• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Tak já jsem nadšená, už bůhvíjak dlouho se těším na nějakou pořádnou dračí akci a nebyla jsem zklamána. :) Mimochodem, poznáte ty draky od sebe? Kterýho si to Dany vzala? Zase Drogona, chudáka malýho?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BLEVAJZZ: hlavne at uz rekne jonovi, ze je daenerys jeho teta, jestli teda fakt je, kdyz vi vsechno :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Vzpomněl že zapomněl domněnku o pomněnce. Zapomnělo. Fuj.
    ARAON
    ARAON --- ---
    GIINGGER: Ono těch postav a věcí, na které "se" zapomělo, je povícero. Ale holt už není dost materiálu. Tak uděláme sezónu jen o sedmi dílech. :-P

Alespoň že po stránce první signální mají pokryto kvalitně. Ten sestupný tón těsně před prvním Dracarys mi postavil všechny chlupy na těle.
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Souhlas, Malickuv vyraz je k nezaplaceni.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    Game of Thrones - Littlefinger's Monologue "Chaos is a ladder"
    http://www.youtube.com/watch?v=MpybogxYGsI
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    BLEVAJZZ: Co se tam stalo?
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    mě bavil rozhovor Brana s Malíčkem.... jak mu řekl chaos je žebřík.... náhodou koukám na staré díly a odkazuje to na s03e06 cca 44. minuta. ...prostě Bran ví všechno o Malíčkových podvodech :-)
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ARAON: Tuhle kapitolu uz bych nerozebiral
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    ARAON: Tak Dorne v serialu proste posrali jak se dalo. A vubec, o Dornu se nemluvi) ale s Edmurem mas pravdu, me by to taky nenapadlo, ale zrejme ze na nej nejak zapomnelo. Ze by ho nekde scenaristi vytahli jako trumf dost pochybuju.
    ARAON
    ARAON --- ---
    JANDOS: Tak to moc nezvládli, že?

Podle mě se scénaristicky zahnali do kouta tím, že úplně vynechali Doranovy děti. Že vynechali toho troubu, co se (možná!) nechal usmažit drakem, to chápu. Ale bez té dcery byl Doran úplně zbytečná postava. Starý šlechtic bez dědiců, je dobrý leda jako základ na omáčku.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ARAON: No tak Dorne v serialu nedaval moc smysl celkove. Proste to tam uhrali tak, ze po smrti Oberyna jsou vsichni za Elarii a jedinej kamos Dorana byl Areo Hotah kteryho kdyz kuchli tak akorat vsichni blbe cumeli.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Jen tak mimochodem. Myslíte, že Arya pustila z vězení na Twins strýčke Edmuira? Nebo chudák pořád sedí v cele a hloubá, proč mu přestali nosit obědy. :-)
    Každopádně pokud ho někdo pustil, je teď právoplatným vládcem na Twins, protože ten určitě na otráveném přípitku nebyl a je manželem dcery starého Freye.

Když už jsme u těch následníků a dědiců, obtěžovali se někdy D&D vysvětlit, jakým záhadným způsobem převzala moc v Dorne Elaria fucking SAND? To že byla milenka Oberyna a nechala zabít Dorana, by z ní udělalo maximálně Dorne Most Wanted.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ANNNA: Mě napadlo že možná i Jamiemu, aby pak mohl coby valonquar uškrtit Cersei. Ale zatím nemá úplně důvod.
    GIINGGER: Davos taky opět opravoval Jonovi gramatiku :D
    NEVILL: Jj, běžně lítám na LARPy na dracích a Daenerys by si takhle bez jakéhokoliv postroje prostě pořezala zadek! ;))
    CYBERKOTLIK: Můj muž měl k teleportaci Dothraků poznámky že "a ona to letěla na drakovi, tak daleko, a kdy jako jedla a chodila na záchod?", a začali jsme fantazírovat, jak vždycky přistála, Dothraki jí uvařili gulášek, však je Khaleesi, je zvyklá. A bejt to v druhé sezóně, byl by díl, kterej by pojednával celej jen o tom :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: Já nevim. Mě to spíš přijde všechno prvolánovitý a na efekt. Hloubka nula. GoT bývalo dost nepředvídatelné, zatímco teď je to spíš tak, že si fanoušci něco přáli, tak to tam dáme. Tuhle sezóne ještě nebyl wow moment, u kterého bych si řekl "tak to jsem teda nečekal".

Což mi připomíná, jsem ochotný se vsadit, že Arya kuchne Littlefingera tou jeho kudlou. A nejspíš se souhlasem Sansy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: me to prijde napsany super. kdyby na platne resili kazdou kravinu, tak to pak dopadne jako s knizkama, ktery se uz nedaly cist - to jak tu episodu nastrihali, aby to smerovalo k tomu masakru je vyborny:) Sem zvedavej, jak budou chtit v tech dalsi trech ejste zvedat latku:))
    ARAON
    ARAON --- ---
    NEVILL: Jak GIINGGER pravi. Prd. Roh ma koneckoncu Victarion, ze. ;-)
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    NEVILL: V serialu myslim nebyl zminovanej ani jeden kouzelnej roh, iirc.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Teď mi to nějak vypadlo, ale má Euron Greyjoy ve filmu ten dračí roh jako měl v knize? To by taky dovedlo zvrátit poměry sil...
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: Mozna. Ale me to proste zni jako line napsane. Jedno je kazdopadne jiste. Preston Jacobs nebude mit radost... :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam