• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PANTARILDistribuované vyhledávací systémy - YaCy, FAROO a další. Pojďme postavit otevřenou a necenzurovanou variantu Googlu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PANTARIL: já nakonec celý balík odinstaloval (apt-get remove) a pak znovu nainstaloval. zajímavé je, že teď je to (po promazání všech dat nahromaděných za nekolik měsíců) výrazně rychlejší. (ale paměť už tomu zase stačila dojít :-) ale zafungoval restart přes web, což v mi předchozí instalované verzi nešlo)

    akorát jsem node musel přejmenovat - jméno teckacz je už natrvalo zabrané tou původní instalací, kterou jsem ale smazal :-)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    XCHAOS: jo tak se mi to pres noc dostalo do podobneho stavu, java proces bezel, ale nepsal nic do logu, nesel slusne sestrelit a requesty samozrejme nespracovaval. Musel jsem ho nasilne killnout a znovu spustit.

    S takovou to moc nema smysl pouzivat, zkusim updatovat na nejnovejsi verzi pomoci toho jejich auto-updatu a pokud to nepomuze, tak par tydnu / mesicu pockam, nez se to dostane do stavu, kdy to aspon nebude padat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hmm, tak po reinstalaci mi to běží, ale zdá se, že se mi nedaří můj node přejmenovat, ani znovu nastavit vyhledávání mimo rámec výchozí domény...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    doháje... tak teď mi to už nejde používat vůbec, ten Yacy (ale přitom samotný proces běží...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hele, žádná chyba dohledat nelze... občas to běží, ale nepřijímá webová spojení na management portu, občas je to hrozně pomalý, občas to prostě spadne a leží, a občas tomu "oficiálně" dojde paměť, což je debilní, protože to zakáže DHT transfery, a bez DHT transferů nesmí tvoji návštěvníci webu dávat globální dotazy (a ani si nevšimnou, že se ptají jen lokálně... což jsou výsledky nahouby)

    běží mi to celkem na nějaké plečce, na Linuxu 32bit. asi je probém málo RAM. ale počkej, až ti naroste ta cache na disku... taky ti to začne padat.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    XCHAOS: Zajimave, me to zatim nespadlo (ale uptime mam zatim jen cca 5 hodin:).

    Na cem to provozujes? Ja mam Sun/Oracle jre 6u23-3 na 64bit linuxu. Pouzivas tu zabudovanou automatickou aktualizaci?

    A kvuli cemu (s jakou chybou) ti to pada?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak v souvislosti tím, že je odkaz na tento klub na titulní stránce NYXu, mi dnes můj Yacy node padá prakticky každých pět minut. doporučuji den dva počkat... ono když se na tom vyhledávači sejdou dva uživatelé současně, tak to obvykle okamžitě spadne :-) (říkám, že bych to chtěl přesat do čistého céčka... )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    moje články dotýkající se nějak tématu P2P search (tag YaCy) zde:

    TečkaCZ
    http://teckacz.cz/tag/Yacy

    nejstarší je přehnaně nadšený... potom je tam obecný článek o tom, že diskriminované P2P není zdaleka jenom o Bittorrentu jiném filesharingu, no a nakonec je tam aktuální článek ze dneška, s komentáři čtenářů.

    jinak je pravda, že počet pro mě dostupných nodů Yacy, který se odpoledne pohyboval až přes stovku, klesl na 81 (ale možná je to dané nízkým výkonem mého node ? podle jiných zdrojů jsou běžících nodů stovky - ale není mi jasný algoritmus, který rozhodne o tom, který node vidí kolik jiných aktivních nodů...).

    co se zkušeností ostatních userů týče, tak vyjadřuji svůj hluboký respekt všem, kteří to udrží delší dobu v chodu: vím minimálně o dvou lidech (shodou okolností oba z České Pirátské Strany), kteří to velmi rychle vzdali.

    pro provoz výkonného serveru, dedikovaného POUZE na distribuovaný search, bych asi byl schopen zajistit u nás ve firmě housing - víceméně, momentálně mi volný server nepřebává (a ještě pár týdnů nebude).

    soustředit se na svobodný distribuovaný search mě přijde jako inteligentnější krok, než (dejme tomu) slepě provozovat celkem přímočaře zneužitelnou věc typu Tor.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    Ja jsem se dnes rozhodl reagovat na cenzuru vyhledavani torrentu, kterou spustil google. Nainstaloval jsem si YaCy na adrese https://yacy.kalevala.cz/.

    Nastaveni je vesmes vychozi, zatim nemam spusteny ani crawler.

    Uvitam jakekoliv rady, jak moji instaklaci nodu vylepsit. Taky by se hodily reference na alternativy k YaCy. Existuji vubec nejake pouzitelne?
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    Vitam vas v nove diskusi, uroven nechavam odbornou, drzte se prosim tematu nadhozenych v zahlavi. Pkkud by jste chteli tema diskuse o nejake body rozsirit, napiste to sem nebo si rovnou zadejte o prava k uprave nastenky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam