• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      MADIETTACLAVEN: tak ono když už tady běží ten tolkien...po úspěchu pána prstenů se taky začaly zpracovávat narychlo do pěti let fantasy bestsellery jako letopisy narnie,eragon,zlatý kompas atd. po úspěchu 300 zase antický slátaniny ve stejném stylu (Immortals,Wrath of gods,clash of titans,The Eagle,Centurion,Last legion atd.). vždycky je tam vlna a pak to utichne

přijde mi že Hollywood se vždycky snaží kout železo dokud je žhavý. proto mě překvapuje, že se nesnažej tý vlny využít
      MADIETTA
      MADIETTA --- ---
      PAN_SPRCHA: z marketingového hlediska to bude podle mě podobně, jako píše CLAVEN. GoT je fenomén, sázka na jistotu, což znamená, že má s každou sezonou čím dál větší rozpočet a je to na tom vidět, s tím se z hlediska výpravnosti nic nového a dosud neprověřeného nemůže rovnat, a navíc by to stejně všichni porovnávali. I kdyby měli tvůrci a televizní společnosti v záloze něco opravdu epického, podle mě s tím vylezou až po skončení GoT, takhle by se jenom pokoušeli odkrojit drobky z obřího koláče.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      PAN_SPRCHA: Nevidím do strategií televíznych sietí, ale možno to časujú tak, aby zobrali divákov hladných po grimdark fantasy, až GOT dobehne.
      J4C0B1M
      J4C0B1M --- ---
      PAN_SPRCHA: já to neviděl, protože to je moje oblíbená trilogie, ta sem si nechtěl kurvit moje představy a vize, jen jsem si to nechal od kámošů popsat a zkoukl hodnocení :))
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      WITTGENSTEIN: vždyť píšu "pár teenage blábotin" nezi ně počítám shannaru,emerald city atd.

J4C0B1M: jo protože jsme to četli když nám bylo dvanáct, ono je to pro ten věk 12-15let napsaný i natočený.
      J4C0B1M
      J4C0B1M --- ---
      WITTGENSTEIN: ale dík :)) vim co si teď po dlouhý době přečtu a všem co neznají tuhle původní trilogii doporučuju. Většina dalších dílů byla taky dobrá (ale kvalita šla dolů) jen věci vydané po r. cca 2010 jsem už nečetl.
      J4C0B1M
      J4C0B1M --- ---
      WITTGENSTEIN: imo ten materiál je známej, mezi fanoušky fantasy, jen provedení bylo slabší
      PAN_SPRCHA: netflix ma treba marco polo, coz je hre o truny relativne podobne.
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      PAN_SPRCHA: Tak ne že by nevznikly: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Shannara_Chronicles
      Ale z nejmenovaného materiálu bič neupleteš.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      NICKITA: vesmírných scifi je relativně dost, ale fantasy se moc netočí.
      NICKITA
      NICKITA --- ---
      PAN_SPRCHA: Co treba expanze? I kdyz je to scifi, tak toho se treba netflix chytil...
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      CLAVEN: to mě právě překvapuje, přece jenom jsou GoT fenoménem už nějakých 7 let, za tu dobu nevzniknul žádnej jinej epickej fantasy seriál. (pár teenage blábotin a to je tak všechno). Těch nezpracovaných námětů je hromada. zrovna letos mohly firmy jako netflix nebo amazon využít hladových fanoušků při pauze GoT a naservírovat jim něco, čeho se chytnou.
      CARB6N
      CARB6N --- ---
      A takovejch novejch příspěvků. Už jsem myslel, že je po něm.
      CARB6N
      CARB6N --- ---
      CLAVEN: No tak tenhle bastard mě sere úplně stejně:)
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      PAN_SPRCHA: no uvidíme, ale každý bude chcieť svoj Game of Thrones.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      CLAVEN: jojo, zorvna netflixu bych věříl nejvíc, že to dotáhne, ale jinak bylo v tý preprodukci hromada seriálů co se nedotáhly, podle první verze scénáře se počítá rozpočet a ten se musí trefit do určitýho předem danýho čísla. Tohle třeba zabilo Kingkiller chronicles u Foxe, ten už měl taky scénář, ale rozpočet byl vyšší než produkce dovolila.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      PAN_SPRCHA: uhh Zaklínač je v plnej príprave, teraz nedávno naberali nový staff a pripravujú sa na casting, expected release 2020
      HWLLFFRDD
      HWLLFFRDD --- ---
      PATISLAV: Včetně těch poloretardovanejch dialogů a děje, co nedává smysl, doplněného o rafinovaně sarkastické komentáře?
      Jo, to bych si i přečetl, navíc by to bylo snesitelně krátký...
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      PAN_SPRCHA: zaklinac napriklad? :p ten se minimalne pise
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      CLAVEN: tak ono v hluboké preprodukci je hromada seriálů. Amazon má práva na Amber,Netflix na zaklínače, Abercombieho má Sony....ale že by se něco z toho zrovna točilo....
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      CLAVEN: pravda, to by s jeho produktivitou skoncili s fantasy variantou tak jde cas co do poctu dilu a to uz neni in
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam