• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Tak tahle výměna mě baví - jen dál :D

ARAON: Už se Ti někdy stalo, že někomu něco vysvětluješ jak děcku,
    a pak zjistíš že z toho má dvojnásobnej doktorát? ;)
    To o čem CK poučuješ, to on už léta vyučuje. Nejenom že tím vším prošel jak teoreticky, tak to všude možně nacvičoval fyzicky, ale mockrát si to ověřil v praxi a ještě v tom teď cvičí ostatní :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ARAON: Nemas na mysli spis neco jako "svalovou pamet", popripade nejaky nacviceny sekvence nebo akce jednotlivce? Protoze "choreografie", to spis zahrnuje i protivnika, ergo predstaveni pro divaky, scenicky serm.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: Ma, vic nez by sis myslel. Protoze pri opravdovem boji neni cas na premysleni. Tam pak prebira stafl prave ta nacvicena choreografie. To same plati pro box, wushu, et cetera. Reagujes na pozici tela, postoj, pohyb. Proto se vsechny tyhle veci tak drilujou. Musi probihat automaticky.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MADIETTA: ja ragoval na vyraz "opravdove sermovani" - to nema s choreografiema nic spolecneho
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CYBERKOTLIK: ano, děkuju, kapitáne Obviousi. Prostě mě bavilo trénovat, učit se jednotlivé výpady a bloky a pak si je se sparingpartnerem v nějakých pěkných choreografiích nacvičovat. :) Závodění mě otravovalo a proto jsem nakonec z oddílu vypadla.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MADIETTA: ja nevim, co si predstavujes pod pojmem "sermovani" ale idealni prubeh boje v sermu je ten, ze zabijes soupere aniz byste se dotkli zbranema:) Jinak receno: to co s ezbrani v ruce udelas je dany tim, jaky mas cil. Ve sportovnim sermu je to holt zavodeni.

ARAON: jenze v HEMA je to presne to samy, nebo dost casto ty turnaje maj podobna pravidla.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARAON: přesně. Kdysi jsem se sportovnímu šermu věnovala a ztroskotalo to právě na tom, že mě nebavilo závodit, chtěla jsem šermovat, jenomže opravdového šermování je v závodním šermu pomálu.
    MICROSHIT
    MICROSHIT --- ---
    ARAON: to už vypadá líp! hlavně ty pov záběry mě bavěj.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: Ja ani nijak slozite nehledal. Videl jsem mnohem lepsi, ale ted jsem vzal prvni co na me vypadlo. Prave proto je ten sportovni serm takova nuda. Nema uz nic spolecneho s tim puvodem, kde bylo cilem druheho zabit/zranit. Je z toho takova varianta ping-pongu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: jj, je to sport, a ten ma nejaka pravidla. Stejne tak jsou sport turnaje v HEMA nebo i HMB a maj sva pravidla, kterym se ti sermiri prizpusobuji. Ale tak kazdy kouka na to, co ho bavi, takze proti gustu nic. Pokud te bavi tohle video, tak doporucuju najit si na youtubu nejaky cz/sk turnaje, protoze tam uvidis radove o uroven lepsi serm.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: Serm na Olympiade stoji za starou backoru, protoze se pocita ten kdo prvni zasahne. Takze se totalne rezignuje na nejake slozitejsi kryti a podobne. Jde jen o to prvni trefit, to ze ten prvni druheho jen skrabnul, zatimco druhy prvniho trefil do krku je irelevantni.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: akorat ze ty pripitomely olympisjky sermiri by si tyhle dva tragedy dali k snidani:))
    ARAON
    ARAON --- ---
    MICROSHIT: Jako one on one HEMA by se mi na olympiade libilo vic, nez ten pripitomelej serm, co je tam ted. :-P
    HEMA instructors fighting with the Polish saber - Lee Smith vs. Richard Marsden
    https://www.youtube.com/watch?v=Z19hR04Ckb8
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    to chce polaky
    IMCF 2015 16 VS 16 POLAND VS USA FINAL GOLD & SILVER
    https://www.youtube.com/watch?v=WNwPXdHm4Os
    MICROSHIT
    MICROSHIT --- ---
    ARAON: hehehe, https://www.youtube.com/watch?v=nlS5igbWQ6Q snad i tohle je větší "rubačka". Stylem boje mi to přijde tak na stejno))
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: tohle video je spis smutny:) Vyraz "rubacka" sem holt spatne pouzil, jelikoz ma v tvym a mym vesmiru zcela odlisnej vyznam
    ARAON
    ARAON --- ---
    CYBERKOTLIK: No já bych poněkud polemizoval s tím, že v žádné pořádné rubačce nebyl, páč tihle HEMA blázni se rubou ve svém volném čase neustále (krom chvil kdy čtou historické bojové manuály). :-)
    Lindybeige Goes To War: Lloyd & his team through the melee tournament at FightCamp 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=MfC55_tCtU4
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    CYBERKOTLIK: Jo, to se asi shodnem...
    NJAL
    NJAL --- ---
    VANEK: Myslim, ze Robin Hood by mel s timhle problemy, nebo Winnetou :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam