• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NJAL: Prej ze sadrose :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    DAFNE: Mam pocit, ze modry ohen nebo neco takoveho se u Viseriona tady predvidal... Ucinek na zed moc ne, protoze z niceho nikdy nevyplyvalo, ze casti Zdi jsou ze sadrose :-)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DAFNE: a když zrovna nejsou předvídatelni tak jsou úplně nelogicti. Celá ta dementni výprava kvůli jedný mrtvole s teleportaci a předáním největší zbraně rovnou do rukou protivníka byla opravdu nepředvídatelná. Ale v momentě kdy tam vyrazili bylo úplně jasný že je dany přiletí zachránit a něco se posere.
    AMANT
    AMANT --- ---
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    NELDE: to jsme přece viděli Stvořili ho ty děti lesa nebo jak se jmenují.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CLBRX: Jak víš, že byl "stvořen"? Zničením tělesné schránky nemusíš zničit jeho.
    JCD
    JCD --- ---
    CLBRX: Frodo ho musi odnest na Mt. Doom a tam hodit do lavy. Jinak to nepujde.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PAN_SPRCHA: Moja úplne nepodložená pet theory je taká, že Martinovi (ktorý je známy svojou nenávisťou k fanficu) niekto v dlhej medzere medzi trojkou a štvorkou uhádol pôvodne zamýšľaný ďalší vývoj príbehu (čo pri tých tisícoch fanúšikov proste muselo prísť) a on sa rozhodol za každú cenu byť originálny - preto podľa mňa v päťke uviedol mladého Gryfa a všelijaké ďalšie podivnosti.
    A podľa mňa už pár rokov nevie, čo s tým príbehom má robiť.

Je dosť zjavné, že prvé tri knihy mal dôkladne premyslené, naratíva je kompaktná, prakticky tam nie sú zbytočné scény, všetko do seba zapadá. Ale od štvorky sa rôzne postavy nezmyselne potulujú svetom, objavujú sa tam nikam nevedúce epizódy a autor pusto filozofuje o korytnačkách, kurvách a večernom menu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CLAVEN: primárně z toho je cítit , že to už autora zas tak moc nebaví, to je největší problém 4 a 5
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JONY: Predajnosť určite nie, ale sú o poznanie horšie, ako prvé tri.
    Predajnosťou by som to úplne nemeral, tú má fantastickú aj Twilight alebo 50 Shades.
    ARAON
    ARAON --- ---
    JONY: Vůbec ne. Naopak. Speciálně díky popularitě seriálu.
    JONY
    JONY --- ---
    CLAVEN: mám teď komplikovanejsi přístup na net, abych se na to podíval sám, ale opravdu mají ty poslední knihy tak špatnou prodejnost?
    CLBRX
    CLBRX --- ---
    NELDE: zajímavá ùvaha. nicméně za mě - šlo ho stvořit, musí ho jít zničit (i když možná za velmi specifických podmínek), stejně jako draky či jakoukoliv jinou magickou entitu v tom světě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já myslím, že nočního krále a jeho boys nejde zabít - jen zahnat zpět do věčné zimy. Takže se dá očekávat (po té, co se draci zlikvidují navzájem) finální souboj Jona s tím hlavním (podle knih má valyrijská ocel stejný efekt jako obsidián).
    HARALD
    HARALD --- ---
    MARASAN: Ne, to jsem jen odpovídal dřív, než jsem si po probuzení dal kafe.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PAN_SPRCHA: JOSEF_MASOPUST: na tuhle nahrávku nejde nesmečovat :)

Dallas - Bobby Ewing Taking A Shower - His Return (1986)
    https://www.youtube.com/watch?v=nCEjeTb1rrs
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    PAN_SPRCHA: jo a praští se do hlavy ve sprchovacím koutu jako Bobby Ewing :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JOSEF_MASOPUST: jako že se tam obejví živej Ned a zjistí, že se prašil do halvy a celou dobu se mu to jenom zdálo?
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    já si myslim, že s koncem trumfnou Lost a to je co říct :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam