• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAMSTERItalian Cars
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Musím poslat do šrotu nebo někomu darovat Y10 1.3 GT. Hamster zná, je to bývalá Benova. Dělám redukci garáže :) [ NYKRUK @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Též mám teď 147! :-D 2.0 TS Selespeed. Motor v Thesisu byl perfektní (vlastně celý to auto je skvělý), ale Alfa je zas opravdu zábavná..
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    HAMSTER: hej, ten stroj je brutalny. Ja mam teraz 147 s twinsparkom a aj ked to nie je zle (zvuk a aj tah na ten rocnik) tak sa to s tou V6 neda porovnat. Moje dalsie auto bude mat dufam ten 6valec na plyn.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    jaj necital som celu diskusiu...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Však jo, je to pitomost, stejně jako s tím Ettorem Bugatti, kterej z Itálie odešel tuším ve 14ti. Jen reaguju na Ledňáčka..
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    HAMSTER: to je síce pravda, ale on ten Sudeťák našiel skôr otvorenú náruč vo Švábsku. A ani nechem pripomínať kto celému spolku vtedy vládol. Prípadne podporoval jeho projekty. Ale to je do iného fóra.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    A teď začne nekonečnej flame, kdy je už KINGFISHER usvědčenej z neznalosti, ale místo aby to přiznal, bude zatloukat jak malej kluk.. A tak bude klidně tvrdit, že Pagani je argentinská firma a Porsche česká.....
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    KINGFISHER: Takže automobilka sídlící v Molsheimu, kterou založil ve Francii v té době už Francouz a po celou svou historii vyrábějící auta ve Francii, je italská. Na druhou stranu - když je Bugatti italská automobilka, pak i Češi maj svého výrobce sporťáků....

BOBASH
    BOBASH --- ---
    KINGFISHER: "Národnost" automobilky není závislá na tom, kde se narodil její zakladatel. Sikorsky je taky americká firma, přestože jí založil Sovět (Ukrajinec). A jinak viz Křečkův argument o barvičkách - italský auta jezdily v červený, francouzský v modrý. Bugatti byly modrý. Case closed, end of story.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    HAMSTER: že by to byl důsledek jeho života ve Francii? kdybych já žil první dvě dekády v čechách a pak se odstěhoval do anglie a začal tam stavět auta, tak taky auto natřu na zeleno... pořád to bude český auto vyrobený v anglii.

BOBASH: Durant se narodil v Bostonu (spoluzakladatel), Chevrolet odjel do USA ve 14ti letech a ve 24 založili značku Chevrolet za finanční pomoci... no, toho třetího... už nevim jméno. Tam bylo zainteresovanejch víc stran (američanů že jo), takže Chevrolet lze považovat za americkou značku. Bugatti byl Ital a nikoho kolem sebe neměl. Ty nápady vyšly z jeho hlavy (jak co se týče mechaniky tak designu) tzn. že lze považovat auto za Italský. Lokace kde to bylo postavený moc nehraje roli podle mě. Když odjede na antarktidu, tak bude auto z antarktidy? DeTomaso a Pagani jsou Argentinci, tzn. auto je z Argentinskejch hlav.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KINGFISHER: Takže Chevrolet je francouzská, resp. švýcarská značka?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    A proto byly Bugatti vždycky modrý, to je závodní barva Itálie... Ne počkat, není, to je francouzská barva, že by si to Ettore popletl? KINGFISHERe, že se nestydíš. Když už musíš trollit, proč si aspoň nejdřív nezjistíš fakta. Když o autech nic nevíš a máš potřebu o nich psát na net, tak si před tím otevři Google a ověř si to.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    bugatti.com - Ettore Bugatti – Automobile Pioneer and Legend
    http://www.bugatti.com/en/tradition/history/the-bugatti-family/ettore-bugatti.html

v 19ti letech odjel z Itálie... tam si pak vzal Italku... jo, je to frantík jak vyšitej.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BOBASH: narodil se roku 1881 v Miláně a automobilku založil roku 1909 když mu bylo 28. To, že získal občanství určitý země z něj nedělá francouze jako takovýho. Já taky nebudu ir, když získám občanství. Pořád budu čech.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KINGFISHER: Ettore Bugatti byl v Itálii narozený Francouz (získal FR občanství), který založil automobilku v Molsheimu, což bylo nejdřív v Německu a pak ve Francii. Pokud je automobilka ve Francii, a její majitel se stane Francouzem, je u mě francouzská.

Jinak by Chevrolet byla francousko-švýcarská značka, protože Louis Chevrolet byl Švýcar s francouzskými kořeny (a velkou část mládí strávil ve Francii).
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BOBASH: Ettore Bugatti byl Ital (to, že vyráběl ve francii nehraje roli). Je snad Bentley německá značka, protože patří němcům? Je snad Volvo čínská značka, protože patří číňanům? :-))
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KINGFISHER: A Bugatti je italská značka od kdy? Bugatti bylo nejdřív německý, pak francouzský a teď zase německý :))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TITUS_PETRONIUS: Já měl 3.0 v Thesis. Návykový motor... :-)
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    HAMSTER: jej toto som mal v GTVcku. Co pisu v clanku mozem potvrdit, je to uzasny stroj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam