• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHEGOSystema
    První zmínky o něm pochází z 10. století. Byl vytvořen v reakci na různé bojové styly nepřátel, kteří ohrožovali matičku Rus z jihu, západu, severu i východu. Boje se odehrávaly na různých typech terénu a v rozdílných klimatických podmínkách (za horkého léta i v kruté zimě), ať už se zbraněmi (nože, bajonety, meče, pistole) nebo bez nich systema obstála. Nazývá se „systema“ anebo někdy také „system“ především proto, že není pouze bojovým uměním, ale uceleným výchovným, morálním a vzdělávacím systémem, který je založený na neničení (cílem je ujištění se, že váš trénink ani postoj neublíží vám ani vašemu partnerovi), systema rozvíjí schopnosti člověka na fyzické, psychické i duševní úrovni a je založena na neprotivení se síle a využívání síly, váhy a protivníka k jeho vlastní prohře. Systema byla dříve více spjata s pravoslavným křesťanstvím. Po Velké říjnové socialistické revoluci roku 1917 však byla od křesťanské víry částečně odkloněna a začala se více praktikovat u vojenských a policejních jednotek jako SPECNAZ (vojska specialnogo naznačeňja), VDV (výsadkáři) a SOBR (speciální oddíly okamžité reakce), případně u některých jednotek OMON (zásahové oddíly). Systema je založena na přirozených (instinktivních) reakcích člověka a nemá žádná zbytečná pravidla a omezení (kromě morálních), jedná se o volný styl. Systema není sport a to z ní dělá prakticky použitelné a efektivní bojové umění. Systema byla vytvořena a směřována tak, aby její zvládnutí bylo relativně snadné a efektivní. Je velice oblíbená u ruských speciálních jednotek.
    rozbalit záhlaví
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    SPUN: Jasne moc rád .... :-)
    SPUN
    SPUN --- ---
    tak at se ti daři a někdy mužem nějaky trenik jak bude venku pěkně
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    jj chodim do OVy....
    SPUN
    SPUN --- ---
    jj je to celkem vyhovujici i pro mě ta systema zkoušel jsem vale tudo ale je to moc brutalni.. a ty chodiš do ovy na systemu
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    chvilicku .... ale docela me to chytlo. Tak jsem prave zvedavy jak to dlouho vydrim ja jak dlouho se to tady jeste bude cvicit ... Treba v te OVe je o to zajem dcoela velky .. co jsem si vsiml tak lidi chodi tak kolem 40
    SPUN
    SPUN --- ---
    jo no ale kdo by jezdil do brna:-) ja budu rad když se to rozjede tedy ve FM :-)a ty to dělaš jak dlouho??
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    SPUN: Vim ze se to cvici v OVe a v Orlove, myslim ze i v Karvine .... Myslim, ze ten nejvetsi master v CZ je v Brne ...
    SPUN
    SPUN --- ---
    no byl jsem jak to bylo v Českém Těšíně teď to budu kutit ve FM pokud bude mit někdo zajem
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    SPUN: JJ uz jsem se dival .. docela zajimava stranka ... Ty jsi od nich ?
    SPUN
    SPUN --- ---
    nějake info najdete i tady http://systemaorlova.freepage.cz/
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    DARKBASS: Hoj v Ostrave na Kounicove ul. v telocvnicne te zaklady co tam je. JE to kousek od zoubraneho zimaku ... Pak jeste v Orlove a v KArvine, nebo Brno, Praha, Plzen myslim... :)
    DARKBASS
    DARKBASS --- ---
    Hoj, jak a kde probihaji tréninky? Nedávno jsem o tom viděl docela zajímavý dokument, a Houbař byl zrovna u nás, když to dávali. Tedy jestli to bylo ono, ale mám za to že jo. Zajímavé zocelování :-)
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    HOOBATY: spis by jsme se mohli domluvit na to pivo ... myslim ze mi to po cvtrtku bude stacit .)) resp ctvrtku a pondeli vzdycky ... .-)
    HOOBATY
    HOOBATY --- ---
    SHEGO: skoda to jdu zrovna s jednou kamoskou na pivo,ale pristi tyden se muzem domluvit a dat si do zacatku nejake ty sklapovacky na snehu a kliky na kloubech na lede ni?.
    :))))
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    Systema Czech Republic
    http://www.systema.cz/
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    DON_GENARO: Nemám v tom zatím žádný pás ... ale pásek je na držení kalhot :-) .. spíš bych se o tom chtěl něco více dovědět. Tak jsem to tu založil :))
    SHEGO
    SHEGO --- ---
    HOOBATY: Tento čtvrtek :)-
    DON_GENARO
    DON_GENARO --- ---
    to zni zajimave...ty v tom mas urcite minimalne cerny pas, kdyz uz na toto tema zakladas diskuze coz?... ;)
    HOOBATY
    HOOBATY --- ---
    super kdy je prvni trenink? :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam