální soubory, se kterými mám už dlouho budované playlisty, a k nim tedy naházet položky z playlistů Spotify u toho, co nevlastním.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: tak jako tohle bych klidne pouzival taky ale ne na iniciacni transfer, to bych se z toho vobkreslil, tech alb mam asi 3500. No nic, tak holt spotify nebude.
    diky
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: podporuje, ale je to strašnej pain, a vždycky byl..

    Musíš mít alba na počítači, a jeden podruhém vytvořit playlist ke každému albu, a seřadit jednu skladbu podruhé tak jak v albu jsou. A pak jedno album po druhém downloadovat v telefonu, zatímco je spuštěn i počítač.
    Naprostý peklo, ale používám to.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, prosim pekne, je v soucasne dobe nejak mozne "zlegalizovat" si svuj Mp3 disk do Spotify? Tim mysleno, aby si nacetly alba, ktery mam na pocitaci a ty si dohledaly ve sve databazi a vytvorilo mi to nejaky playlisty nebo dalo do favorites alba, ktera by tam nasla?
    Pry funkci local music uz nepodporuje, tak mi jde o to jestli se to da udelat nejak jinak.
    diky
    MVEK
    MVEK --- ---
    U toho je vždy jen nevýhoda, že člověk neví, jak nastavit kvalitu, aby to nebyl overkill, nebo naopak zbytečně kvalita neutrpěla oproti zdroji. Mám na mysli jak kodek, a tedy bitrate v případě ztrátové komprese, tak frekvenci. Můžu si nahrávat 192 kHz FLAC, ale bude to asi obří soubor a zbytečně, tolik asi neleze ani z placeného Spotify.
    Různé nástroje, co umí stahovat přímo ten soubor, co se posílá do klienta, to vezmou nejspíš v tom formátu, v jakém to přiteče, takže nejlepší možná kvalita. Ale ne, žádnou takovou neznám/nedůvěřuji žádné.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MARASAN: Real-time nahrávání je snadné i ve Windows. Např. Audacity, Sound Forge (ale to je placené), ale asi by to dalo i OBS...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BTW jak nahravat ze Spotify v Linuxu - hodne snadny:

    sound - How to record output to speakers? - Ask Ubuntu
    https://askubuntu.com/questions/229352/how-to-record-output-to-speakers
    MINER
    MINER --- ---
    OMNISLASH: Zkus se zeptat na twitteru: https://twitter.com/SpotifyCares
    Odpovídají rychle, ale ještě mi nikdy nevyřešili žádný problém:)
    Ale jestli to jde někde nahlásit, řeknou.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MVEK: Bohuzel nenasel. Cekal bych, ze u skladeb neco takoveho bude, ale ne.
    MVEK
    MVEK --- ---
    OMNISLASH: A našel jsi způsob nahlášení? Jako asi budou mít klasický support, tak skončím tam.

    U nějakých "indie" věcí, typu hudba z her, filmů dělané poloamatéry to neřeším, ale u alba tvářícího se profesionálně bych to rád zkusil nahlásit.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MVEK: Ano. A i u podstatne mladsich skladeb. Rozbity zvuk, preskakovani, usekle useky.
    MVEK
    MVEK --- ---
    A třeba na Supraphon.cz jsem už takhle hlásil vadný master a dali mi za pravdu, pak tam nahrávali kvalitnější verzi ke koupi.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Už jste někdy narazili na nekvalitní skladbu na Spotify ve smyslu, jako by při masteringu někdo dal třeba odstranění šumu na automatiku a nikdy si to neposlechl? Narazil jsem na spoustu skladeb už ze dvou alb od jednoho interpreta z 80. let, které ale je asi remaster, takže má na Spotify rok 2021. Některé skladby jakoby kolísají mezi sluchátky, nahodile. Některé mají v sobě vady, jako když se zasekává přehrávač a nestíhá počítač, ale tuhle možnost jsem zatím eliminoval. Ještě si to ověřím na jiném stroji a při streamování na domácí rádio. U jiných skladeb se mi to ale prostě neděje (i u pár ze stejných alb).

    Na rozdíl od Netflixu apod. jsem zatím ale neobjevil možnost hlásit problém.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ahoj, nemam premium spotify, ale chtel bych si stahnout playlist v mp3kach do mobilu, je to asi 1000 songu a nechce se mi to hledat jinde jedno po druhem. zaroven se mi nechce platit premium jen pro to, abych mohl poslouchat neco, co mam stazene v mobilu. nevedeli byste mi poradit s nejakou chytrou aplikaci?
    B3DA
    B3DA --- ---
    Bandcamp
    MINER
    MINER --- ---
    Dík.
    Kdyby měl někdo i neHD tipy, sdílejte. Osobně neslyším rozdíl mezi 256 AAC VBR a FLAC a to mám vyladěný HiFi… Takže kupuju komprimovaný…
    MVEK
    MVEK --- ---
    MINER: Právě, že zatím znám jen český supraphon.cz a tipy bych uvítal.

    Ok, HDTracks proč ne. Incidenty nacházím jak deset let, tak tři roky zpátky, ale vždy se najdou provary, to je jasné. I u Supraphonu jsem reklamoval (ale tam šlo o ušislyšné chyby ve flacu oproti mp3).
    E42
    E42 --- ---
    MINER: HD Tracks?
    MINER
    MINER --- ---
    MVEK: A kde kupuješ? Kupuju si jen něco, co chci mít v offline přehrávačích, ale často narazim na to, že v iTunes to nemaj, a shop na Google Music zrušili.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MINER: Jako já teď konečně Spotify vyzkoušel, u nějakých skladeb jasně slyším (a není to jedno album, ale už víc různých i z posledních deseti let), že to nezní tak dobře, ale může to být free verzí, kde přece jen nemůžu nastavit nejvyšší, ale jen vysokou kvalitu.

    Tzn. možná si i Spotify předplatím na čas, ale stejně myslím, že budu preferovat si dál budovat svoje lokální playlisty ve foobaru a kupovat si dost věcí. Ale na to by se mi právě hodil zahraniční e-shop, který mi prodá flac, nemusí být hi-res a kdoví kolik kHz, ale lossless komprimace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam