• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    MADIETTA: no svuj nazor na elronda jsi uz vyjevila, ja take, nema smysl to dal rozebirat. je snad trestny se ptat na arwen?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GIINGGER: no tak když neznáš knihu ani Silmarillion, tak chápu, že nemůžeš vědět, že Elrond je úplně jiná postava, než jak ho PJ pojal. Jemu se jako záporák hodil do toho jeho zparchantělého přetvoření dějové linky s Aragornem/Arwen, ale to je znásilnění té postavy, jak ji napsal JRRT.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    NELLAS: hele pycha byl hlavni motiv vsech noldor co sli zpatky z valinoru co byli v nejaky pozici moci, radovi vojaci moc nevim, ale ti nejsou podstatni a ty normalne chovajici se elfi mi prisli jen ti co nesli do valinoru
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZAREK: proč do toho taháš Arwen, my se o ní bavíme?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZAREK: Vidíš, a já si vždycky myslela, že elfové v Silmarillionu nejsou ani svatí, ani šmejdi. Že mezi nimi byli i dobří i špatní (co dojeli na svou pýchu) a že to někteří fakt podělali a už se to pak s nimi táhlo dál. Prostě v Silmu to byly takové reálné postavy, v Pánu prstenů už to byly bytosti unavené pár tisíci let života mezi smrtelníky.
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    MADIETTA: Mne se fakt libil ty jo. A jako zaporak mi neprisel..spis realista. Priznam se, ze LOTRa jsem kdysi v 16 nedocetla a od ty doby jsem se o to zatim znovu nepokousela, takze nemuzu porovnavat, ale filmovy Elrond se mi libil jak castingem tak charakterem. Srala me spis Arwen s tim jejim nemennym xichtem damy v nesnazich ktery uplavaly hracky, ale ja obecne tenhle archetyp nerada.
    CARB6N
    CARB6N --- ---
    JADE: Jako když už to bereme tady takhle široce, tak já chci konečně nějakej kulervoucí Warhammer!

ZAREK
    ZAREK --- ---
    JADE: ale presne takovy maj bejt silmarilionovy elfove
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    MADIETTA: a arwen se ti libila jo? :p
    JADE
    JADE --- ---
    ZAREK: prave, zadny nafinteny princatka ale poradny smejdi :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ZAREK: nehodil se na to věkem ani vzhledem a ještě byl úplně blbě pojatý jako postava, v zásadě byl zahraný jako záporák, prostě absolutní fail.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    vsichni elfove ve warcraftu jsou vice ci mene fetaci
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    JADE: jeste toho trochu
    JADE
    JADE --- ---
    ja bych bral Warcraft serial a jeho pojeti elfu ;)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    MADIETTA: hugo byl az na vraskovate nedostatky vic silmarilionovej elf nez celej legolas
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    CLAVEN: presne
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NELLAS: Od doby minimálne mladšej Eddy (13. storočie).
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIINGGER: Obecně jsou elfové vysocí a krásní... od dob Tolkiena, ne? :))
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MADIETTACLAVEN: tak ono když už tady běží ten tolkien...po úspěchu pána prstenů se taky začaly zpracovávat narychlo do pěti let fantasy bestsellery jako letopisy narnie,eragon,zlatý kompas atd. po úspěchu 300 zase antický slátaniny ve stejném stylu (Immortals,Wrath of gods,clash of titans,The Eagle,Centurion,Last legion atd.). vždycky je tam vlna a pak to utichne

přijde mi že Hollywood se vždycky snaží kout železo dokud je žhavý. proto mě překvapuje, že se nesnažej tý vlny využít
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    GIINGGER: O.O zrovna úvodní Zpěv je skoro nejpodstatnější část knížky, protože je tam vysvětleno skoro vše a hlubší věci z něj jsem pochopil až po několikátém čtení. Když jsem ve čtrnácti poprvé četl Silmarillion, tak jsem taky trpěl a když se na to kouknu teď, tak je to fakt vtipný, ta úvodní kapitola má asi 5 stránek :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam