• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ZRADA: pani asi stydlo kafe. schvalne bych ji to tam parkrat prinesl po kilu :)
    TULEN
    TULEN --- ---
    Do obchodu nám pravidelně chodí zboží ve velkých kartonových krabicích. Jsou vcelku v dobrém stavu. Kdyby kdokoliv potřeboval stačí se mi ozvat a rád je předám dále. Každý týden nám jich přijde 4-6ks.

Obchod je v Praze v Lidické jedna. Více info v inzerátu.

[ OFFERINGNABÍZÍM: Velké kartonové krabice - k mání každý týden / Praha ]
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZRADA: Bych příště možná zkusila normální sběrnu, tam by to nemuseli až tak řešit - tyhle drobnosti se jim v tom množství ztratí.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    A ještě jedna věc: tuhle jsem zase naložil krosnu plechovkami, víčky od zavařovaček a různými drátky, co se nám tu nashromáždily za několik měsíců, a vydal jsem se na kole do sběrného dvora. Byly toho dvě igelitky, ale jen čtyři kila železa a paní byla naštvaná, protože se jí prý ani nevyplatí vypisovat doklad... že prý toho příště musím mít víc... (ach jo).
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    NIKKITA: My to doma většinou myjeme (kelímky od jogurtů a tak), aby nám to tu nezasmrádlo, protože s tím chodíme jednou za čas. Ale chápu to tak, že čím víc toho umyješ ty, tím míň toho budou muset mýt "oni" : )
    Prostě být tebou se s tím moc nemazlím : )
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ZRADA: Díky, ale ta jejich odpověd mi moc nedala rozhřešení - takže tedy nevadí, házet do tříděného, ale oni to pak mají těžší s recyklací, nebo jak...?
    S těmi plechovkami si to taky myslím :(
    WERKA
    WERKA --- ---
    NIKKITA: Ad druhý dotaz - to je podle mne lokální. V Praze to myslím nefunguje.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    NIKKITA: K té dvojce: Podle mě je to blbost, ale záleží na tom, jestli to třeba není nějaký specializovaný pokyn místního zpracovatele odpadu - u nás (Praha - východ) házíme do plastů ještě tetrapaky. Někde už jsem viděl specializované kontejnery. Hliník dáváme do místní školy...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, jak je to s recyklací plastů, které jsou mastné, například obalů od šunky či sýra? Dělám brigádu v jednom krámku, kde se denně vyhodí poměrně nezanedbatelné množství plastových obalů od různých potravin, ale nejsem si jistá, do jaké míry vadí vyhodit umaštěný plast do tříděného odpadu.
    A dotaz číslo dva - někdo mi říkal, že hází do plastů plechovky, protože je nemá kam vyhodit a domnívá se, že v třídírně plastů to vytřídí a zrecyklují s hliníkem. Nevím ale jestli je tahle teorie smysluplná. Díky.
    MVEK
    MVEK --- ---
    EWUSHA: Mně tedy už moc obvazová vata právě nesaje, proto mi to přišlo jako plast.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    MVEK: obvazová vata je z bavlny. případně s přídavkem viskózy. plast nesaje, tož nevím, proč by se tam dával.
    MVEK
    MVEK --- ---
    EWUSHA: Zatím plenky nekupuji, ale podle toho, co jsem viděl a slyšel, tak to budou plastová vlákna. Ono možná by podobně dopadl i stejný objem obvazové vaty, která taky imho je z plastu.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jestli chcete, nakoukněte... jsem ale praktikující ekolog a recyklátor amatér :)

recyklace « Rubrika | nejen o šetrném šití, žití, tvoření..
    http://lejimada.blog.cz/rubrika/recyklace
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Uvěřitelná/ověřená data? Nějak se mi ty roky třeba u plechovky a žvýkačky nezdají. A asi se začnu zajímat z čeho se vyrábějí plenky, když tam je mezi plenkou a látkou taky takový nepoměr.
    Jinak super nápad, který bych dala před každý les :-)
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    znáte někdo výkupní ceny plastů? existuje firma, která "těží" plast, nebo jinou komoditu ze směsných skládek? myslíte, že by to bylo reálné?
    MVEK
    MVEK --- ---
    (a vypadlo mi z příspěvku, že "tam" není třeba se s ním zabývat = v Praze; pokud něco podobného víte i odjinud o kombinaci teplárny a spalovny nebo elektrárny a spalovny, sem s tím)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ještě mě napadla drobnost k těm platům od vajíček a dalšímu příliš recyklovanému papíru - pokud v Praze odvážejí většinu odpadu do Malešic, tak tam potom ve spalovně vyrobí energii, tudíž papír shoří tam a není třeba se s ním moc zabývat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam