• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ERRORSpotify - cloud music player
    Spotify is a digital music service that gives you access to millions of songs.
    rozbalit záhlaví
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: (teda jako první jsem používal rdio, dokud neumřelo, ale to je jiná story:(
    MINER
    MINER --- ---
    KOZLIKK: Mazec.

Mohl by ses rozepsat o tom, jak ti vyhovují jeho recommendace? To je to, co má imo Spotify lepší, protože dobře ladí poměry explorativnosti vs. podobnosti atd. a má k tomu hromadu dat.

Takže mám explorativní pravidelný přísun nové hudby Discover weekly, která je jiná, a většinou se objeví ± 1 skladba či interpret, co se mi fakt líbí.
    Denně několik směrů s důrazem na mojí hudbu a několik dalších směrů k exploraci na základě mé hudby.

Jako první jsem používál tehdejší Google Music (před YT), právě proto, že tam šla nahrát vlastní hudba, ale Spotify mě přesvědčil lepšími recommendacemi.

Vyhovuje mi to víc než ta rádia podle jednoho songu, protože mi to přijde širší záběr, ale který drží pohromadě.

Používá Roon některé z těchto přístupů nebo přidává jiné? Přijde ti, že recommendace jsou jejich silná stránka, nebo to používáš právě spíš kvůli tomu, že si to chceš řídit víc sám?
    Vidím, že v recommendacích maj daily mixes a radio. Jak jsou laděny?

Jinax mě nadchává, že někdo něco jako Roon udělal. Nebude to mít velkou cílovku, ale je super, že někdo něco takového dělá.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    E42: tohle vsechno a mnohem vic umi Roon, ale asi te nepotesi, ze za samotny software/databazi budes platit $14.99 mesicne. .)
    navic ti nekde musi bezet ten "server", v tomhle nema konkurenci.. vsechny streamovaci platformy nabizi omezenou funkcionalitu.

[KOZLIKK @ hd // audio&video pro narocne!] vice pak zde - https://roon.app/en/
    E42
    E42 --- ---
    MARASAN: Ok, díky!
    Má v tomhle někdo zkušenosti s Tidal nebo Apple Music?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    E42: spotify ne, fronta ve spotify je IMO dost zoufala sama o sobe.
    E42
    E42 --- ---
    Má nějaká streamovací služba nějak slušně vyřešenou práci s celými alby, tedy zejména možnost sám si je řadit do nějakých kolekcí/kategorií/tagů? A případně i manipulaci s alby jako celky v přehrávací frontě a příp. i v playlistech? YouTube Music je v tomhle absolutně zoufalý.
    GEE
    GEE --- ---
    A kruci, tady jdeme znovu! Letos zase o jedno vic deti a o dost vice detskych pisni, co se da delat...

DRAGON
    DRAGON --- ---
    IOM_NUKSO: hm, to bych byl taky rád, aby šla tahle funkce jednou provždy vypnout:)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: nemyslim ted tim, ze na to kliknu, ale aby to tam vubec nebylo ta moznost. Navic mi kvuli tomu nefunguje no shuffle
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Je mozny nejak vypnout ten otravny smart shuffle? V nastavenich jsem to nikde nenasla
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SAMGARR: tohle?

Spotify Downloader - Download Spotify Songs to MP3 - SpotifyMate
    https://spotifymate.com/en
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Existuje funkcni playlist downloader? Nasel jsem spoustu podezrelejch stranek, ale nechce se mi to naslepo riskovat. Mam premium.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    kdyz dostanu link na playlist, de se nejak otevrit primo ve spotify clientovi (Linux testing) anebo se to musi mrcasit pres browser?
    MVEK
    MVEK --- ---
    No, koukám, že ale existují pluginy pro použití Spotify do různých přehrávačů. Našel jsem něco pro foobar2000, tak se na to asi podívám. Mně by stačilo mít možnost kombinovat na počítačích Spotify a lokální soubory, se kterými mám už dlouho budované playlisty, a k nim tedy naházet položky z playlistů Spotify u toho, co nevlastním.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: tak jako tohle bych klidne pouzival taky ale ne na iniciacni transfer, to bych se z toho vobkreslil, tech alb mam asi 3500. No nic, tak holt spotify nebude.
    diky
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: podporuje, ale je to strašnej pain, a vždycky byl..

Musíš mít alba na počítači, a jeden podruhém vytvořit playlist ke každému albu, a seřadit jednu skladbu podruhé tak jak v albu jsou. A pak jedno album po druhém downloadovat v telefonu, zatímco je spuštěn i počítač.
    Naprostý peklo, ale používám to.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, prosim pekne, je v soucasne dobe nejak mozne "zlegalizovat" si svuj Mp3 disk do Spotify? Tim mysleno, aby si nacetly alba, ktery mam na pocitaci a ty si dohledaly ve sve databazi a vytvorilo mi to nejaky playlisty nebo dalo do favorites alba, ktera by tam nasla?
    Pry funkci local music uz nepodporuje, tak mi jde o to jestli se to da udelat nejak jinak.
    diky
    MVEK
    MVEK --- ---
    U toho je vždy jen nevýhoda, že člověk neví, jak nastavit kvalitu, aby to nebyl overkill, nebo naopak zbytečně kvalita neutrpěla oproti zdroji. Mám na mysli jak kodek, a tedy bitrate v případě ztrátové komprese, tak frekvenci. Můžu si nahrávat 192 kHz FLAC, ale bude to asi obří soubor a zbytečně, tolik asi neleze ani z placeného Spotify.
    Různé nástroje, co umí stahovat přímo ten soubor, co se posílá do klienta, to vezmou nejspíš v tom formátu, v jakém to přiteče, takže nejlepší možná kvalita. Ale ne, žádnou takovou neznám/nedůvěřuji žádné.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MARASAN: Real-time nahrávání je snadné i ve Windows. Např. Audacity, Sound Forge (ale to je placené), ale asi by to dalo i OBS...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BTW jak nahravat ze Spotify v Linuxu - hodne snadny:

sound - How to record output to speakers? - Ask Ubuntu
    https://askubuntu.com/questions/229352/how-to-record-output-to-speakers
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam