• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAMSTERItalian Cars
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    ...ze Lambo delalo (dela) trakory, to jsem nejakej patek vedel. Ale tohle mne docela prekvapilo - nevedel jsem :D

a pár dalších
    ALFA ROMEO - Ansaldo San Giorgio :: TROLEJ - AUTO - BUS
    http://rajmmodel.webnode.cz/jake-trolejbusy-u-nas-jezdily-/alfa-romeo-ansaldo-san-giorgio/
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Lancia končí? Ne, ale mnoho z ní pro následující léta nezbude | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/bleskovky/lancia-konci-ne-ale-mnoho-z-ni-pro-nasledujici-leta-nezbude/
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Nemá někdo zájem o AR 164 3.0 V6 4x4?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PANDAMON: Chápu, ale nesdílím, já nemám rád auta, co sou "černý a zlý", připadaj mi, že si jima někdo něco kompenzuje... :-)
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    No ja jsem trosku ujetej na design 70./80. let takze mne se libi tzv. "box-shaped car" a cim nasranejsi tim lepsi. Mne se novy lancie (nebo chryslery?) nelibej...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    TOMMY_: Přesně tak, navíc se nemůžu zbavit dojmu, že dělat auto jako moderní reinkarnaci Integraly nedává moc smysl, aspoň ne v týhle podobě, kdy to působí jako replika, jako něco, co chce těžit ze schopností a slávy jinýho auta, kterým ale není. I kdyby tohle šlo do výroby, tak to stejně nebude auto, co vyhrálo 6x světovej šampionát, nebude tak hravý ani tak zábavný a ani tak brutální v nástupu turba. Takže co se klíčových vlastností týče, bude horší.

Líbí se mi třeba, když do nový Delty S s 140kW twinturbem daj žlutý ciferníky, dle tradice rychlejch Lancií. To je hezký a smysluplný detail a vhodný odkaz na auta jako byla Integrala.

Líbí se mi některé retro-modely. Fiat 500 už sice zdaleka není tak maličký, ale je hezký a dává nějaký smysl. Z původní pětistovky si bere to nejlepší (vzhled) a dává mu novou náplň - cool autíčko. Ale stavět zmodernizovanou repliku Integraly, která ji bude připomínat nejvíc vzhledem? Proč? Vždyť jedničková Delta nebylo auto, který by kdokoli označil za legendární designérské dílo.

Jistě, Integrala byla s těma všema spoilerama hezčí, ale pořád to nebylo skutečně krásné auto.

Nová Delta naproti tomu podle mě krásné auto je, když se postaví vedle Golfa nebo Focuse, který ač oba maj fungl nový modely, už sou takový nějaký okoukaný, tohle auto je pořád hezký a pořád moderní.

Nářky, že už to není to staré hranaté auto - njn, není, ale žít v minulosti asi není ten správný přístup. To bysme dodneška stavěly repliky legendárních modelů s loukoťovejma kolama, dvěma vraníkama vepředu a řídili bysme opraťema..
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    strsne se to drzi ty puvodni integraly., a jde to jenom opvrchu., aby to vypadalo jako stary auto jenze jakoby moderne., aby se udelalo novy moderni auto v duchu toho staryho., musi se jit hloub., rozlozit to stary a zjistit jaka byla jeho esence., a proc vypadalo tak jak vypadalo., proc se chovalo a proc to jezdilo tak dobre a tak., a pak na techhle zakladech zacit z gruntu., a pak mozna z nejakyho sentimentu si vypujcit detail z kol a nejakou krivku z boku., detail.,a dat to tam jako primonku stary doby.... tohle je nesmysl co vypada jako hranata brera, ale neni to auto o kterym si reknu wow., to stary tak bylo., je to nezvykly tim ze to ma hranatej cumak., a kolaty svetla., ale to se tak dneska uz nedela., jde to udelat lip., a prave proto je tenhle koncetualni vytvor uplne na pikacu .. je to totiz strasnej oldskool jenom v modernejsi forme., a to je dle me spatne..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PANDAMON: To je věc názoru, mně se nová Delta docela líbí, ale jakej důvod donutí člověka koupit si něco, co designem vzdáleně připomíná ne příliš krásný auto z osmdsátejch let?
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    HAMSTER: Myslis jako soucasnej "designovej jazyk" Lancie? Ticickrat lepsi nez ty hnusy co si ted rikaj Delta
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    HAMSTER: Mě to přijde jako by to vzniklo z konceptu Audi Quattro...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MJECH: upřímně - nelíbí se mi to. :-) Nejak to na mě nemluví designovým jazykem Lancia, je to jen tako vý poslepovaný z kusů, co připomínaj jedničkovou deltu, ale je to takový moc ostrý, moc drsný, takový zlý. A to italský auta nemaj bejt, to ať si nechaj u BMW a Audi...
    MJECH
    MJECH --- ---

Co na ní říkáte?
    http://www.autozine.cz/lancia-delta-hf-integrale-klasika-v-modernim-kabatku/

Další vizualizace Angela Granata najdete zde:
    Automotive Design | Angelo Granata
    http://www.angelogranata.com/automotive-design/
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    dobryyy., ze by konecne italie zacala davat smysl ? :)
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    Zajimave, vubec jsem neznal
    ATS: znovuzrozená italská značka nabídne tři nové sporťáky – AutoRevue.cz
    http://m.autorevue.cz/ats-znovuzrozena-italska-znacka-nabidne-tri-nove-sportaky/?textart=1
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    NYKRUK: to je ale pekna italka
    TOFI
    TOFI --- ---
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    HAMSTER: jo vsim sem si toho hned jak sem to dopsal, ale pak jsem se na to uz vysral:))
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PANDAMON: 037 :-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PANDAMON: Stálo to teď na Rally legend v San Marinu. Víc o tom nevim...

PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    HAMSTER: jo a kde je ten inzerat? Ta cenovka by me zajimala....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam